Kolik Vám dává partner na domácnost?
Zdravím holky, tak abych popsala svou situaci. Pracuji jako OSVČ žiji s partnerem a naším synem 5 let v jeho baráčku. Partner mi dává měsíčně 5000 kč (vydělá si něco málo přes 20 000,-) jeho životní úroven je vyšší než ta moje.. s toho zaplatím inkaso, potřeby na malého a jídlo (nevychází mi to každý máme svoje peníze z důvodu, abychom se nehádali, když si někdo něco dopřeje a koupí, abychom to druhému nevyčetli, navíc partner mi nevěří a myslí si, že bych si z jeho peněz ulívala :///..když jsem mu říkala, že se mi to zdá málo, kolik mi dává, tak se cítil hrozně uražený, protože vím, že někdo dává na domácnost ženě i 10 000,- tak mi řekl, že mě nebude živit, že si mám najít další práci pokud nejsem spokojená a nebo mám jít bydlet do podnájmu, tím mě úplně vytočil..on je s tím co mi dává 3 roky spokojen, ale já ne! Nebude prý doplácet na někoho, když celý život šetřil...vůbec se s ním nedá domluvit, je v tomhle tvrdohlavý, myslí si bůh ví kolik mi nedává, jo a prý mám nakupovat v akcích..jak to máte holky vy? Cítím zlost :/ špatně jsme si to nastavili a ted se těžko domlouvá na nových pravidlech, nevidí, neslyší...dokonce mi řekl, že si to můžeme klidně vyměnit, já mu dám pět tisíc a on s toho bude vycházet..tímto stylem mu pomáhám splácet jeho hypotéku na jeho barák :/ když navíc on udělá nějaký nákup, tak mu ty peníze zpátky vracím..(jídlo synovi platí ve školce on) tvrdí mi, že víc jak 1000 kč mě malý měs. nestojí a že zpátky ty hadry můžu prodat (to ano, ale neprodávám každý měsíc a navíc určitě co nekoupím neprodám za původní cenu)
Ještě mě zakladatelko napadlo, kdo pobírá slevu na dani na malého? Pokud budeš sama při mých počtech v deseti tis. určo tuto slevu nemáš a pokud budeš sama dostaneš přídavky, ale ty nevím kolik dělají, ale jsi na tom stejně 15tis. pro osoby dvě. Nechápu sobce chlapi vydělávám zřejmě méně bo někdo musí být odpoledne s malým a ráno ho taky musí někdo odvést a ještě kolem domácnosti zastat. Ať si chlapeček zaplatí služku a kde bude? A nebo úplně nejjednodušší rada, dej mu ty 5000,- Kč a ať vás teda živí.
@luckamarcu souhlasím
@anazuzzuzana aha, posílám znova!
@sarkoc hele nevím, reagovala jsem na komentář. Ja botky kupují oredicke botky cca za tisícovku. Jinak mám pár daroványch, obutých párkrát, ty dam občas, stejně tak sněhulák, které měla dcerka na noze dohromady tak 5 dní jsem koupila levnější v lidlu. Nevím, jakorát zajímavá informace, že barefoot botky do druhého dne prodám s minimální ztrátou, na druhou stranu, asi by mě to bylo blby. Já sama bych botky použité dítkem, jehož rodinu neznám, dceři neobula. Ale to je můj hendikep, že nedokážu dělat druhým co bych neudělala sobě. I když si to třeba záda...
Ježíš to jsou zase překlepy,,už mě ten mobil pěkně štve..
Boha jeho, běž od něj, na co čekáš! Pokud už tě má jen jako matku dítěte a služku...uděláš líp pro sebe i pro syna. Jestli můžeš, svěř se rodičům, a klidně se k nim na chvilu nastěhuj.
Takovýho chlapa bych hnala vidlema...
@kaja2016 já to beru tak, že ty lidi jsou za to třeba rádi, že to koupí alespon trochu levněji,....ale je fakt, že já to neprodávám za až takhle minimální ztrátu, to mi přijde hloupé...na podzim jsem jedny kupovala cca za 1200 a prodala v úplně super stavu (nosila je víceméně jen na nákupy a návštěvy) za 700, i když vím, že i 1000 by za ně někdo rád dal, ale to už je mi hloupé 🙂
@duetka01 s takovým volem bych nebyla.
Nevím jaký máš příjem, ale já jsem ma MD a pobíram 5000 a 4000 mi dává manžel s tím, že je to na jídlo ,drogerii a nějakou tu drobnost co potřebujeme. Zbytek platí manžel. Dokonce mi zaplatil plastiku bříška, měla jsem hoodně vytahanou kůži po dětech.
