Má cenu převést účet k Fio bance kvůli nulovým poplatkům?
Uvažuji o změně banky a Fio banka mě láká tím že nemá poplatky za běžné služby. Zajímá mě ale jak funguje aplikace a zákaznická podpora v praxi. Nechci řešit problémy až po přechodu. Používáte ji někdo jako hlavní účet a jak jste spokojení?
Fio mám mnoho let a co na ní miluji nejvíc, že si můžu nastavit limit internetových plateb dle sebe. Trvale mám nastaveno 200 Kč (např. na placení parkovného) a v případě, že chci zaplatit v nějakém eshopu povolím limit dle požadované platby a po zaplacení limit zase hned snížím. Zákaznickou podporu jsem zatím nikdy nepotřebovala takže tu neposoudím.
Fio není zdaleka jediná banka, kde se neplatí poplatky. Za dlouhé roky u Raiffky (a předtím Equa) jsem taky nezaplatila ani korunu na poplatcích. A výběry z bankomatů jsou taky zdarma.
S Fio zkusenost nemam. Ja mam raifku uz pres 10 let a taky zdarma. Vyhovuje mi bankovnictvi,sporak,vyberu ze vsech bankomatu zdarma. Za me se dnes nevyplati mit zpoplatny bezny ucet. Takze byt tebou,urcite zvazim zmenu.
Osobní zkušenost s Fio nemám, ale mám účet u Monety a MBank a neplatím žádné poplatky. Vše obsluhuju pouze z telefonu z appek. Na pobočce MBanky jsem v životě nebyla, u Monety naposledy snad před 3-4 lety, když jsem zřizovala bankovní identitu.
Mám mBank (svůj účet) a Airbank (rodinný společný účet) a ani na jednom se neplatí poplatky. Výběr z bankomatu, pokud platíš běžně kartou, tak je taky zdarma. Okamžité platby též zdarma., Platba QR kódem i vytvoření QR kódu pro platby. Na airbank jsem platila v minulosti nějaké poplatky, protože jsem si jednou nastavila výběr z bankomatu v zahr. a zapomněla jsem to zrušit, ale jinak se taky neplatí vůbec nic. A k mbank lze zřídit spořící účet, který je úročen 4,21% a k tomu mSpoření až 8 cílů po 100 tis. s úrokem 4%. Mbank mám od dob konce školy (takže 17 let) a Airbank min. 13 let a spoko. Limity na kartě i limity platby přes internet si můžeš nastavit pohodlně v appce nebo v interentbankingu. NA Airbance funguje online AI poradce "Aneta", s jednoduchými otázkami poradí, navede, nemusíš vůbec volat na zákaznickou linku, nechávat se složitě přepojovat apod. Pobočky a bankomaty mají už ve všech velkých městech.
My máme air bank a raifku a ani na jednom účtu neplatime žádné poplatky. Fio měl můj ex, nebyla špatná, jen mi třeba online bankovnictví přišlo hůř přehledné, než to moje v RB.

Jako hlavní účet ji mám 20 let a maximální spokojenost ve všem.