icon

Má zaměstnavatel povinnost podat daňové př. matce na MD?

misinka_00
25. únor 2014

nevíte někdo, zda má zaměstnavate povinnost (ze zákona) za mě podat danové přiznání pokud jsem na mateřské a tudíž stále jeho zaměstnanec?zaměstnavatel tvrdí, že to matkám na md nedělá ale já mám zase zprávu od jiné účetní, že to ze zákona musí udělat...
děkuji🙂

blahova_andrea
•
25. únor 2014

tak já nevím jestli to má jako povinnost, na md asi ano, ale na rp už ne...ale je to jen má domněnka. já měla mateřskou v přelomu 2011/12, takže jsem za 2011 ještě papír podepisovala, ale pak už samozřejmě nic.

mysicka_lb
•
25. únor 2014

Povinnost podat daňové přiznání samozřejmě nemá, to ani za své zaměstnance, co nejsou na MD. Pokud máš na mysli roční zúčtování daně za rok 2013 (vyúčtování záloh a vrácení případného přeplatku), tak to povinnost má, ale jen pokud jsi o to požádala (podepsala jsi takový ten růžový papír).

zamilovanadonej
•
25. únor 2014

Ano, je to jak píše @mysicka_lb , povinnost podat daňové přiznání nemá, ale je povinen ti udělat roční zúčtování daně- pokud o to požádáš do 15.2., což už je fuč...pokud jsi podepsala "růžový papír". Pokud by ti něco vraceli, udělej si přiznání sama na fú, není to složité 😉

eustoma
•
25. únor 2014

nema

majule_j
•
11. bře 2014

Děvčata dotaz:
byla jsem v roce 2013 na rodičovské dovolené, pak jsem otěhotněla a byla na neschopence asi 8 týdnů. Pak jsem přecházela na mateřskou dovolenou. Jak to je s ročním zúčtování? Vím, že jsem si o to měla zažádat do 15.2.,ale měla bych na to vůbec nárok? (Když bych si chtěla uplatnit slevy na děti?-Mělo by smysl udělat přiznání na fú)?