Kolik výplaty má váš manžel? Podělte se o zkušenosti.
Dobrý večer, víte kolik má váš manžel výplatu? Můj manžel má veliký problém mi to říct.
@klokanka31 to máš hodně špatný pocit, právě naopak.... Jen mne stále fascinuje, kolik lidí je schopno pracovat pod cenou.
@klokanka31 vůbec bych to nekomentovala 🙂 Očividně financím rozumí jako koza hvězdám …
@ee.liska popravdě nechápu, proč jsi přišla urážet. K tématu jsi nenapsala nic, ale jsi chytrá jako rádio .-)
@blondynka400 Možná proto, že si někteří prostě vybírat nemůžou?
@ee.liska Asi desetitisíce sbírá běžně na chodníku že je to zanedbatelná částka
@klokanka31 je pravda, že v některých regionech je to dost těžké. Ale sama jsi to napsala, v jednom provozu dostane 15 a o halu vedle 25. Dokuď si to ti lidé nechají líbit, jsou prostě firmy, co toto budou zneužívat. Je to logické, když neseženu někoho za 140 Kč/hodina, budu se muset nad tím zamyslet a s výši mzdy něco udělat. Protože za tuto cenu nebudu mít ani agenturního zamce, abych tím nahradila chybějící kmen.
@blondynka400 No jo, jenže mnozí zaměstnavatelé řeknou "Nelíbí se ti to? Tak běž, támhle čekají jiní".
Ano, víme o sobě kolik máme oba příjmy, přijde mi to ve fungujícím vztahu/manželství/rodině jako důležitá věc. 😊 an druhou stranu nehlídám jeho výdaje - vím, že dluhy žádné nemá, to mi ke klidu stačí 😀, co si kde koupí, atd, neřeším, stejně tak on to neřeší u mě. 🙂
@klokanka31 to máš pravdu, ale to je o tom, co jsem psala. Dokud si to lidé nechají líbit a nechají se zastrašit, tak firma nemá důvod něco měnit, protože ty lid prostě má, doplní to nějakou agenturou a je spokojenost.
A jinak na chodníku nic nesbírám, dělám 14 hodin denně včetně víkendů, několik let nevím co je to dovolená (tedy fakt nepracovat). Ale je to moje rozhodnutí a pak ano, 10 tis pro mne prostě nejsou peníze. Každopádně ten příspěvek byl myšlen jinak, než ho slečna Eli pochopila a prezentovala zde.
@blondynka400 10 tisíc je malý rozdíl? Jako vážně?
@klokanka31 @intonace @ferda90 @ee.liska
Evidentne kdyz si kupuji s manzelel auta a vzhledem k jejim projevum, tak ji 10k bude pripadat zanedbatelna castka, to utrati tak za tyden bych rekla. Oba maji prijmy nadprumerne. Takze nejde o to, ze by financim rozumela, naopak-ma jich dost, tak je neresi...
Zhruba vím, ale popravde se nezajimam.Manzel pracuje mimo ČR tak ze výplata v jiné měně. Peníze mi dává, nestradame.
Vydělávat 15k čistého nebo 25k čistého, je to obrovský rozdíl. Vydělávat 55k nebo 65k zas takový rozdíl není. Nebavím se o částkách 100k výš. Ono ve finále nejde o to, kolik kdo vydělá, ale kolik utratí a jak s penězi hospodaří. To jen taková OT vsuvka.
@dura175 Já teda vidím rozdíl i mezi 55 a 65 tisíc. I když někdo vydělá víc jak 100 tisíc, tak 10 tisíc prostě není nic co by se dalo hodit za hlavu.
@klokanka31 Pokud vyděláváš k těm 80k, tak 10k (pokud nemáš extrémně vysokou hypotéku a další životní náklady) už opravdu takový rozdíl není.
@somalicats Já to beru asi jinak, i když teda člověk vydělá dost na to aby měl zajištěný standart, tak je ale rozdíl jestli máš o 10k víc a uspoříš si je, nebo je nemáš...
