icon

Poradíte mi, jak lépe hospodařit s nízkými příjmy?

4. zář 2022

Ahoj všem, pokaždé se mi finance mění, ale teď jsem přišla o brigádu a se synem jsme sami. Je malý ještě, tudíž do školky ještě nemůže. Budeme mít tak cca 3500,- na mesic a ja proste nedokážu vyjít ani s tím ani i když mám třeba 8 tisíc na mesic.
Teď jsem měla třeba + 7 tisíc a už nemám skoro nic, proste to nechápu.. poradíte mi prosim?

Strana
z4
zmrzlinka
4. zář 2022

Podle mne Ti nic jiného nezbyde jenom hledat jak si přivydělat ....třeba hlídat jiné dítě ...

betelgeuzz
4. zář 2022

Šatník funguje v Praze https://www.satnikpraha.cz/, ale má i nějaké pobočky, případně podobně fungují různé charitativní obchůdky. Potravinová banka https://www.potravinovebanky.cz/, ta dodává do neziskovek, kde potraviny rozdávají lidem. Takže se zkus podívat v okolí, jestli něco takového nemáte.

marketka_m
4. zář 2022

@jipe to delani z domu se tezce shani..vsude jenom tiande a dalsi capiny

alubif
4. zář 2022

Tak při rozpočtu 3500 je 1000 za iqos je 30 % rozpočtu při 8500,- víc jak 10% což je taky dost... To jen tak pro zajímavost.
Jinak proč platíš televizi? Snížit rychlost netu, nabízí se tarif. Zkusit operátora jestli ti nabídne něco zajímavějšího levnějšího.
Chapu , že malýmu chceš udělat radost, ale zmrzka stojí teď 35 ,- když si dáte dva je to 70,- což je taky dost, ta to máš kilo mrkve, mlíko a chleba. Ale rozumím, že prostě malé radosti.

jipe
4. zář 2022

@marketka_m jj, hlavně různé MLM, ale dají se najít třeba nějaké překlady

levandulovy_caj
4. zář 2022

Já osobně bych stáhla to pojištění - podle mě se to na malé děti fakt nevyplatí.
Net paušál a telka je teda celkem velký výdaj. Možná by bylo dobré se mrknout na nějaké lepší nabídky.
Je možnost aby si exparner bral dítě na víkendy, alespoň dva víkendy v měsíci? Můžeš si pak vzít brigádu třeba i v supermarketu. Na pokladně máš klidně 150kc za hodinu a za ty dna víkendy můžeš klidně odmakat 30hodin+ a to už jsou celkem krásné peníze....
Pak je samozřejmě otázka jestli se ti to vyplatí pracovat skrz různé dávky, aby si o ně nepřišla ☺️

autor
4. zář 2022

@levandulovy_caj Děkuji všem!
Hromadně - brigáda na doma - přesně jen Tiande, avon a prostě ty otravovat lidi po telefonu… už jsem zkoušela, nic moc to nehodilo😁
- na pokladu nemůžu, vzali by mi příspěvky.
Telefon atd. - mám paušál, nejlevnější co jde a wifi + septobox (moje televize nemá dvbt) mám nízkou nabídku co teď jde.
Ex - nevida malého, nechce ho, tudíž ho hlídat nebude.
A přesně - za nejmenší kraviny se nejvíc utrácí, člověk koupi zmrzlinu a je to hned stovka, je to proste na prd 😔

martt
4. zář 2022

@levandulovy_caj Pojistku pokud má urazovku i s hospitalizaci v nemocnici bych nerušila. Ono se zdá, že se to nevyplatí, ale podle své zkušenosti a podle okolí právě naopak. Hodně lidí uplatňuje pojistku i na malé děti.

martt
4. zář 2022

Co se týká roznášení letáků , tak mne to dělalo kolem 1500 Kč měsíčně což není moc , ale určitě to v rozpočtu pomůže. Ale je pravda, ze u nás je o to velký zájem.