Bohužel v tomto ti nemůže nikdo radit, musíš se rozhodnout sama. Je jednoduché napsat svůj názor, ale myslím si, že musíš myslet na syna. Já osobně bych si o ttakového chlapa neopřela ani kolo.
@kajalka Já to taky chápu tak, že ona pracuje jako OSVČ a dítě má jedno a ve školce.. Pokud si jako OSVČ vydělá málo, může jít do zaměstnání.. To není problém jejího muže kolik a kde ona vydělá. Něco jiného by bylo, kdyby ona byla na mateřské a nemohla pracovat..On platí bydlení, ona zase jídlo a dává ji navíc 5000 na syna. To mi příjde velkorysé. Ona má stejnou možnost jít do práce a vydělat peníze jako on.
@kajalka proč odpovídáš otázkou? Jsem se normálně zeptala a čekala jsem normální odpověď. Ale vzhledem k tomu jakým tónem tady řešíš, tak ti zřejmě otevřená a přímá komunikace nevyhovuje. Asi víš proč.
@zuzineckah 😀 Fakt netuším, na co narážíš. Asi jsi taky vševěd, když si domýšlíš tón. A mě tady neřešíme, my to máme doma vyřešený.
@kajalka jj, zcela určitě ke spokojenosti všech👍
Od uplneho zacatku vztahu jsme brali nase penize jako spolecne. Ze zacatku jsem mela vetsi vyplatu ja, jednu chvili jsem i tahla domacnost a kdyz prisly deti, tak to tahl manzel. Ted uz mam po rodicaku a jsem nezamestnana a za dva mesice mi skonci uboha podpora v nezamestnanosti a na praci to nevypada, nemuzu najit nikde casove odpovidajici a neumim si predstavit, jak by to tedy delala ta spousta muzu, o kterych jsem tu cetla, bych asi byla s detmi o hladu a chodily bychom nazi 😀.
Jak ctu Tvuj problem, tak se zkus nad sebou zamyslet, zda si sebe vubec vazis? Vis, ze jsi s muzem, ktery Te nemiluje, dava Ti to najevo, ze Ti neco na bydleni sezene at se odstehujes atd. Vztahy lepene jen kvuli detem nemaji moc velkou sanci. A treba si Te casem najde muz, pro ktereho budes ta, kterou bude obletovat. Neztracej svuj cas, penize, energii, city, slzy pro nekoho kdo o Tebe nestoji. A kdyz budes nejakou chvilku sama s ditetem, tak nebudes prvni ani posledni.
@duetka01 Upřímně, je mi tě líto. Neumím si to představit ,ale maličko tě umím pochopit. Strávila jsem dva roky s příšerným chlapem. Ale bez dítěte. Takže, i když máš dítě... Snaž se dát si vše do kupy a jdi. Jdi pryč. Myslíš, že malý za pár let nepochopí, co se doma děje? Vydělat peníze umíš, jestli máš jinou rodinu, požádej o pomoc. Nejsi ničí majetek, ale máš sakra velkou zodpovědnost za své dítě. Jo a pořiď si excelentního právníka, určitě ho budeš potřebovat. A určitě si nevymlouvej, že to bude lepší. Zaručené máš jen to, že to bude horší, až mu zase nějaká přeletí přes nos. Pak půjdeš z domu, který je očividně jeho a ještě budeš ráda, jestli budeš mít vůbec střídavou péči.
Nesnáším srábky, co ponižují ženy, které je milují.
Nechci se moc vyjadřovat k tomu, jestli je 5t málo nebo moc, ani k tomu, jak se on chová. Napadla mě při pročítání diskuze jedna věc. Když pominu jeho chování, přišlo by mi v pořádku, kdyby byla zakladatelka zapsána jako spolumajitelka domu, kde spolu bydlí - on platí “bydlení”, ona “režii”, on jí něco přispívá, protože vydělá víc, ona se naopak stará víc o syna a domácnost. Model myslím dobrý. Ale pokud je dům jen na něj a ona nemá moc možnost si cokoli ušetřit, tak mi ten vztah po finanční stránce přijde nevyrovnaný... to že se on chová jako hulvát radši moc nekomentovat, to by bylo na dlouho...
@kometkak no tak o tom by se asi dalo spekulovat jestli muze jit do zamestnani, Ne všude na ni budou cekat s přijatelnou pracovni dobou 7-15h, aby zvladla vodit ditko do skolky a vyzvedávat. Do toho nejaka nemoc, sem tam paragraf a sup vyhazov. Nebyla by první ani poslední, co znam z mého okoli. V tomto je mozna lepsi to OSVC, sice třeba vydela min, ale zas je panem svého casu, popr. upravi pracovni dobu. Po narozeni deti uz ta situace nebude nikdy stejna, pro chlapa se zmeni do budoucna minimum, pro zenskou všechno (pokud nemaji obracene role a živitelem není zena). Ani ja se uz nemohla vrátit do původního zamestnani -nejen skrz pracovni dobu, ale i proto, ze zamestnavatel nemel absolutni snahu přizpůsobit něco pracujici matce.