@klokanka31 Předpokládám, že Tvůj manžel tolik nevydělá (pokud si z diskusí dřív pamatuju ,Ty nepracuješ), takže Tvůj pohled na to chápu, nemáš s tím zkušenost. Jestli vydělám v měsíci 70k nebo 80k je mi celkem šumák, protože tolik prostě nespotřebujem a přebytky ukládám. Takže jestli uložím o 10 víc, nebo uložím o 10 míň, je mi fakt jedno.
@somalicats Manžel vydělá dost, taky proto jsem si mohla dovolit být v domácnosti. Pro mě prostě všechny peníze mají cenu, i když je zrovna nepotřebujeme a leží na vkladní knížce. Čím víc tím líp 😊
@klokanka31 Myslím, že si pleteš pojmy. To není o tom, že 10k nemá pro toho, kdo vydělává hodně, cenu. Je to o tom, že ekonomicky se taková rodina nezhroutí, pokud bude příjem nějakou dobu o 10k nižší. Já teď třeba taky nevydělávám měsíčně 70 ani 80k, ubrala jsem si práci, abych měla prostor pro děti. Až budu mít ve škole/školce všechny, tak můžu zase dělat naplno. A nevadí mi, že teď holt neodložím tolik. Už to chápeš?
@somalicats mám to úplně stejně, včetně těch sum. Když pojedu do ivf jen 2x a ne 4x, bude to o 5000 míň, když bude delší měsíc a mám službu víc (mám pravidelně čtvrtky, obvykle čtyři, někdy jich ale vyjde pět), tak je to zase podobný rozdíl. Takže vydělávám plus mínus 10000 stejně a nijak to ten měsíc ovlivní ani ohrozí ani nic. Ale rozhodně to neznamená, že si těch nevážím nebo pro mě nemají cenu.
Nicméně jestli někdo bere 15000 nebo 25000, to je přece diametrální rozdíl. Sakra rozdíl je u těhle sum do třeba 30000 je podle mě každá tisícovka a pak bych považovala normální znát příjmy toho druhé do stovky, protože to prostě ovlivní, jestli koupím lepší/horší maso nebo jogurty…
@somalicats Jo to jo,ale u některých mi přijde že to prezentují tak, že je peníze nezajímají, je jim jedno kolik jich mají protože jich přece mají dostatek.
@blondynka400 chtěla jsem tím říct, že samotný status "ředitele" o ničem nevypovídá. Je spíš zavádějící. Nedávno byl u nás elektrikář a za dva dny si vydělal 14 tisíc. Nepochybuji, že se na manželův ředitelský plat dostane bez problémů, klidně může vydělat víc.
@klokanka31 oni to tak prezentují, protože to tak prostě mají😉 Mě to přijde nepochopitelné, protože si myslím, že my máme hodně velký finanční nadprůměr, a nedovedu si představit, že bych jen kvůli tomu měla k penězům přistupovat jakože nezájem. Neohrozí nás ani 50k propad, ale to ještě přeci neznamená, že spolu neprobereme, že bude o tolik míň... Já si prostě myslím, že mít aspoň základní přehled je normální, a to bez ohledu na výši příjmů.
@drep Přesně tak. U těch nižších příjmů je znát každá tisícovka.
@somalicats ja teda zkusenost mam a 10 tisic je opravdu dost penez. Sokuje me, ze nekdo rekne, ze kdyz vydelavas nad 100 tisic, tak 10 tisic neni rozdil, je to 10%!
@rencinka87 kdyz vydelavam 100 000, tak je mi 10 000 "jedno", protoze na kvalite zivota ten rozdil nepocitim a misto tech penez na ucte budu radsi, kdyz bude muz o par hodin vic doma (treba). Kdyz vydelavam malo, tak mi neni jedno nic, protoze nemuzu zit ze vzduchu a ty penize potrebuju...
@rencinka87 to ano, ale spocti si kolik procent je tomu v případě 15 a 25tis.
@adula000 to ja nerozporuju, jen si neumim predstavit, ze bych si dejme tomu koupila kabelku za 10 tisic a rekla manzelovi, ze vsak je to jedno a rodina se ekonomicky nezhrouti, kdyz vydelava nad 100 tisic..

@blondynka400 Proč mám pocit že pohrdáš dělníky?