icon

Má běžná rodina nárok na dávky pro děti?

30. srp 2022

Ahoj, nikdy jsem krom RD nepobirala žádné dávky ale zajímá mě, jestli má na to běžná rodina vůbec nárok, tak jestli s tím máte někdo zkušenost, ať se jedná o nějakou dávku na děti nebo na bydlení nebo na co všechno vlastně je 😁

Strana
z2
veroniquecz
31. srp 2022

@jjasmina tak má to smysl. RP si natáhneš, ale peněz budeš mít stejně. A zbytek RP můžeš brát, i když jsi v práci.

veroniquecz
31. srp 2022

@alilali my jsme běžná rodina, finančně gramotná, a třeba na příspěvky dosáhneme. Tedy je teď, když pobírám RP, jinak ne.

veroniquecz
31. srp 2022

@nick1234 je fakt, ze kdysi n to nedosáhl skoro nikdo. Ale v posledním půl roce dvakrát avysovali hranici životního minima a “spadlo” do nároku daleko více lidi.

nick1234
31. srp 2022

@veroniquecz nevím je pravda ze jsem si to neprepocivala, ale vzhledem k tomu, ze máme jen jedno dite tak máme asi smolíka 😂 teď jsem se divala a limit pro 2 dospělé a 1 dite 6 let je cca 30000, no máme zhruba jednou tolik, ale ze bysme si žili na vysoké noze se rict nedá 😂😂 jako vyloženě nestrádáme, ale žádné peníze na rozhazování 🤷‍♀️

jako_mala_holka
31. srp 2022

Řekla bych, že jsme běžná rodina (ne normální, běžná 😂), manžel má cca průměrný plat (alespoň co se našeho kraje týče), já RP momentálně 24tis, jsem těhotná a dobírám na první dceru, jinak jsem měla 10tis...s druhým dítětem budu mít materskou půl roku opět 24tis a pak si budu dávat RP na kratší dobu, takže cca 15tis... a pak chci jít do práce na poloviční úvazek, chci chodit sem tam do práce i přes RD třeba 2x do měsíce (dvanáctky o víkendech)... No každopádně nedosáhneme na nic, ani na přídavky, ani na příspěvek na bydlení 🙂 ale nějak mě to nechává chladnou, aspoň zatím, kdoví co bude příští rok no

jako_mala_holka
31. srp 2022

Jinak třeba porodné si myslím, že je celkem sci-fi dneska, nějak si nedokážu představit, kdo na to má nárok (samozřejmě mimo samoživitelek atp) 🤔... Ale nevím, nějak jsem si o tom nezjišťovala, jaké jsou tam přesně hranice netuším, jen že je to na první dvě děti

Strana
z2