icon

Kolik Vám dává partner na domácnost?

duetka01
12. bře 2018

Zdravím holky, tak abych popsala svou situaci. Pracuji jako OSVČ žiji s partnerem a naším synem 5 let v jeho baráčku. Partner mi dává měsíčně 5000 kč (vydělá si něco málo přes 20 000,-) jeho životní úroven je vyšší než ta moje.. s toho zaplatím inkaso, potřeby na malého a jídlo (nevychází mi to každý máme svoje peníze z důvodu, abychom se nehádali, když si někdo něco dopřeje a koupí, abychom to druhému nevyčetli, navíc partner mi nevěří a myslí si, že bych si z jeho peněz ulívala :///..když jsem mu říkala, že se mi to zdá málo, kolik mi dává, tak se cítil hrozně uražený, protože vím, že někdo dává na domácnost ženě i 10 000,- tak mi řekl, že mě nebude živit, že si mám najít další práci pokud nejsem spokojená a nebo mám jít bydlet do podnájmu, tím mě úplně vytočil..on je s tím co mi dává 3 roky spokojen, ale já ne! Nebude prý doplácet na někoho, když celý život šetřil...vůbec se s ním nedá domluvit, je v tomhle tvrdohlavý, myslí si bůh ví kolik mi nedává, jo a prý mám nakupovat v akcích..jak to máte holky vy? Cítím zlost :/ špatně jsme si to nastavili a ted se těžko domlouvá na nových pravidlech, nevidí, neslyší...dokonce mi řekl, že si to můžeme klidně vyměnit, já mu dám pět tisíc a on s toho bude vycházet..tímto stylem mu pomáhám splácet jeho hypotéku na jeho barák :/ když navíc on udělá nějaký nákup, tak mu ty peníze zpátky vracím..(jídlo synovi platí ve školce on) tvrdí mi, že víc jak 1000 kč mě malý měs. nestojí a že zpátky ty hadry můžu prodat (to ano, ale neprodávám každý měsíc a navíc určitě co nekoupím neprodám za původní cenu)

ilonne
14. bře 2018

@pavses
@kajalka Tri roky bydlel u jejich rodicu a nedal jim za to ani korunu, coz vsichni brali tak, ze penize za ktere v dobe jejich vztahu stavi, dava do jejich spolecneho bydleni. Ale jak vidno, tak to nebylo a ona mu ted ma byt vdecna, ze bydli v dome, ktery postavil, kdyz tri roky parazitoval na, jejich rodicich?

kajalka
14. bře 2018

@rebe Ne. Polovina platu nepokryje polovinu nákladů. Druhá polovina platu nepokryje druhou polovinu nákladů. To, co chybí, pokryje moje výplata. Rozumíme si?

kajalka
14. bře 2018

@ilonne A není to v konečném důsledku jejich blbost? Neobhajuju ho, chraň Bůh, ale měli možnost to udělat všechno jinak, vzít si hypotéku napůl, říct mu o peníze, popř. ho rovnou vykmitnout.

pavses
14. bře 2018

@ilonne A ona teď vybírá 5000, dobře z toho třeba sama přidá pár tisíc na jídlo a bydlí si téměř bez starostí a pardon, ale to že pere a vaří je snad přirozené u matky od rodiny a pokud se sama nazývá děvkou, že jí neplatí i za sex, tak je ubohá, ubohá, ubohá! Sex se jí nelíbí, ona to dělá jen z povinnosti? To se divím, že už jí ten chlap dávno nevykopnul. Ať si jde do podnájmu cca 8000; zaplatí jídlo sama s dítětem cca 4000(a to možná počitám málo), ošacení 1000, kroužky a školka cca 1000 a to pořád počítám málo, nějaká ta doprava cca 1000 a dohromady to máme 15.000,- On jí bude platit alimenty a pokud on má 30tis. ,tak to víc jak 3.500 nebude. Takže madam bude muset měsíčně poplatit přes 11.500,- Myslíte si, že se má opravdu tak zle???

rebe
14. bře 2018

@kajalka Takže by šlo jednoduše říct, že celý plat nestačí na veškeré náklady domácnosti? Proč do toho tahat ty poloviny? Tak když celý příjem domácnosti nestačí na její náklady, tak je potřeba situaci řešit, o tom žádná 🙂

ilonne
14. bře 2018

@pavses Cetla jsi vsechny prispevky zakladatelky? Ocividne ne. Jinak by jsi si tyhle invektivy vuci ni jiste odpustila. Navic podle me proste partneri, kteri maji spolecne dite, at uz jsou manzele nebo ne, maji finance spravovat spolecne. Jinak to nejsou partneri, ale hrabou si jen pro sebe a s tim druhym do budoucna nepocitaji.

