Osoba pečující o dítě do 7 let
Ahoj v říjnu mi končí čtyřletá rodičovská dovolená ale chci být s malou ještě rok doma.chtela bych se nahlásit na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let. Zajímá mě jak dlouho do předu to musím udělat nebo zda stačí až mi skončí rd?a zda za mě tedy stát bude platit zdravotní i sociální?
@anniesfibis pokud jsi při VŠ pracovala a odváděla pojištění, tak samozřejmě ano 😉
@misa357 i studium se zapocitavalo..bohuzel od roku meho nastupu na vs, se to zrusilo :/
Holky, nevíte platí ještě, že dítě musí do školky jen na 4 hodiny, když jsou mu více jak 4 roky a já nepracuji, ale sociální si platím sama?
@jakura platí, že pokud chceš být žena pečující doma o dítě, aby za tebe stát hradil zdravotní pojištění, tak ve školce max. 4 hodiny denně a ve škole jen povinná docházka a žádná družina. sociální ničím podmíněno nemáš. pokud si ho chceš sama platiti, tak můžeš, ale nemusíš.
Dobry den muzu radu kde a jak si muzu pozadat o osoba pecujici o dite do 7 let pripadne o 2 deti ve veku do 15 let dekuji
Ahoj, prosím nemáte zkušenost...nechala jsem si zaslat výpis odpracovaných let a zjistila jsem, že mi tam chybí mateřská (už vím, že se dokládá až při žádosti o důchod RL dítěte), nicméně dále mi tam chybí 80% ze šesti let studia po 18.roku věku a pak pár dní, na které mám zase potvrzení z ÚP. Myslíte, že se mám obrátit tady na místní OSSZ...ale na jaké odd? Bohužel ani nemají emaily na stránkách a bojím se, že mě pošlou někam s tím, že to doložím až pak...jenže bych to ráda měla ok, moje chyba to není a nemusím taky papíry schraňovat věčně atd...moc díky!!!Lucka
Dobrý den,v dubnu mi končí rodičovský příspěvek prosím je tu někdo kdo by mi poradil?Ráda bych věděla jak postupovat kam se nahlasit?Vím že na zdravotní pojišťovnu ale to je tak vše děkuji
Jsem takhle taky doma s dětmi, zdravotní Ti stát platí, sociální ne, není povinné, ale pokud chceš, aby se Ti tahle doba počítala do odpracovaných let do důchodu, tak si ho plat, minimum je teď asi 3200. Ja si ho platím, nechci si navyšovat odchod dl důchodu.
Jen jsem to byl nahlásit na pojišťovně, musela jsem dodat potvrzení ze školky a školy, ze jsou tam deti jen dopoledne, žádná družina a tak.

@cheetah_ diky