Kolik Vám dává partner na domácnost?
Zdravím holky, tak abych popsala svou situaci. Pracuji jako OSVČ žiji s partnerem a naším synem 5 let v jeho baráčku. Partner mi dává měsíčně 5000 kč (vydělá si něco málo přes 20 000,-) jeho životní úroven je vyšší než ta moje.. s toho zaplatím inkaso, potřeby na malého a jídlo (nevychází mi to každý máme svoje peníze z důvodu, abychom se nehádali, když si někdo něco dopřeje a koupí, abychom to druhému nevyčetli, navíc partner mi nevěří a myslí si, že bych si z jeho peněz ulívala :///..když jsem mu říkala, že se mi to zdá málo, kolik mi dává, tak se cítil hrozně uražený, protože vím, že někdo dává na domácnost ženě i 10 000,- tak mi řekl, že mě nebude živit, že si mám najít další práci pokud nejsem spokojená a nebo mám jít bydlet do podnájmu, tím mě úplně vytočil..on je s tím co mi dává 3 roky spokojen, ale já ne! Nebude prý doplácet na někoho, když celý život šetřil...vůbec se s ním nedá domluvit, je v tomhle tvrdohlavý, myslí si bůh ví kolik mi nedává, jo a prý mám nakupovat v akcích..jak to máte holky vy? Cítím zlost :/ špatně jsme si to nastavili a ted se těžko domlouvá na nových pravidlech, nevidí, neslyší...dokonce mi řekl, že si to můžeme klidně vyměnit, já mu dám pět tisíc a on s toho bude vycházet..tímto stylem mu pomáhám splácet jeho hypotéku na jeho barák :/ když navíc on udělá nějaký nákup, tak mu ty peníze zpátky vracím..(jídlo synovi platí ve školce on) tvrdí mi, že víc jak 1000 kč mě malý měs. nestojí a že zpátky ty hadry můžu prodat (to ano, ale neprodávám každý měsíc a navíc určitě co nekoupím neprodám za původní cenu)
Nedává mi nic, máme jeden účet, na něm peníze, a oba k němu máme přístup...
@kometkak ona pracuje (zřejmě), psala že kolikrát dává ze svého. Takže vám přijde 5 tisíc na jídlo pro tříčlennou rodinu, na inkaso a ještě k tomu na potřeby pro syna dost? Kdyby měla platit půlku, tak je to 10.000 za měsíc na domácnost. Záleží na životním standartu, ale pokud nejedí ty nejlevnější blafy, tak normální rodina dá 7-8 tisíc jen za jídlo a to ještě musí kupovat v akci.
@superkousky Asi jsem natvrdlá, ale ona zadarmo bydlí (tedy jen za spotřeby), dostává 5000 a co dává do společné kasy ona? Vždyť ať si ze svého třebas šetří na svoje bydlení.
@kajalka zřejmě jste nečetla celou diskuzi. Ona dostává 5 tisíc na celý chod domácnosti, to znamená energie a jídlo za celou rodinu. Partner si platí pouze hypotéku a platí jídlo ve školce 600 Kč. Nemám ještě školkové dítě, ale předpokládám že jídlo není jediné, co se ve školce platí. Když to vezmu ze sebe tak platíme 3,5 tisíce za enerigie a cca 6 tisíc za jídlo. To je desítka jen to fikne, bez oblečení a jiné potřeby pro dítě. Pořád máte názor, že ona nic do společné kasy nepřispívá když od něj dostane pouze 5 tis???
@kajalka Zadarmo vlastně bydlí...To se jí fakt vyplatí. Já bych si taky koupila barák a chtěla po něm víc,páč bych přece platila barák a neměla tak na jídlo..Pochybuji,že se chlap stará o dítě stejným dílem jako matka a pokud ne,tak to té ženské má nějak vyrovnat a věř,že 5tis. za chůvu,milenku a služku je kur@a směšná částka.
Kdyby mi chlap chtěl zacpat pusu 5tis.,tak by hošánek vařil,pral,uklízel,vodil dítě do školky a taky si ho pěkně na 15hodinu vyzvedával,chodil na paragraf a byl by jeho problém,jak by si to zařídil..
