Půjčka od banky. Vzal si někdo od banky, u které nemá účet? Jak dlouho trvá prověření?

misicka03
11. srp 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda si někdo bral úvěr od banky u které nemá účet. Chtěla bych od equa bank si půjčit 100 tisíc. Jak dlouho trvalo prověření a dají tolik? Nikdy jsem žádnou půjčku neměla ani nic na splátky jsem úplně čistá a smlouvu mám na neurčito, akorát manžel už úvěr má nevím jak je to teď když jsme manželé. Děkuji za odpovědi.

zelenaesmolda
11. srp 2021

@misicka03
a co se zeptat primo v bance?

misicka03
autor
11. srp 2021

@zelenaesmolda abych do té banky mohla jít,tak si musím vzít volno a nechci tam jít zbytečně s tím, že to nepůjde. Zkoušela jsme to po telefonu, že jsem vyplnila dotazník a oni by se měli pak ozvat. Ozvali se, ale prý musím přímo do banky jestli to vůbec půjde takže mi nic užitečného neřekli.

zelenaesmolda
11. srp 2021

@misicka03
volno?vetsina bank ma pobocku v nejakem obchodnim centru a otviracky po-ne 9-21

teruteru
11. srp 2021

Hledala jsem to cca minutu...
Minutovou půjčku je nutné splácet z vašeho účtu u Equa bank i tehdy, když jste doposud nebyli klientem banka. Účet vám bude zřízen během sjednávání půjčky. ...Neni potreba, kdyz ti ho zridi pri sjednavani uveru. Co se tyce toho, ze jso na sebe nic nemela pujceneho je v dnesni dobe spis na obtiz, nez ze by to bylo prinosem, jak se bohuzel stale traduje ve spolecnosti. Banky si totiz nemuzou proverit platebni moralku cloveka, info si predavaji navzajem pres registry. Takze nezbyva nez jit a zkusit uver sjednat, uvidis, jak to dopadne.

somalicats
11. srp 2021

@misicka03 Mám u Equa bank hypotéku, účet jsem u nich taky neměla, musela jsem si ho zřídit. Ale to snad není problém udělat si tam účet, ne?

misicka03
autor
11. srp 2021

@zelenaesmolda no prý ty pobočky co jsou v nákupních centrech spíš fungují jen na to když mi nejde apka nebo tak něco. Jinak ta hlavní má jen po-pá a to já jsme každý den od rána do večera v práci. Tohle mi aspoň řekli po telefonu

misicka03
autor
11. srp 2021

@somalicats jojo s tím počítám.

zelenaesmolda
11. srp 2021

@misicka03
Tohle se mi nezda,co maji na mysli tou hlavni pobockou?

martt
11. srp 2021

@misicka03 Prověření trvá chvíli, banky projíždí registry a to je za chvilku. Aby ti dali požadovanou částku budeš muset doložit pravidelný měsíční příjem. Většinou chtějí výpisy z tvé banky. Některé banky měli (ted nevím jestli ještě maji) podmínku , aby se k úvěrovemu účtu založil běžný účet a na něm chodila výplata nebo určitá částka.

martt
11. srp 2021

@zelenaesmolda Na hlavní pobočce máš vyškolené lidi, kteří můžou uzavírat úvěrové produkty. Pak jsou "klientské" pobočky, kde ty pracovníci nemají složené "úvěrové" zkoušky a nemohou uzavírat úvěrové smlouvy. Ale každá banka to má trošku jinak s těmi úvěry. Tím pádem slouží spis k řešení nějakého problémů. Zapomenutý pin apod....

eeevee
11. srp 2021

@misicka03 mám půjčku od AirBank, měla jsem tam účet, takže jsem jeden den zažádala on-line, druhý den mi to schválili a třetí den jsem měla peníze na účtě. Příjem jsem měla 9300 (rodičovský příspěvek) a půjčovala jsem si 60 tisíc. Manžel si převáděl půjčku od KB do AirBank, samozřejmě si musel založit účet, což mu nevadilo, jelikož AirBank má úcty zdarma. Stačil mu výpis z účtu, kdyby byl klasicky zaměstnán, tak snad kopie smlouvy (ona má sro a je majitel i jednatel). Každopádně do týdne to bylo vyřešeno. Být Tebou, tak si ale vyberu banku, kde si nebudeš muset vzít volno, abys tam došla…

zelenaesmolda
11. srp 2021

@martt
a jak se to dela pri sjednavani online?

levandule_k
11. srp 2021

U Equabank se dá půjčit i 700 tis. (jestli si dobře pamatuji, ale musiš na to míť přijem). Splácet se dá max. 120 měsíců.

Nevím jak v Ostravě, ale v Olomouci funguje Equa po-ne od 9:00 do 21 a dělají vše. Zakadaji si na tom, že jsou takhle flexibilní. Osobně se mi to zdá jako hovadina, aby v nákupu fungovali jen jako správa pro apku. Přijde mi, že někdo kecal a chtěl tě dostat na schuzku na svoji pobočku, jsou placeni za obchody.

Prověření by mělo byt otázkou pár minut, ale chvili trvá než se vyplní formuláře.

martt
11. srp 2021

@zelenaesmolda To ti dělá člověk, který ty zkoušky ma. Ja jsem dělala na úvěrovém oddělení a sjednávali jsme půjčky po telefonu . Pro to abych mohla sjednávát půjčky musela jsem mít školení přímo na ten uverový program a pak složit zkoušku. Měli jsme tam brigádníky, kteří sice navolavali klienty, ale nemohli dělat v tom programu, takže jsme pak finální vyplnění dělali za ne. Už je to nejaký pátek třeba to je uz jinak . Při online půjčkách to zadával také člověk protože ten program co jsme měli byl přímo napojený na registry.

gracinka7
11. srp 2021

@zelenaesmolda tak naše komerčka má otevírací dobu od 9 do 4.

misicka03
autor
11. srp 2021

@levandule_k děkuji za odpověď

atraps
11. srp 2021

@misicka03 predschvaleny uver ve sve bance nahodou nemate?