icon

Kolik vás stojí měsíčně 13-14ti letý potomek?

misicka1988
17. říj 2018

Jen tak pro zajímavost.... počítali jste to někdy ? Mám 13 a půl letého syna , a teď zrovna řeším jeho měsíční náklady pro zvýšení alimentů. Započítává se vše - náklady na bydlení , škola , oblečení , jídlo , kroužky , zábava , léky, doprava , atd... Jaké cifry jste se dopočítali ? 🙂

Strana
z4
misakri
18. říj 2018

@jajulin nn,na obědy nechodí.. nechutná jim ve škole..

jajulin
19. říj 2018

@misakri v tom případě je zbytečně se divit, jak dítě může projíst 1500 Kč. Navíc já psala 1500 Kč + 500 Kč obědy. Pokud vaříš doma, tak se asi většinou nevejdeš do částky 25 Kč za porci oběda pro dítě.

mku
19. říj 2018

@zelenaesmolda mate dite ve veku, kdy mu musite vysvetlovat, ze nemuze na tu ci onu skolni akci a ostatni muzou? Ja, pripadne muj muz, ba takovyhle veci samozrejme vydelame a diteti to doprejeme, dava ji to myslim dost do budouciho zivota, spis jsem se zamyslela nad nesmyslnosti soudu, kdy soudci neni divne, ze zdravy chlap v nejlepsich letech ma v dnesni dobe prijem jen 14tisic...

mku
19. říj 2018

@zelenaesmolda no vidis.. a moje dcera nike tenisky ma... a dokonce dvoje... jedny staly 1400kc, a na to ze ji uz temer neroste noha (a kdyby vyrostla tak boty jsou me) mi to neprijde moc... chodi v nich denne, jine boty nema... a ja ji nechci nicit nohu, takze boty kupuju kvalitni.

zuzineckah
19. říj 2018

@zelenaesmolda
@jajulin holky, nechápeme se. Já to myslela tak, ze pokud má otec příjem na to, aby mohl platit adekvátní alimenty, tak přeci není objektivní důvod ke snížení životní úrovně dítěte. V žádném ohledu.

mku
19. říj 2018

@misakri presne!
Docela me prekvapila utocnost teto diskuze... ale vychazim z toho ze alespon nektere prispevatelky nemaji pubertalni dite ve skole a v podstate nevi o cem mluvi... stejne tak kdyz dite u tatinka vidi, ze mu otec koupi dron (na co, kdyz ji to vubec nezajima), ale pak ji neni ochotny pridat na skolni akci tak se i ona sama pta co se deje..
Ja jsem jen napsala kolik stoji nase dcera (tam preci znela otazka...) a jsem tu za nejvetsi rozmazlovacku a nejhorsi ex manzelku, ktera nuti chudaks ex platit 😂

zuzineckah
19. říj 2018

@jajulin náš 5 letý spase snídani, svačinu, ve 12:30 oběd (kompletní porci a často si přidá), kolem třetí svačinu a kolem stvrte, když přijde domů zamíří rovnou do lednice pro jogurt nebo ovoce, protože už ho zase obchází hlad. Má obrovský vydej energie, kromě lítání také sportuje, přijde mi to v pořádku. Rohlíkama ho necpu, to je k ničemu. Večeříme pak kolem sedmé, sní normalni porci jako my. Takže u nás i 5 leté projí rozhodne víc než 2300.-, když bych započetla i obědy ve školce. Do toho se nevejde ani dvouleťačka. Kroužky v případě syna 1500.- měsíčně, pubertacka v rámci školy to má za levňocha, asi za 800,- na pololetí.

pavlinaoo
19. říj 2018

@zelenaesmolda Koukla jsem ti do profilu a mam jasno. Rikas super spravnou teorii...ale praxe je jinde. Bohuzel s miminkem je to uplne neco jineho nez s velkymi detmi! Vydaje za ne markantne rostou. A nevim,jakou mas predstavu o botech...ale tenisky od niku za litra,jsou vlastne ta levna alternativa. A uz vubec nechapu, jak to myslis,ze deti lidi,co nemusi resit kazdou tisicovku, neznaji hodnotu penez. Prece je clovek doma uci financni gramotnosti,ne? Od 15 muzou jit na brigadu,at ochutnaji hodnotu penez. Ano, je ten svet mladych dost povrchni,ale proto je potreba doma vychovavat normalni lidi, co znaji hodnotu penez,ale rozhodne ne tim,ze jim nekoupim kolo,nezaplatim pobyt v zahranici,lyzak.... proste nemas realnou predstavu.