Kdyby si ona šetřila na své bydlení,tak by chlap musel sakra přitlačit,aby se vůbec najedl.
A kdyby od něj odešla, jak tady vehementně radíte, tak bude platit nájem, inkaso, jídlo, školku, atd. a on jí stejně bude pravděpodobně stále dávat těch 5000, ne-li míň. Je to výhodnější?
@kajalka ona pracuje. Problém je v tom, že byl mě být rozpočet vyrovnaný, to znamená půl na půl. A 5 tisíc není zdaleka 1/2 částky za kterou se dá obhospodařit celá domácnost a ještě nakupovat věci pro syna, platit mu třeba nějaké kroužky. A to nemluvím o tom že mu určitě doma dělá služku (uklízí, vaří).
@kajalka co je to za nesmysl... proč by ji měl vyměřovat nájem a ráchat ji o hlavu, že bydlí zadara?? Ona mu taky nepředkládá účet za praní/vaření/žehlení. Když už chceš být takový hnidopich - tímhle se jejich účty vyrovnávají (ona bydlí u něj a platí servisem). Je to žalostná a ubohá situace. Ubohá zejména co do chování chlapa a jeho jednání s ní.
@kajalka Ona taky přispívá,páč pochybuji,že jí stačí 5tis. na jídlo pro tři,oblečení,léky .kroužky,každou chvilku poplatky ve školce a mnoho dalšího.
Navíc mu pere,vaří,uklízí atd. Kolik myslíš ,že by zaplatil za hospodyni ?
5tis. je prostě málo ,ale chápu,že někomu to může připadat jako balík prachů...
@rebe Já tomu rozumím. Ale jsou v tom i peníze, které projí ona. Vycházím ze své situace. Skončil mi rodičák, jsem doma s dětma. Zadara. Nechodí do školky. Manžel mi nedává nic. A z toho musím zaplatit jídlo, psí žrádlo a ještě nejlépe nějaký ten kroužek. Takže co mi zbývá? Ano, vydělat na to. A kdy? Buď pozdě odpoledne, kdy muž převezme děti a nebo po nocích. Kdyby bylo v našem rozpočtu 5000 navíc, tak si hodím nohy na židli a vydělám si jentak něco málo bokem. Takže furt nerozumím tomu, na co si dotyčná stěžuje, protože pokud jsou partneři 2, měli by se oba podílet na chodu domácnosti. A on neplatí hypotéku jen sobě, ten dům jednou bude patřit jeho dítěti.
Máme jeden účet, vždy když muzi dorazí výplata, tak ji vyberu (-1500,- na skolku a obědy pro deti) platí vše kolem domu, jezdi na nákupy a obstarává jídlo. Ja (doteď RP-od března rapidně zvýšení přijmu) plus alimenty na staršího syna platim pojistky pro vsechny, zajišťují si auto a kolem nej, spoření dětem, internet a telefony plus jednu půjčku z drivejsi doby, zajišťují veškeré dárky pro rodinu k narozeninám a vanocum a co mi zbyde utratim za deti nebo muze 😁 sem tam čokoláda pro chuť, dortik s dětma, za sebe minimálně, nic nepotřebuji 😁 taky jedu 2-3x týdne nakoupit pečivo a hned tam stejne par stovek necham...kdykoliv potrebuji(a ja minimálně, vim, ze se nadre a spori pro nas) tak mi peníze da, ale to fakt jen větší výdaje, kdyz je potřeba koupit boty dětem, ale to taky ne vzdycky, občas si to i dobre spocitam 😉 zase nasetri na vše, co chceme/potrebujeme- uhlí, necekane výdaje... Priznam se, ze netuším, kolik mu zbyde, ale neřeším. Po me nechce ani korunu co se týká domu (je jeho), ale vim, ze se na něj muzu na 100% spolehnout... Počítám s tím, ze jakmile mi bude chodit výplata, tak část budu dávat k nemu, jinak ji utratim 😁
@kajalka To, že na tom jsou jiné ženy ještě hůř, neznamená, že tato situace musí připadat v pořádku i ženám, které mají doma jiný model. Upřímně, fakt mi nepřipadá v pořádku, aby se žena celé dny starala o děti a po nocích vydělávala na jídlo. Jasně, tobě to tak asi vyhovuje, ale mně se to v pořádku nezdá.
