Nebankovní půjčka během rodičovské dovolené. Máte zkušenost?
Ahojte, já vím že půjčky obecně nejsou nejlepší volba a už vůbec ne nebankovní ale jsem na RD a banky mi nepůjčí bohužel auto odešlo v nevhodnou chvíli. Máte s n3jakou nebankovní spolecnosti nějakou zkušenost že tonebyl úplně shit?
Děkuji
Tak jasně, že s neštovicemi nebudeš jezdit autobusem, to bych si nákup zařídila jinak. Spíš to měl být takovej nadhled, aby sis v dojíždění autobusem našla nějaký pozitivum. Taky u nás jezdí bus 4x denně, asi by to byl vopruz, ale kdybych neměla zbytí, prostě bych jezdila, no.
Hele my jsme celý život bez auta a jsme. Nežijeme ve městě ani tu nemáme nic- jasný potraviny tu tedy jsou. Ale dítě má od půl roku problémy, takže se jezdí busem i dost daleko. A jde to. Mít auto je luxus
A brát si půjčku je o zpackani života. Takže bus si počkám až na opravu si nasetrim - nebo tu za pár měsíců budeš se ptát jak z těch půjček ven.
Holky ti radi dobře.
Objednej si rohlik, a nemusíš nikam
Nauč se naplánovat jídelníček dopředu a máš vyřešeno. Nakupte na několik dní dopředu (ať teda nemusíš řešit, že máš ingregience na guláš a máš chuť na rizoto).
@fire85 Rohlík? Porovnávala jsi někdy, o kolik je dražší oproti kamenému obchodu? To není dobrá volba pro někoho, kdo na tom není finančně dobře.
Nauč se naplánovat jídelníček dopředu a máš vyřešeno. Nakupte na několik dní dopředu (ať teda nemusíš řešit, že máš ingregience na guláš a máš chuť na rizoto).
@fire85 Rohlík? Porovnávala jsi někdy, o kolik je dražší oproti kamenému obchodu? To není dobrá volba pro někoho, kdo na tom není finančně dobře.
@mabs Finančně gramotný člověk si spočítá, že se mu víc vyplatí o něco málo dražší potraviny na Rohlíku, než cpát peníze do oprav auta, které používá jen pro vlastní pohodlí a které ty investice nijak nevrací.
@mabs Finančně gramotný člověk si spočítá, že se mu víc vyplatí o něco málo dražší potraviny na Rohlíku, než cpát peníze do oprav auta, které používá jen pro vlastní pohodlí a které ty investice nijak nevrací.
@somalicats o málo? 😲
2x jsem to zkoušela a vše, co normálně kupuju, bylo 2-3x dražší.
Jinak já jí nikde nedoporočovala si tu půjčku na auto brát 😉
@somalicats o málo? 😲
2x jsem to zkoušela a vše, co normálně kupuju, bylo 2-3x dražší.
Jinak já jí nikde nedoporočovala si tu půjčku na auto brát 😉
@mabs 2x až 3x určitě ne, přeháníš 🙈 o něco jo, ale když si spočítáš benzín/naftu - jsem na nule
Pokud šetříš bokem na spořícím účtu, tak to jsou právě peníze pro tyto případy - když se porouchá pračka, auto, je potřeba nárazově větší výdaj. Nebo to na tom spořáku nemáš ani těch 20 000, který potřebuješ? Nebankovní půjčku kvůli tomuto bych si fakt nebrala. Jednorázově pokud máš problém s dětma, který nemůžou do busu, tak objednat na Rohlíku ( i když ano, je to drahý, ale v případě, že zajišťuješ nákupy autem třeba do města vzdáleného 10 km tam a 10 zpátky, tak už to vyjde tak nějak nastejno) anebo holt počkat, než dorazí manžel s nákupem. Aspoň tě tato krize naučí trochu plánovat, je to fakt důležité. jako pokud neumíš plánovat a neumíš si bokem našetřit 20 000, jak bys pak chtěla splácet nebankovní půjčku se šílenýma úrokama?
Pokud jsi reálná ženská a ne troll, co si vymýšlí, tak plně stojím za tvým manželem, že máš být trpělivá a šetřit. Jako mít auto a nemít něco bokem pro strýčka Příhodu (když se něco potento, což s autem je každou chvíli) je o hubu. To pak to auto máš k ničemu. Vždycky musíš mít bokem nějakou rezervu. I na tý mateřský. Rozhodně bych nešla cestou nebankovní půjčky, protože to je cesta do pekel. Navíc když s tím nesouhlasí manžel. Tyhlety věci byste měli řešit po vzájemné shodě.
" a tím že na to šetří tak on na sebe si půjčku nevezme( mám být trpělivá) říkám je pravý opak mě. platí už tak vysoké výdaje na bydlení." Přečti si to jednou, dvakrát, tříkrát...a děkuj manželovi za to, že aspoň jeden z vás má aspoň trochu ROZUM!!! A neblbni s půjčkou, když manžel s něčím takovým nesouhlasí, proboha! Jako absence auta se dá krátkodobě prostě vyřešit, do doby, než našetříš na opravu. Jo, je to vopruz, ale když jsi majitelka auta, MUSÍŠ prostě počítat s tím, že se může vždycky něco podělat s tím autem, pokud ho nutně potřebuješ k životu.

Tak já myslela, že tu máme samoživitelku s problémem a on je to jen troll...