kajalka
14. bře 2018

@rebe Tahám do toho poloviny, protože tu padlo, že má být rozpočet půl na půl. Co když by těch 5000 bylo prostě už nad rámec té poloviny, aniž by ona cokoliv do té společné kasy odvedla? To tu nebylo jasně napsané.
A u nás to funguje tak, že muž pokryje cca 90% nákladů, já musím dodat 10 a víc. Proto od něj nic nechci.

sarkoc
14. bře 2018

@pavses řekla bych, že to hodně přeháníte, hlavně s tou děvkou, o tom paní co já vím nepsala...a hlavně od matky je přirozené, že je matkou a tedy se stará o dítě...ona k tomu navíc pracuje...a nepřijde mi samozřejmé, že by se o domácnost měla přirozeně starat ona, bydlí tam oba, tak je to snad věc obou...u nás se tedy uklízí, vaří, nakupuje atd většinou společně, vždyt jsme rodina 🙂 Tou poslední částí věty zároveň říkám, že nesouhlasím s tím, jak to autorka příspěvku má doma nastavené, to ani trochu...

pavses
14. bře 2018

@ilonne Přečetla jsem dost. A co Vy řeknete o ženské, která dělá domácí práce z nucu, sex by chtěla nejradši pořádně zaplatit, bydlí společně s partnerem, který hradí celé bydlení a jediný čím mu ona pomůže, že k tomu co on jí dává na jídlo pár tisíc přidá a cítí se dotčená, že na ní snad nepřepsal půl baráku?

pavses
14. bře 2018

@sarkoc Tak si přečtěte celé vlákno

pavses
14. bře 2018

On má tedy příjem něco málo přes 20.000, z toho musí zaplatit hypotéku a jí dává ještě 5000. Kolik si asi myslíte, že on si může ušetřit. Je to směšné!

sarkoc
14. bře 2018

@pavses četla jsem, nejspíš jste to vydedukovala z toho ...milenku ode mě nechce...ale tam není nic o penězích, ale o tom, že on si našel za tímto účelem jinou a od ženy, s níž žije, sex nepožaduje...

rebe
14. bře 2018

@kajalka Tak podle mě je rozpočet půl na půl blbost. Ale že by 5 tisíc bylo víc než polovina nákladů na jídlo, drogerii, dítě a provoz domácnosti, to si fakt moc nedovedu představit.

@pavses Já tedy vlákno pochopila tak, že zdaleka nejde o těch pět tisíc, ale zejména o chování onoho muže k jeho partnerce a o strukturu těch nákladů. Pokud by daný muž platil o něco méně za hypotéku a víc přispíval na domácnost, a naopak zakladatelka méně platila na domácnost a přispívala na hypotéku s tím, že by byla spolumajitelka domu, tedy oba by platili stejně, ale ona byla spolumajitelkou domu, hodnocení situace by bylo výrazně odlišné...

sarkoc
14. bře 2018

@pavses směšné a smutné je vůbec to, že si ty peníze takhle předávají, jak kdyby to byli dva cizí lidé a ne partneři...kdyby on vydělal 20 tis a ona 10 (třeba, nevím), mají prostě příjem třicet a s tím mohou hospodařit...nevím, nechápu to

ilonne
14. bře 2018

@pavses Tak znova a jinak, bydlel tri roky u jejich rodicu, na kterych parazitival, neb jim nedal ani korunu. Byl ji neverny, vztah sice ukoncil, ale o zakladatelku nestoji a v podstate ji vyhazuje z domu, ktery postavil v dobe, kdy parazitoval na jejich rodicich. Jako hovado mi tu tedy prijde on...

ilonne
14. bře 2018

@sarkoc Presne

pavses
14. bře 2018

@ilonne O.K. Tak ať jde do toho podnájmu a bude se mít teda lépe, on s přijmem 20 tis. jí dá alimenty maximálně 3000. A ona bude mít 3x tak větší náklady než má teď. Bude se mít finančné opravdu lépe? Zkuste si to jednoduše zpočítat.

sarkoc
14. bře 2018

@pavses i kdyby, tak alespon bude žít v klidu a nemuset řešit takového.... vlastně tu píšete, že má zůstat s nevěrným chlapem, co si z ní dělá služku, kvůli penězům...ale on vydělává 20 tisíc, ne 200 :D

rebe
14. bře 2018

@pavses Marně přemýšlím, jak se věta "dělám mu služku, milenku po mně nechce" dá interpretovat tak, že jí vadí, že jí neplatí za sex...