levandulovy_caj
4. zář 2022

@martt já bych volila pojistku až v případě větších dětí a hlavně kvůli znemožnění chodit do práce kvůli péči apod. Ale na malé děti nee. Hlavně když je každá koruna dobrá...

autor
4. zář 2022

@martt Mám to stejně, malý je jedna velká boule, všude padá a dokonce měl už naraženou ruku🤣 takže neplánuji ji zrušit. @levandulovy_caj

autor
4. zář 2022

@martt No, právě.. já uvidím ten uklid, zítra by se měl ozvat.. zájem má, jen mi má dát info kde bych uklizela..
Ty letáky za ty peníze jsou mazec.. kord když po nocích to člověk ještě musí třídit, přes den by to dítě rozhazelo😏

autor
4. zář 2022

@martt A jinak ano má🤗

martt
4. zář 2022

@levandulovy_caj Kazdy to vidí jinak. Za mne se urazova pojistka vyplatí. Dětem ji platíme od půl roku. Od roka už jsme několikrát využili plnění. Ať už na úraz nebo hospitalizaci při nějakém vyšetření. A to plnění nebylo jen pár stovek. Na víc pokud třeba řešíš s ditkem nějaký zdravotní problém nemáš ho pojištěné, pak je starší ty ho pojistiš. Ale zdravotní problem s dřívějška se ozve a ty s nim zůstaneš doma tak ti to pojistovna stejně neproplatí na to jsou hodně opatrní.

levandulovy_caj
4. zář 2022

@martt Pojištění je určitě dobrá věc, ale ve chvíli, když člověk nemá pomalu ani na jídlo, tak je to prostě zbytečnost...

alex933
4. zář 2022

A jak dlouho jeste budes platit ten dluh? Asi bych fakt zmenila ten pausal wifi, TV. A proste si teď odpustila ten IQOS. Dítěti je kolik? Jeste nemuze do školky?

autor
4. zář 2022

@alex933 Ne psala jsem ze nemůže
Hold budu muset makat, bez wifi a televize nebudu, když rad kouká na pohádky, psala jsem moje televize je stará, tudiz tam nic nemá a musela jsem vše koipit

autor
4. zář 2022

@levandulovy_caj To je pravda, ale tady jde o zdraví, je to pro mě důležitá věc, takže tu pojistku nevypnu, náhoda je blbec

alex933
4. zář 2022

A co jesle? Ty tam nemáte?

autor
4. zář 2022

@alex933 Ty taky stojí docela dost bych řekla, to mi moc nepřidá.
Buď mít to vše co beru + nějakou brigádu s malým.
Nebo o všechno přijít, nastoupit do nějaký práce já zkrácený úvazek a ještě platit jesle. Si myslím, ze je to buď a nebo

alex933
4. zář 2022

Budu ti držet pěsti at ti vyjde brigáda.

alex933
4. zář 2022

V dnešní době moc nejde najit praci na zkraceny úvazek.

autor
4. zář 2022

@alex933 Nebo jde, ale zase za ty peníze je to o ničem..
No snad to vyjde, pán se zítra má ozvat, jedná se o uklid dle tebe jakoby v domě, tak jsem zvědavá..

brunetka11
4. zář 2022

Pojistka je aktuálně 5 tis. ročně - za 4 roky to dělá 20 tis.
Kouření ti dělá 12 tis. ročně - za 4 roky 48 tis.

Ok, tak jinak:
- začni si psát výdaje - naprosto všechny, včetně těch zmrzlin
- tím si zmapuj, kam a proč ti jaké výdaje tečou
- u jídla si hlídej bedýnky v Lídlu nebo Penny za 25,- Kč
- piš si jídelníček
- odkládej do pokladničky poctivě desetikoruny nebo dvacky - bude se ti to ve výsledku hodit na Vánoce
- poptej se na úklid v místní škole nebo na radnici - naše paní si tam v pohodě berou děti - na tuto práci nikdy není dost lidí
- nebo začni doma žehlit či oslov banku / operátora na pozici telefonní operátor - to už se standardně dělá z domu.