@marcinek ze by se u muže změnilo minimum vychází z čeho? Jsem přesvědčena, že pokud má muž upřímný zájem podílet se na výchově svých dětí, tak se mu život obrátí dost zásadně. A podle mě je to tak správně. Proč by měla veškerá péče být na matce? U nás třeba manžel vstává se starším, děla mu snídani, odvede do školky. Večer, když přijde z práce koupě děti, uspava staršího. O víkendu nebo i přes týden, když má možnost přijít z práce dřív, což není často, tak se dětem věnuje na 100%. Když si chce jít zahrát squash tak si to naplanuje až od devíti, kdy už děti spí. Děla to tak od začátku, z vlastního rozhodnutí a dle mého na tom není nic výjimečného. Jsou to jeho děti.
5000 na inkaso a jidlo, drogerie atd pro 3 osoby? 😮
To je mazec :( m dává kolik chci. Nemáme společný účet kvůli platbě DPH. Ale neplatím skoro nic. Nebo jo nákup jídla drogerka co chceme s dětma si koupíme. Áe jinak platí prostě on
No, za celých 13 stránek zde nepadla jediná zmínka o tom, jak s financemi má zadavatelka tématu. Pár dotazů tu na to bylo, ale nikdo na nic neodpověděl. Možná, že by to bylo dobré k doplnění, jinak těžko soudit. Pominu to, jak se přítel chová - k tomu se nebudu vyjadřovat, s takovým člověkem bych nebyla. K financím - oba si hrajete na svém vlastním písečku. Když tedy vezmu vaší situaci i s "vašimi pravidly" doslova - on by ti měl dávat na provoz domácnosti a dítě, ty bys jemu měla dávat za bydlení. Ano, vím, v normální rodině to takto nechodí, ale tohle není standardně fungující rodina (aspoň pro mě ne). Je otázkou, kolik tedy vyděláváš ty. On ti dává čtvrtinu svého platu. Ty bys jemu měla tedy teoreticky dát za bydlení (znovu, ano, vím, ale...). Pokud to potáhnete takto pořád dokolečka, těžko se budete domlouvat na čemkoliv a s narůstajícími požadavky dítěte to bude horší a horší. Já myslím, že přítel ani víc než těch 5 tis. nemá...
@zuzineckah
@elu tim co jsi vypsala jsem samozrejme myslela to minimum. Ze az prijde z práce, tak se podili na vychove a peci o deti. Jestě při výrobě dítěte jsou si rovni, ale už jenom těhotenství, kdy má nevolnosti, kreče aj. komplikace se to týká ženy, bolest u porodu taktéž ženy ( chlap se maximálně účastní, ale oddře to ženská a co chlap, ten to jde zapít a pobavit se s přáteli. Kojení a problémy s nimi - zase žena. Ruzne nemoci a nocni vstavani,zase většinou zena,pac chlap chodi di práce a potřebuje se vyspat. Pokud ma slusne rozjetou karieru,tak uz jen odchod z práce na mateřskou ji izoluje,nasledne výše rodičovske a financni zavislost na chlapovi. A co ten, ten si dal spokojene chodi do práce. Po rodicovske nastup do práce - k tomu přizpůsobit pracovni dobu nebo zmenit praci- většinou vse zena a chlap si jede porad dal. Pak když volaji ze skolky, skoly ze je dite nemocny, boli ho brisko, uraz atd. ve vetsine pripadu vždy matce at prijede z práce.Pokud zena chce při detech delat nejaky konicek, musí se sakra ohánět, aby stihala deti, domacnost, praci a k tomu si drzet konicek, popr. sehnat hlidani.A pokud hlidani není a je nejaka akce, kde se vyžaduje zastup, tak je to většinou chlap a zenska zustava doma s dětmi. Chlap si jde kam chce, kdy chce.

@duetka01 osobně pokud je situace taková že láska se evidentně vytratila a ještě se chovat jak hulvat podle tvyho popisu... Šla bych pryč a řekla mu ze to už budete řešit přes právníka a žádný jeho kydy už mě nezajímají... Osobně dávám přednost pohodě v rodině a ne prachum takže aji kdybych měla bydlet na azylu nebo v maringotce tak půjdu... Tohle stejně jednoho dne skončí...