icon

Po RD ještě rok doma. Co dělat, abych měla finance?

lucka662006
11. čer 2015

Ahoj maminky, nevěděla jsem, jak přesně pojmenovat tuto diskusi. Prosím o Vaše doporučení. Máme dvě děti, a již teď vím, že až bude mladšímu 3 roky, určitě ho nedám na celý den do školky a nevrátím se na plný úvazek do práce. (Prostě by mi ho bylo líto, aby tam byl celý den, nemá takovou povahu, toto tu ale nechci řešit). Zůstanu doma, než mu budou 4, a bude chodit jen 2x týdně. Práci na částečný úvazek zde na malém městečku ale neseženu. Finance nám s manželem nějak vyjdou, ale bude to těžké, peněz bude prostě málo. Co byste mi doporučovaly, abych ten jeho 4. rok alespoň nějaké finance měla? Rozdělit si rodičák? Že přijdu o místo, které mi drží zaměstnavatel, mi nevadí, protože je to místo v Praze, ale my jsme již na vesnici 150 km od Prahy v rodinném domě, takže tam se stěhovat nebudeme. Se zaměstnavatelem se dá ale na lecčems dohodnout (ne však nějaká práce z domu) nenapadá vás něco? 3. dítě nechceme. Jak by to bylo, kdybych byla hned po ukončení rodičáku nemocná? Děkuji.

Strana
z3
snany
2. črc 2015

@kamino Není, proč by mělo?

snany
2. črc 2015

@konidana Nikdo Vás nenutí😁

kamino
2. črc 2015

@snany vzdyt je to podvod !!! Refraty pochopim,ale diplomku,ci bakalarku ??? Ach jo....

snany
3. črc 2015

@kamino z morálního hlediska možná ano, ale právně v pořádku. Podívejte se, kolik firem funguje na internetu, a to na základě živnostenského oprávnění. Podvod je být zdravý a brát nemocenské dávky nebo nechtít pracovat a prát podporu v nezaměstnanosti.

ilonne
3. črc 2015

@lucka662006 Me spíš zaráží, ze doplňování zboží se stitis, ale podvod v podobě PN by jsi klidně spáchala. Jinak já mám také titul před jménem a na RD se snažím přivydělat rukama - hackuji.

primaska
3. črc 2015

@snany Jsem v šoku, že se takhle veřejně prodávají diplomky.. to slyším poprvé. Je to nehoráznost!! A ještě větší nehoráznost je, to obhajovat! Fuj...

xpila
3. črc 2015

@snany Samozřejmě, že to je podvod.

ilonne
3. črc 2015

@snany Podvod to samozřejmě je také, ovšem ze strany toho, kdo tuto práci předloží k obhajobě.

xbohu
3. črc 2015

než psát referáty a školní práce (není to až tak dobře placené) - ale spíš začněte hledat něco smysluplnějšího - překlady, účetnictví, tvorba a správa webových stránek a pod.

zelva
3. črc 2015

@lucka662006 Ahoj, já jsem také po RD už nějaký ten měsíc doma. Sice tedy ne, že jsem chtěla - dostala jsem v práci po RD výpověď pro nadbytečnost. Přihlásila jsem se na ÚP, abych nemusela platit zdravotní a pracuji alespoň na dohodu o provedení práce (lze si na ÚP vydělat do 4600Kč hrubého měsíčně). Tak nějakou tisícovku to hodí. Ráda bych teda práci na poloviční úvazek, protože bydlíme na vesnici a jsem ráno a odpoledne hlavní rozvozce dětí do města do školy a školky. Bydlíme v rozdělaném domě, kde je práce nad hlavu...Jenže poloviční úvazky zřejmě neexistují. Je to hrozná bída něco takového vůbec sehnat. Zaměstnavatelům to holt asi nepřijde atraktivní něco takového nabízet.

snany
3. črc 2015

@ilonne to už záleží na dotyčném jak s danou prací naloží. 😀

snany
3. črc 2015

@primaska Já to neobhajuji, jen prezentuji možnost brigády. První firma s živnostenským oprávněním vznikla v roce 2005. Horší podvody jsou zneužívání sociálních dávek, neplacení daní apod.

