Pojišťovna o mě neví

bednaluca
5. kvě 2016

Přeji pěkný den..a
přejdu hned k problému: od prosince 2015 jsem na rizikovém.. od ledna 2016 mi byla ukončena zaměstnavatelem smlouva na dobu určitou..
Pobírám měsíčně klasicky nemocenské dávky.. a nyní mi přišel dopis z pojišťovny, že o mě od ledna-od ukončení poměru nemají žádné záznamy... kdo mi platí pojištění atd..Ihned v pondělí tam samozřejmě pojedu-ale nemáte některá zkušenost? Představu, co mě čeká?
Zda budu nějak doplácet zpětně pojištění, nebo zda to za mě platí sociálka?
Nejsem si již vědoma, jestli jsem něco posílala na pojišťovnu-bohužel to bylo příliš chaotické období a v papírování se nevyznám..
budu ráda za jakoukoliv pomoc či radu-děkuji

lenista78
5. kvě 2016

Měla by to platit sociálka

gracinka7
5. kvě 2016

Pokud sis na pojišťovně nebyla nahlásit změnu, že již nejsi zaměstnaná, tak od února nejsi pojištěná a nejspíš to budeš doplácet. Když změnu nahlásíš, bude to za tebe platit stát.

lenista78
5. kvě 2016

nic platit nebude, jen to dohlásí a oni si to zapíšou zpětně

soyevita
5. kvě 2016

@bednaluca No bylo Tvoji povinností se nahlásit do 8 pracovních dní na zdravotní pojišťovně.Bývalý zaměstnavatel nahlásil ukončení pracovního poměru a ty jsi měla předložit,že jsi v PN a zdravotní za Tebe bude hradit stát

soyevita
5. kvě 2016

@bednaluca Jestli to budeš muset doplácet Netuším

bednaluca
autor
5. kvě 2016

asi jsem naivně myslela, že když jsem stále v ochranné lhůtě a i žádost o mateřskou budu řešit přes zaměstnavatele, tak se mě něco takového netýká-nebo to za mě řeší někdo jiný..
No prostě jsem na to papírování naprostý antitalent...moc všem děkuji za názory, budu jistě ráda i za nějaké další..🙂

gracinka7
5. kvě 2016

@lenista78 Já jsem byla ve stejné situaci, nahlásila jsem to pozdě a měsíc jsem doplácela. Ale možná záleží na pojišťovně.

lenista78
5. kvě 2016

Vždyť tam ještě zítra zavolej ať si nekazíš víkend přemýšlením nad tím jak by to mohlo být... Obecně ti to řeknou i po telefonu. Taky jsem zapomněla nahlásit kdysi pracák, šla jsem tam až po pár měsících s odhlášením a prostě mi jen vynadala a zapsala to zpětně, tohle bude stejný. Navíc můžeš tvrdit, že jsi ze zdravotních důvodů nemohla, vždyt máš neschopenku...

bednaluca
autor
5. kvě 2016

@lenista78 zítra bohužel má pobočka na které jsem vedena zavřeno..

lenista78
5. kvě 2016

Obecně ti to řekne kterákoli pobočka, je fuk kam zavoláš

soyevita
5. kvě 2016

@lenista78 No to asi neprojde,dá se poslat e-mail.Třeba bude úřednice rozumná a pořeší to bez problémů zpětně

micaella23
5. kvě 2016

Bud vklidu! Ja tohle resila taky, kdyz me nemeli zaevidovanou jeste ze stredni skoly! Chybeli 3roky! Nikdo nevolal, nepsal, zjistila jsem to az po letech kdyz jsem resila veci na UP, CSSZ atd kvuli matersky, ukonceni prace atd.. Prinesla jsem ze skoly potvrzeni o studiu a jen to dotukali do kompu. Takze pokud mas papir, ze jsi v tu dobu byla na neschopence, UP atd, staci to jen donest a oni to tam zpetne natukaji. Pokud ti nekde habruje mesic kterej neni krytej, tak se musi akorat zaplatit