Přestup k jiné bance. Kterou doporučujete?

monikagrol97
5. srp 2019

Ahojky rozhodují se, že přestoupim k jiné bance. Teď momentálně éra poštovní , přemýšlela jsem že z éry přestoupim do Equa bank. Jak jste s touto bankou spokojený ? Popř. Jakou banku doporučujete? Děkuji

zuzangel
5. srp 2019

Určitě doporučuji odejít, taky sem byla u poštovní, to je vlastně ČSOB, ty poplatky no hrůza. Jinak já mám teď mBank skrz hypotéku a jsem s ní max spokojená. Jediné nevyhoda že nemají moc poboček, ale poplatky za obyčejné standardní služby jsou 0.
Jinak dosti si chválí i Fiobanku 😉

monikagrol97
autor
5. srp 2019

@zuzangel Děkuji. Resim teď i to že mám u éra kontokorent a půjčku. Když jsem na rizikovém tak mi to asi nikdo neprevede, já s tím vůbec nemám zkusenosti. Ale právě kvůli těm poplatkům chci přejít jinam.

ilema
5. srp 2019

@monikagrol97 bance, nemusíš hlásit, že jsi na rizikovém. I jako kupřikladu nezaměstnaná si můžeš zřídit účet v bance, jim je to jedno. V půjčce problém nevidím, splácet ji můžeš i z jiného bankovního účtu, ale osobně si myslím, ale nevím to jistě, abys mohla účet zrušit, musíš kontokorent dorovnat, pokud sis něco z něj půjčila. Jinak většina bank umí převést účet včetně trvalých příkazů a nemusíš nic zařizovat, jen ten otevřený kontokorent tomu většinou vadí.

esternejed
5. srp 2019

@monikagrol97 poštovní je předražená jsou sto let za opicemi také se snažím přesvědčit mamku aby přešla jen ona má strach z toho papírování a při tom toho moc není všechno většinou vyřídí za tebe včetně navedení trvalých příkazů, inkasa atd. Já mám reifaisen ale u nich musí být určitý měsíční příjem.

jednaholkaa
5. srp 2019

Presla jsem od Raifky k Airbank.. mnohem lepsi 🙂 Hlavne ne KB, to je katastrofa..

eithelwing
5. srp 2019

Jsem u Equi a jsem velmi spokojená. Vybrala jsem si ji především kvůli vstřícným výběrům v zahraničí (ČSOB by mě na tom zruinovala, aspoň před pár lety, co jsem to řešila) a možností vybírat ze všech bankomatů bez poplatku. (Tedy myslím první tři výběry...? Pak za menší poplatek, už si nejsem jistá, ale nic, co by mě štvalo.)
Vedle toho mám i dva spořící účty, kam si odkládám peníze. Sice tam nepřibývá nic závratného, ale peníze jsou stále k dispozici.
Mobilní aplikace je velmi přívětivá, jednání na pobočkách vždy maximálně vstřícné. Vše přehledné. Zatím (3 roky užívání) jsem neměla jediný problém.

zelenaesmolda
5. srp 2019

mam Equa bank a spokojenost,maji vybery z jinych bankomatu zdarma a v zahranici za 9kc coz je super,jedina nevyhoda je,ze zatim nepodporuji apple pay

soleilll
5. srp 2019

@monikagrol97 Osobně doporučuju Fio nebo mBank - ty mají účty úplně bez poplatků. Kamarádka má Airbank a je hrozně spokojená (po 25 letech u spořky). Obecně kterákoli z bank, které nabízí běžný účet bez poplatků je v pohodě. Vybírej spíš podle toho, co nejčastěji používáš - jestli platíš hlavně bezhotovostně a na pobočku chodit nechceš, pak je to skoro jedno. Jestli chceš vybírat z bankomatů, může to být trochu limit - jak finanční, tak třeba dostupností. Koukni do ceníků a uvidíš.

janasv3
1. čer 2020

máme Fio a Creditas, mohu doporučit holky 🙂