lucie_j
19. říj 2018

@jajulin Jak kdo. Kupuji maso v Tescu a když je v akci krkovice za 90 Kč kg tak z toho kila udělám guláš pro 5 lidí, když mají kýtu za 70 Kč kg, tak z toho kila udělám tolik řízků že to má celá rodina na 2 dny, tak bych mohla pokračovat...

misicka1988
autor
19. říj 2018

@jajulin Jé já to nemyslela vůbec nijak útočně 🙂 Jen jsem popisovala jak je to u nás 🙂 Ono asi taky je už dost patrný rozdíl mezi 9 a 14 letým. Právě v těch 9 letech soud určil na syna výživné 2500 kč , a to už ted skoro v jeho 14 letech mi příjde málo. I když se snažíme dost šetřit , ( já na rodičovské chodím ještě na brigádu ) , stejně finance dost lítají. A to je manžel kuchař , takže navaříno máme domácí stále 😀 A pak vidím ex, jak nosí domů celé rodině obědy z KFC , dražší značkové oblečení , jezdí k moři , a přitom mi dluží na výživném 60.000. To je prostě k vzteku.

zelenaesmolda
19. říj 2018

@misakri chapu jak to myslite,zkuste treba vysvetlit dceri,ze tim si kamarady neziska...

berenika39
19. říj 2018

@zelenaesmolda no jo, jenže ona si je tím získá☹. Realita.

zelenaesmolda
19. říj 2018

@pavlinaoo jasne,nemam realnou predstavu.ja jsem totiz nikdy pubertak nebyla ze? :D

zelenaesmolda
19. říj 2018

@berenika39 kdyz se s ni nekdo bude chtit kamaradit tak kvuli botum to fakt nebude.

berenika39
19. říj 2018

@zelenaesmolda nechci nějak hanit tvoje názory, ale nevíš, jak to dneska mezi dětmi 10+ funguje.

etinka
19. říj 2018

Nedá mi to nereagovat.Mám kamarádku samoživitelku,která fakt otáčí třikrát každou korunu a snaží se svým 13letým dcerám dopřát,aby byly jako ostatní děti.Jejich otec na ně platí 1700 měsíčně na jednu už celé roky (což je dle mého ubohost a almužna) a nestýká se s nimi,ani ony s ním.Nad rámec alimentů nedal nikdy ani korunu,nepřispěje na kroužky,oblečení,nezná narozeniny,Vánoce.Neposlal by ani 500 navíc na ty Vánoce.Ale myslí si,že dává dětem super peníze a že z toho jejich máma může našetřit na dovolenou na Bahamy.Letos holky na hory se školou nepojedou,i kdyź je jim to moc líto,protože to je fakt velká částka a násobeno dvěma,to kamarádka nedá.
Otec vydělává už přes 30tisíc měsíčně a jsem zvědavá,zda kamarádce soud zvýší alimenty.Dle mého je to ubohost toho "otce",věřím,že mu to karma jednou vrátí.Když by kamarádkám spočítala měsíční náklady svých dětí,bude to opravdu hodně.Obě děti mají nasazená rovnátka kvůli křivým zubům a to je také velká položka.Taky naprosto souhlasím s tím,aby "otcové" platili a ne aby to za ně doplácela sociálka.Dítě má nárok na to,mít se dobře nebo aspoň lépe,pokud si jeho táta žije taky dobře.On si ho pořídil a je jeho povinnost ho živit....

zuzineckah
19. říj 2018

@zelenaesmolda bojuješ jak lev za svůj názor, to je hezké. Faktem ale je, že je zcela mimo realitu.

misakri
19. říj 2018

@berenika39
@zelenaesmolda
Ano,je to tak.. tady nejde o kamarádstvi kvůli botám.. tady jde o to,že v dnešní době už je to standart - mít značkové boty,značkové oblečení,super mobil.. a ač se mi to nelíbí a snažíme se to ještě dost korigovat,některé věci prostě mít musí a já jako matka nechci,aby v kolektivu 10 spolužaček byla moje dcera jediná,která nějakou danou věc nemá..

zelenaesmolda
19. říj 2018

@zuzineckah ja jsem zcela mimo realitu kdyz si myslim,ze kamaradi se nevybiraji podle toho jake maji boty nebo obleceni?a pokud to takhle mezi detmi chodi tak jsou na vine prave rodice,kteri je od malicka zahrnuji vsim na co si deticky ukazou,neznaji hodnotu prace a penez tak pak je jasne,ze si to vylivaji na mene stastnych detech.samy ty decka na tenhle konzumni styl zivota neprisly,maji to od rodicu...

