Nákup dluhopisů Republika. Proč ano, proč ne a jakou variantu?
Ženy, kdo se chystáte na nákup dluhopisů Republika? Proč ano, proč ne? A když ano, tak kterou variantu? Díky!
Ne, teda nijak detailně jsem nestudovala. Ale nyní je úrok na spořícím účtu 4,2 % a mám je hned. Pro delší období mi přijde výhodné investovat jinam.
@skororozvedena ne, nevyplatí se to. Peníze daleko lépe zhodnotíš jinde, tady ten úrok a ten postup, jak to chtějí dělat, vyjde stejně nebo hůř jak klasický spořák v bance. Stát nikdy nedá něco, na čem vyděláš Ty, oni potřebují peníze. Stačí, že ten bordel nedobrovolně dotuji z daní, nic navíc jim fakt nedám.
@sparkles9 No, 4,2 nemáš... Máš 3,57. Ale je fakt, ze to muzes vybrat hned.
@j.a.n.i no to sice ano. Ale 18.6. ČNB bude rozhodovat o sazbách, je teoretický předpoklad, že se sazby na spořicích účtech zvýší. Reálně v první emisi těch dluhopisů na 3 měsíce bude úročení nižší (týden nic vydělávat nebudou), pak se peníze reinvestují a úrok není znám, nicméně je to období, kdy se to dá zas vybrat. Pořád si myslím, že je to pro konzervativce a je lepší se poohlédnout jinde.
V zásadě s váma souhlasím. To co se mi líbilo bylo, že se úroky nedaní, narozdíl od sporáku. Nicméně, asi se na to taky vykašlu..
@j.a.n.i no to sice ano. Ale 18.6. ČNB bude rozhodovat o sazbách, je teoretický předpoklad, že se sazby na spořicích účtech zvýší. Reálně v první emisi těch dluhopisů na 3 měsíce bude úročení nižší (týden nic vydělávat nebudou), pak se peníze reinvestují a úrok není znám, nicméně je to období, kdy se to dá zas vybrat. Pořád si myslím, že je to pro konzervativce a je lepší se poohlédnout jinde.
@sparkles9 V tom souhlasim, ale nic to nemění na faktu, ze porovnavat to se 4,2 je zavádějící.
Plus není jisté, ze banky urok zvysi okamžitě.
Včera jsme to počítali, ve výsledku to vyjde lépe jak momentálně i ten nejlepší spořicí účet, ale hůře jak investice, které máme, pokud výnos z nich opět investujeme. Je potřeba propočítat to včetně zdanění. Takže jako konzervativní uložení peněz to špatné není. Kdo je ochoten víc riskovat, využijte asi možnosti jinde. Vždy je potřeba mít ta rizika a peníze rozdělené.

Ano, ale mnohem raději bych byla, kdyby nebylo jejich vydání potřeba, protože i ty úroky budou z našich daní..