Nicméně z toho, co pisatelka píše, mně osobně připadá, že hlavní problém opravdu není v penězích, ale v chování jejího muže k ní.
Holky, abych to uvedla na pravou miru, tak partnerovi tim, ze mi dava tak malo na kluka a jidlo, kdyz se taky stravuje, varim mu, peru, uklizim, kupuji veci ze sveho navic i do domacnosti, delam sluzku, milenku ode me nechce..pomaham mu splacet hypoteku..je to sakra malo..nez jsme zacli stavit, tak 3 roky bydlel s nasima, kterym neplatil nic..oni si mysleli, ze v dobre vire stavu pro nas a ty penize dava tam pro dobrou vec. Ted je situace takova, ze se zabouchl jinde. S dotycnou sice neni, ale temer denne me vyhazuje s hovnem, takze asi tak..kdyz mu reknu at mi prida, tak zas rekne nasrany dobre pristi mesic ti nedam nic!
Prachy jsem nacpala do naseho bydleni. Kdybych tusila, ze me za 3 roky bude vyhazovat, tak bych si odkladala..bohuzel tak mam velke hovno na ucte..projime cirka tak 8000,- a kde jsou dalsi veci, drogerka..maly atd
@duetka01 Jo jeste takhle, ten.barak vznikl za vaseho vztahu a on si takhle hrabe. Ja vetsinou pro tyhle radikalni reseni nejsem, ale sla bych od nej a pozadovala soudne vyzivne a, vyrovnani za ten barak. Pokud ho nemel jeste pred zacatkem vaseho souziti, mas narok ma odpovidajici cast.
@rebe Tak jasně, že je pes zakopaný jinde, už to teď zaznělo. Ale chápej - kdyby mi muž dal polovinu svého platu, zaplatíme napůl všechny výdaje - hypotéku, provoz auta, jídlo, psí žrádlo, kroužky, spoření, bla bla bla, tak jsme v mínusu. A nebudu očakávat od muže, že bude ještě brigádničit po večerech, abychom se z mínusu dostali. Briágádu si zajistím sama.
Samozřejmě - každý to takhle nemá a jde o spokojenost s daným stavem.
A jeste ve finale mi rekne, ze je vlastne s tim co mi dava spokojen..bodejt by nebyl
Myslíte si, že kdyby šla tato dáma někde do podnájmu, že se bude mít lépe? Jen za nájem, který teď neplatí dá víc jak 5000, do toho to jídlo a šacení. Nechápu, proč by měl chlap ve společném bydlení ještě platit ženský??? I ona má nějaké povinnosti vůči rodině a ne že praní, žehlení a vaření je něco navíc a ještě si za to nechá zaplatit, to je snad samozřejmost, ne? A pokud to tak nebere, neměla si zakládat rodinu.
@rebe Ano, polovina jeho platu nestačí na uhrazení poloviny všech výdajů. Proto od něj nečekám, že by mi dával ještě nad rámec a co teda chybí, to vydělám já.
Tak jsem to chápala od tazatelky. Nikde nezaznělo, jaké mají výdaje, třeba jí prostě víc dát nemůže, protože nemá (což je teď bezpředmětný).
Zkusila bych právníka, protože jste investovala do bydlení, které je jeho, on se s Vámi bude muset vyrovnat, takhle jednoduchý to není , jak si On predstavuje, nakonec Vás bude chtít zpátky a přijde s prosikem, protože zjistí že se mu vyplatite, neberte ho

Nečetla jsem celou diskuzi, ale my s manželem máme už z dob studií společný účet, kam chodí všechny naše peníze. Zaplatím z toho poplatky něco pošlu na spoření, platím jídlo a všechno ostatní rozdám "kapesné" za které si kupujeme co chceme (každý mezi 1500-2500měs. - nemáme pravidelný stejný příjem, tak jak to vyjde). Co na konci měsíce zbyde převádím ještě na spořící účet nebo dám manželovi do "kasičky" pro strýčka příhodu 🙂. 5 tis. se mi zdá opravdu málo....