zelenaesmolda
19. říj 2018

@zuzineckah jestli je muj nazor mimo vasi vetsinu tak diky bohu za to.moje dcera si kamarady podle bot nebo znackoveho obleceni vybirat nebude,vstipim ji jine hodnoty nez tohle.

berenika39
19. říj 2018

@zelenaesmolda jenomže tohle je uvažování nás, dospělých, ne dětí...souhlasím s tím, ale děti to tak ještě nemají - imponuje jim někdo, kdo má to a to a to, touží po tom také, to bylo, je a bude. Pokud můžu, nebudu syna trápit v plátěných kalhotách, ale koupím mu džíny, roztržené na koleni.

zelenaesmolda
19. říj 2018

@berenika39 ja to chapu a souhlasim s tim,jenom si myslim,ze detem by se melo doprat v ramci moznosti ale taky vseho s mirou,ze by nemely mit vsechno na co si ukazou.prece neznamena,ze kdyz na to mam tak dceri koupim v 18 porsche...

misakri
19. říj 2018

@berenika39 a to masírování z tv, YouTube..

zelenaesmolda
19. říj 2018

@misakri videla jsem nejakou dobu zpatky dokument natoceny v Severni Koreji,bylo to o konzumu zapadnich zemi.Rikali tam,ze jsme vlastne otroci protoze chodime do prace a makame abysme si pak mohli koupit veci,ktere vlastne vubec nepotrebujeme.a to je pravda.

mku
19. říj 2018

@zelenaesmolda ale tady preci nikdo nepsal ze jeho dite ma vse na co si ukaze... jenom proste dneska je naprosto normalni, ze deti jezdi na skolbi akce do zahranici, ze maji znackove obleceni (ono se totiz da sehnat i za slusne ceny ne za tisice...).
Napr u nas, v sedme tride, maji vsechny deti iphone... a to proste nejde aby dcera byla jedina kdo ho nema...
Ono pak i hraje roli, kde zijete a kde dite chodi do skoly... je obrovsky rozdil praha vs stredni cechy, stejne jako stredni cechy vs ustecky kraj (a to se nechci nikoho dotkonout). Stejne tak je rozdil mestska vs vesnicka skola... at se to nekomu libi nebo ne, rozdily tam proste jsou a dost zasadni...

zuzineckah
19. říj 2018

@zelenaesmolda a kde bereš, že nějaké dítě - třeba to moje - má vše na co si ukáže? 😉 To je to, v čem se naše názory liší a když podstatu vnímáme stejně. Ty mluvíš o něčem, co si nezkusila, neznáš, nežiješ. Já mluvím o reálném životě a nemá to nic společného s tím jestli dítě má nebo nemá všechno na co ukáže prstem.

zelenaesmolda
19. říj 2018

@mku ty rozdily tam samozrejme jsou ale jenom protoze vsichni maji iphone tak ho dcera nemusi mit taky,to neni smerodatne ze vsichni ho maji.ja mam taky Iphone 5,z druhe ruky a uz ho mam par let a co?mam v planu ho upgradovat ale ne protoze bych si nepripadala "in" ale protoze mu hodne pada baterka.a taky si nekoupim IP X za 30k jenom protoze na to mam.jsou dulezitejsi veci nez novy iphone 🙂
kdyz se vsichni rozhodnou sikanovat jednoho spoluzaka tak se dcera prida aby nebyla jedina mimo dav?ja s timhle pristupem a la konzumni ovce nesouhlasim.samozrejme kazdy ma pravo na svuj nazor a styl vychovy 🙂

zelenaesmolda
19. říj 2018

@zuzineckah aha,takze ja jsem se rovnou z kolibky vyvinula v dospelaka,nebyla jsem dite,nebyla jsem pubertak takze vlastne nemuzu soudit :D

misakri
19. říj 2018

@zelenaesmolda vychovávat děti můžeme s nejlepším vědomím a svědomím.. do jaké se dostanou společnosti,je věc druhá..

mku
19. říj 2018

@zelenaesmolda promin, ale vubec nevis o cem mluvis... neco jineho je dospelaka neco jineho pubertak... dneska je vse jinak nez bylo za nasi zakladky...

Strana
z4