Kontokorent - půjčka. Jak řešit takovou situaci?

14. říj 2020

Dnes se na me obratila kamaradka s prosbou o pujceni penez na vyplaceni kontokorentu. Ona je v neschopnosti s tehotenstvim a tudiz ji nikdo nechce pujcit a ja bohuzel nemam tolik abych ji mohla pujcit. Ale ted to co me na cele ten situaci zarazi. Kdyz nebede mit na ucte tu castku za kontokorent tak bude zapsana do nejakeho registru a nikdo uz ji nepujci, ale na zaplaceni to kontokorentu nebude mit. Jak se z toho dostane nebo jak se resi takova situace?

tasimia
14. říj 2020

Kamarádka ma rozhodně pravdu, pokud má/ bude mít někde dluh a nebude ho platit, tak se dostane do registru dlužníků a nikde ji nepůjči, dostane upomínky a pak většinou exekuce. Upřímně ono to je asi dobře, protože vytloukat klín klínem někdy není nejlepší nápad, raději vyřešit jeden dluh než dva. Od věci na kontokorent je myslím splácení rok ne? Proč to nechala zajít tak daleko?

tasimia
14. říj 2020

Jinak ať to zkusí pořešit s bankou. To bude nejlepší.

autor
14. říj 2020

@tasimia vubec nevim jak to chodi a proc to nechala zajit tak daleko. Taky jsem ji rekla, ze by to asi mela resit s tou bankou kde ma kontokorent, ale na to mi rekla, ze ji nedokazali poradit 🤷🏼‍♀️

tasimia
14. říj 2020

Tak to mi přijde jako blbost tedy. Každopádně dluhy se musí platit.. i kdyby tam posílala 100kc měsíčně.

martt
14. říj 2020

Jediný řešení domluvit se s bankou. Hodně záleží jak vysoký má kontokorent, ten je většinou přidružený k běžnýmu účtu.

suzanna123
14. říj 2020

Já mám pocit, že něco takového jsem řešila cca. 15 let zpátky - měla jsem kontokorent a ty peníze se potřebovaly objevit na účtu. Tenkrát mi půjčil kamarád a obratem jsem mu ty peníze vrátila - stačilo to tam vložit a v podstatě hned jsem to mohla zase vybrat. Potřebovat to moje kamarádka, tak bych jí určitě půjčila - pokud je to totéž, co píšu výš, tak o nic nejde (ovšem já za kamarády označuji jen lidi opravdu blízké, ke kterým mám důvěru)

autor
14. říj 2020

@suzanna123 je to presne tak jak pises. Slozily jsme se s kamaradkou a pomohly ji 🙂

elencze
14. říj 2020

@suzanna123 přesně tak, stačí, aby tam ty peníze byly jeden den, pak se vyberou a zase vrátí. Autorko, je moc dobře, že jste jí pomohly.