superkousky
14. bře 2018

@pavses Pokud bude sama,tak dostane tak 4tis alíky, nějaký ten plat a možná dosáhne i na nějakej ten PnB či pridavky.Nejspíš na tom bude stejně.Vlastně ne,bude na tom líp, páč se zbaví debila,co jí vyhazuje.

pavses
14. bře 2018

@superkousky 4 nedostane ani náhodou pokud on bere 20, bude ráda za 2,5

kajalka
14. bře 2018

@rebe Spíš se to dá interpretovat, že sama sebe staví do role oběti. Buď uklízí i pro sebe a své dítě, nebo ať neuklízí. Jaký si to uděláš...

superkousky
14. bře 2018

@pavses O tom by se dalo diskutovat do rána.Znamej nedělá (je vyučený kuchař) a vyfasnul 4tis. ani nemrknul. Nikoho kdo má do 3tis alimenty neznám,pokud má otec jednu vyživovací povinnost (to neznamená,že neexistují,ale už to není tak časté ,jak před před 10ti lety).

zuzineckah
15. bře 2018

@kajalka takže tvůj muž zaplatí vše a stejně to nestačí? Proto vyděláváš? Jinak to nechápu

biedronka10
15. bře 2018

@duetka01 jak rikam, jenom te toleruje doma protoze sypes penize na barak, pak te vyrazi. Teda ja bych mu udelala peknej ficak, pokud bych zrovna nepopadla lopatu a nerozbila mu chrup. Ty si takovou radu ale neber, jestli mas nejakou sebeuctu, sbal sebe a jdi. Nic jineho ti stejne nezbyva, jsi uz druhy pripad se kterym se takto setkavam i kdyz v psane forme.

baris
15. bře 2018

@duetka01 je jasné, že každý to máte nastavené jinak. Některým tady přijde 5tisíc moc, některým málo. U nás jsou peníze společné a vždy byly (i před manželstvím).

Moje rada zní - zajdi si do poradny, kde ti poradí, na co máš nárok - když jste bydleli 3 roky zadarmo u tvých rodičů, kolik jsi ze svých peněz investovala do domu ..... Chápu, že se ti nikam nechce - je to i tvůj domov a nechceš mu to ani usnadnit. Ale ty se musíš rozmyslet, co je pro tebe lepší a hlavně i pro tvého syna. Protože ten vidí a slyší a tento "vzorec" chování jeho otce k tobě není zrovna vhodný.

kajalka
15. bře 2018

@zuzineckah Ty nechápeš, proč žena vydělává a "odevzdává" domácnosti také nějaké finance? 😲

marketa11112
15. bře 2018

Holky, za me by mi chlap mohl davat milion, ale jen jednou by mel takove kecy a bylo by velke zle......jako chapu, ze vztah fungovat nemusi, ze se zamiloval.....ale tak at babu vyplati, domluvi se na alikach, pomuze ji najit byT, domluvi se na styku s prckem a je to....ale nekoho vecne ponizovat a vyhazovat? Ja treba chapu, ze on zaplati hypo, pojistku, za auto, telefon, a zbytek penez by rval do domu..ale do milenky? Me to udelat muz, nevim nevim.....my si ale verime od vzdY, proto mame vse spolecne , jsme zodpovedni jeden druhemu, neutracime zbyTecne a kdyz uz tak po konzultaci....ale to je uz o tom, ze se mame radi a chceme spolu byt.....

anazuzzuzana
15. bře 2018

@kaja2016 žádnou pozvánku do skupiny jsem nedostala

mrnousek121
15. bře 2018

teda já nevím, ale četli jste ten nadpis? Platí INKASO a DOMÁCNOST. Někdo tu uváděl, že kdyby šla do podnájmu stojí jí to 15000 minimálně ale pokud žije teda s ním živí ho za 5000, má teplo, elektriku a vodu si za oněch 5000, chodí v čistým za 5000 a to má stačit na 3 osoby? Nehledě na to že ona pokud tedy vydělá 10 000 a dostane alimenty 3000 když odejde má 13000 pro dva. A pokud s ním je tak 15000 pro tři v čem je to výhra a to je dá celé do domácnosti, jemu minimálně 5000 zůstane na koníčky a pivka nebo cíga? Copak tu neumíte počítat? Já osobně bych s takovým chlapem nebyla, a ona sama si musí určit co je její prioritou. Když bude sama v podnájmu a stačilo by jí těch 13000 za předpokladu že vydělá 10tis. má šanci si najít někoho kdo nebude sobec, ale co má s ním to tedy nevím?????

Strana