icon

Lze někam anonymně uložit peníze?

deathy
29. pro 2015

Ahoj, obrátila se na mě známá jestli nevím o nějaké možnosti kam by se daly uložit peníze, ale anonymně. Běžný ani spoř. účet nepřichází v úvahu, všude je to na nějakého majitele a to právě nechtějí. Nemají bohužel nikoho komu by až natolik věřili, že by mu peníze svěřili. Mají větší sumu peněz, kterou by potřebovali někam uložit, ale nechtějí aby k tomu byl jednoduchý přístup. Asi nějaké nesváry v rodině, nevím, nepídila jsem se radši.
Klidně prý nějaký dětský účet (šlo by o vnouče), ale tam si nejsem jistá, jestli to lze založit když nejste rodič...? Plus samozřejmě komplikace při výběru. No, já fakt nevím jak poradit. Tuhle anonymitu peněz jsem nikdy neřešila a jediné co jsem na netu našla je nějaká předplacená karta, ale tam snad ani tolik peněz nelze uložit.
Kdysi snad byly vkladní knížky na heslo nebo doručitele, je něco i dnes?
Jo a ještě jen info - neřeší to z důvodu např. exekuce, neplacení výživného atd.
Předem díky za jakoukoli informaci.

Strana
z2
andy80
29. pro 2015

V České republice to není možné.

suzanna123
29. pro 2015

@luj89 otázka zněla, kam anonymně uložit peníze - o zisku tazatelka nemluvila

luj89
29. pro 2015

@suzanna123 Ani já nemluvila o zisku, ale spíš o udržení hodnoty. Jen se snažím poradit co nejlépe umím. Ono uložit statisíce např. na 30 let bez úroku je docela zabijácký..

suzanna123
29. pro 2015

@luj89 ty jsi neporadila nic 😀 😀 😀

pety91
30. pro 2015

Dobrá diskuse, úplně jak v detektivce, zakopávat peníze 🙂 🙂 🙂 . Ale dobře se to čte, já nemám co zakopávat. 🙂

sara84
30. pro 2015

A co takhle napr.statni dluhopisy?

luj89
30. pro 2015

@suzanna123 Nechápu o co ti jde... Neporadila jsem nic, protože nic takového neexistuje.

luj89
30. pro 2015

@sara84 Nejsou anonymní...

evulinka27
30. pro 2015

@luj89 Váš jediný příspěvěk byl něco říkající 🙂 Není to jen o tom ulít peníze, ale až ty peníze budou potřeba, tak aby měly nějakou hodnotu taky 🙂 kdyby si naše babička schovala roční plat tj. 12x2000 = 24.000, tak bych jí sice poděkovala, ale moc bych si z toho nepořídila 😀 😀

berenika39
30. pro 2015

@evulinka27 , souhlas, přesně o tom jsou ta spoření, založená dnes, představa, jak založím dítěti a budu mu tam posílat 500 měsíčně a v osmácti bude mít balík (sto tisíc) - jenže za dvacet let těch sto tisíc může být tak na dva měsíce živobytí...inflace-ani nemluvím.

Strana
z2