snany
3. črc 2015

@xpila Jak se to veme, když existuje legálně firma, které dá stát oprávnění provozovat danou živnost, tak je to pravděpodobně právně zcela v pořádku. Zaleží už pak na klientovi, zda použije, v jakém rozsahu apod.

xpila
3. črc 2015

@snany Tak já neberu pouze firmu, která ty služby poskytuje (nicméně to je jistě živnost volná, takže ta není nijak kontrolována, takže stát ji opravdu živnost přímo na tohle nedal), ale beru to jako celek, který nelegální je.

snany
3. črc 2015

@xbohu Je pravda, že ceny prací se snižují a tím i výdělek, ale vypracovat seminárku umí každý vysokoškolák, naproti tomu překlady, účetnictví už je záležitost více odborná.

miminoo
15. črc 2015

zaklad. hoď do platzu víc info,kolik máte peněz, za co padnou,my poradíme, kde ušetřit 😵

esuska
1. srp 2015

Dobrý den, nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, zda nebudu opakovat něčí názor......Omlouvám se za výraz, ale z pohledu zakladatelky diskuze je mi na blití. Do práce nee, kvůli dítěti, přitom školka po třetím roce života rozvíjí osobnost dítěte, ale budiž. Ovšem to, že si maminka představuje, že bude doma pobírat nemocenskou a přitom bude zdravá jako řípa a ještě se neštítí to napsat je masakr. Práce rukama jí nevoní, ptz je VŠ, to mě fakt rozesmálo. Promiňte, ale jsou to jen výmluvy a zase jen výmluvy. Práce rukama je pod úroveň, ale klidně veřejně napíšete, že se z vás stane zlodějka nemocenských dávek, na které nemáte jako zdravý člověk právo. Asi takhle - duď bude práce a budou peníze nebo si budete válet šunky a holt se uskromníte.
MMch pracuju v pojišťovnictví a chodí mraky životopisů.....maminky tam v motivačních dopisech naslibují hory i s horákama a u pohovoru pak vysypou jaké potřebují výhody jako matky malých dětí ( asi jsou jediné v republice ) a vlastně vůbec dělají milost potencionálnímu zaměstnavateli, že u něj chtějí pracovat. Pak se srááášně diví, že je nepřijmem. Upřímně každá jsme měla malé děti, každé marodily, každá řešila menší či větší problémy, holt záleží jak se k tomu kdo postaví.
Za mě to jaký máte postoj vy, jste normální vyžírka, která akorát hledá výmluvy jak nepracovat.

tajemna30
1. srp 2015

@lucka662006 Hezký den, ve Vašem případě bych doporučila rozdělit si rodičák na 4 roky, jinou možnost nevidím ☹ Jít na nemocenskou a podvádět .... to jistě nechcete že. A pokud jde o dojíždění za prací - ono je to těžké, když nic moc se Vám nechce. Já mám také VŠ, manžel dokonce dvě, a takových lidí jako my je plno. Dnes má vysokou školu plno lidí - a vy se musíte zamyslet co je pro Vás prioritní. Samozřejmě pokud Váš manžel má velmi nadprůměrný plat, asi není co řešit, ale předpokládám, že když vznášíte tento dotaz, tak nemá ..... tzn. pokud nechcete počítat každou korunu, tak bych ze sebe s prominutím nedělala hogo fogo že mám vysokou školu, ale šla něco dělat. Mně by doplnovat v supermarketu na přechodnou dobu nevadilo - ono co si budeme vykládat, podmínky si mohu diktovat bez závazků, když mám dvě malé děti - které předpokládám budete muset vozit a potom zase vyzvedávat za školky či školy, tak velmi těžko najdete práci na vesnici, od 8-15. V něčem musíte ustoupit. Jak píše maminka přede mnou, já třeba měla v práci mimo jiné na starost i výběr nových zaměstanců - ale přijít my tam někdo jako vy, která tamto může a nemůže, hlavně že má VŠ ..... prostě to že má člověk papír neznamená hned že na Vás všichni čekají. Přeji hodně štěstí ..

Strana
z3