Popáleniny 3. stupně u dítěte, má nárok na odškodné?

krystalek23
16. únor 2015

ahoj holky atd chtěla bych se optat zda někdo nevíte více nebo tak ohledně pojištěný urazu u detí ohledně popálenin až 3stupne? ve čvrtek nas pustili s dcerou z nemocnice pri čem jsme se tam dostali tím že dcera omilem na sebe vylila vařicí kafe na nozicky ( jsou ji necelý dva roky) pustili nas po třech dnech domu z nemocnice pri čem jsme pojistěny ja dcera u Pojištovny České Spořitelny VIENNA Insurance Group Flexi životní pojištění a platíme měsíčně 386kč stím že pojištění trvalých následku urazu má 500 000kč pojištění denního odškodného 100 KČ/den a pojištění hospitalizace uraz nebo nemoc 500KČ DEN,chodíme kazdy dva dny od čtvrtka na převazy,stím že má vypsaný v první zpravě když nas dovezli do nemocnice 2 až 3 stupen popálenin (měla celou nožičku obvazanou) a ještě nas pustili domu při domácí péči ,stím že jsem dostala dané pokyny atd 🙂 Dnes jsme byly opět an převazu kde doktor napsal ze má popálení více časti těla a u 1 popáleniny uveden 3 stupen na prevaz zas za dva dny :/ myslíte že i přesto by dcera měla nárok an nějakou korunu? asi nemám čekat velké zazraky že? :/ děkuji za odpověd

jmisa
16. únor 2015

@krystalek23 dostanete peníze za pobyt v nemocnici, ten je od prvního dne, takže pokud tři dny, tak 3*500.
Za úraz až po konci léčení podle lékařské zprávy, kde bude uvedeno, jak dlouho se dítě léčilo, zase počet dní * 100.
Co se týká trvalých následků - uplatňují se až po roce a pak lékař stanoví procento poškození těla, pokud to bude na 0,5% povrchu těla do 25% tak to bude to konkrétní procento z půl milionu.

krystalek23
autor
16. únor 2015

Aha,moc děkuji , takže zda bude mít trvalý následky musíem pockaž rok jo? a pak se teprve posoudí zda neco dostane? jaj :/

jmisa
16. únor 2015

@krystalek23 co se týká trvalých následků tak ano.
Nemocnici můžeš uplatnit rovnou a nebo počkat až bude dokončeno léčení úrazu.

petrusew
16. únor 2015

Pobyt v nemocnici od prvního dne 500kč - 3x500 pak podle denního odškodného max dle tabulek pojišťovny a rozsahu popálenin (podle toho, který stupeň převládá) Budete dokládat propouštěcí zprávu z nemocnice a zprávy z léčení úrazu. V případě trvalých následků úrazu - nejdříve rok po ukončení léčení, nejpozději ke třem letům od vzniku úrazu. Pokud léčení bude trvat delší dobu - přes ty tři roky, tak i tak nahlásit.

petrusew
16. únor 2015

@krystalek23 u těch trvalek jde i o to, že tím, jak ještě poroste, může se rozsah poškození měnit, proto vždy nejdříve rok, pokud se stav bude vyvíjet i nadále, může se stát, že likvidace pojišťovny PU odloží ke třem letům.

krystalek23
autor
16. únor 2015

no to ne? :O jaj no itak moc díky za rady holky :/ a no co se tyče propouštěcí zpravy ma tam daný : Holčička přijata na dětské oddělení pro popáleninu 1 - 3 st na LDK, Během hospitalizace bez obtíží,bolesti, příjem tekutin dobrý, močila opakovaně , oprovedeny převazy na ambulanci doporučená dimise,Jolčička propuštěna v celkovém dobrem stavu do domací péče maminka poučena informována Medikace :NUROFEN sir.

asi tak no :/

jmisa
16. únor 2015

@krystalek23 no ale léčení není u konce, dokud jsou převazy atd. jedna věc je zpráva z nemocnice a druhá a podstatná bude ta, co dostaneš ve chvíli, kdy řeknou, že je léčení u konce a už vás vidět nechtějí a pak zprávu konečnou napíše pediatr (většinou) a nebo specialista.

krystalek23
autor
16. únor 2015

není no :ú mooc děkuji :*

petrvee
17. únor 2015

@jmisa Není to úplně přesné....do pobytu v nemocnici se zjednodušeně počítají půlnoci, takže za každou půlnoc dostáváte plnění (pokud jste tedy v nemocnici z pondělí na úterý, dostáváte vyplaceno za jeden den, ne za dva). U české spořitelny za úraz dostáváte odškodné v denním plnění bohužel až po ukončení léčení a to pouze do pojišťovnou stanoveného stropu k odpovídající diagnóze. Trvalé následky se počítají trošku jinak, než-li je uvedeno....není to tak, že by podle procenta poškození těla jste dostala stejné procento z 500tis.

jmisa
17. únor 2015

@petrvee ano nejednoznačně napsáno, nejde o dny ale noci tedy půlnoci.
Denní odškodné bylo zjednodušené, ano jsou tam limity, dají se najít v pojistných podmínkách a co se týká trvalek nechápu.....
Např. vím, že ztráta zubu je jedno procento, tak dostanu 1 % z půl mega, tedy konkrétní procento.
Je tam progrese, ale nepředpokládám, že by ta popálenina zanechala poškození nad 25%, takže nemá smysl to nějak řešit. A zase se dá rozsah najít v pojistných podmínkách na netu.

.