Drž se. A fakt začni počítat.

20190418
4. zář 2022

Tak ale hledáš rady jak ušetřit a skoro vše odmitáš. Wifi + paušál jde pořídit třeba ze 700-800Kč a televize je v tvé situaci zbytečnost. Anténa a Déčko a syn se zabaví tak i tak. Kouření tě neuklidňuje, to si jen nalháváš. Taky jsem kouřila, taky jsem si myslela, že to je relax, takže nemoralizuju, ale konstatuju..a pojistka je taky v této situaci zbytečnost, pokud z ní nemáš pravidelný "příjem", což asi ani nechceš, aby měl syn pravidelně úrazy... A to máš hnedle dohromady dvojku navíc.
A pak navýšit příjem. Bez hlídání a speciální znalosti pro práci z domu, ti asi nezbyde nic jiného než nějaká chodící brigáda - letáky, poštovní dorucovatelka, roznáška/rozvozy? Prostě kde můžeš mít kluka sebou. Jako zázraky ti nikdo neporadí. Je to těžké, ale nasnadě - osekat zbytné výdaje a/nebo vydělat víc.

autor
4. zář 2022

@20190418 Já mám nízkou pojistku neplatim nějaký tisíce, televize je myšlena jako vše dohromady 🤦🏽‍♀️
Čekala jsem zase na experty.
Televize = wifi, septobox (moje televize nemá nic, na anténu se nelze napojit, wifi v bytě není) + k tomu mám svůj paušál, takže to mám vše dohromady 🤦🏽‍♀️
Brigádu jsem psala, ze budu uklízet a jde to i s malým.
Pojistku proste nezrusim. Je to dobrá věc a to raději nebudu jist, než aby se pak malému něco stalo a já si vycitala ze jsem ji kvůli někomu zrušila.
Jinak kourim už 8 let, z toho 2 roky iqos, takže vim co mi to dává a nedává ;)

@brunetka11 Moc ti dekuju! 🤗🤗🤗 Joo ty bedýnky z lidlu jsou super, jinak opravdu děkuji za inspiraci 🤗🤗🤗

martt
4. zář 2022

Zkus se ještě kouknout na FB jestli ve vašem okolí někdo nezalozil Časovou banku. U nás to funguje tak, kdo má nepotřebné věci, přebytky ze zahrádky a pod.nabidne to na těch stránkách a chce za to jinou hmotnou věc nebo službu. Ja jsem takhle synům sehnala vánoční dárky. Popřípadě můžeš nabídnout nějakou věc a rovnou si napsat , že třeba chceš přebytek ze zahrady, těstoviny apod. Akorat to funguje jenom v osobním předání. Ale ta myšlenka, že nepotřebné věci vyměním za to co potřebují se mi líbí.

jipe
4. zář 2022

Pojistku nezatracuji, ale smysluplnejsi mi připadá pojistka pro rodiče. Když si dítě rozsekne obočí je to nepříjemné, ale když ty si zlomis nohu a nepůjdes na brigádu, je to horší. Na co potřebuješ televizi a data v mobilu nechápu. Pohádka se dá pustit přes internet. Uznávám, TV máme, ale jedeme na společnou anténu a umíme žít i bez ni
Data nemám. Mám nejobycejnejsi paušál. Co potřebují, vyřizují doma na WiFi. Tu brigádu asi budeš mít na černo, že, jinak by se ti ponizily příspěvky. Tady vidím mezery v systému, ale to není tvoje chyba.
Fakt si všechny útraty piš. Zmrzky apod. Si budete muset odpustit. Pokud je dítě v kočárku, tak to nepotřebuje a ty to chapes

autor
4. zář 2022

@martt Děkuji moc🤗🤗🤗

autor
4. zář 2022

@jipe Já už fakf nemám slov 😀

Strana
z4