Prodané auto a neuskutečněný přepis

aneta15
31. srp 2016

Vím, že to sem nepatří ale už nevím, co s tím....v červnu jsme prodala paní auto za 15 000. Dohodli jsme se, že si zařídí přepis a já jí blbá dala plnou moc na přepis auta. Samoždřejmě přepis dodnes není hotový. Paní opakovaně lhala, že mi poslala přepsaný techničák poštou. Naposledy když jsem jí urgovala mi řekla, že auto prodala a že jsem zbytečně hysterická, že se mě to už netýká, když mám smlouvu a že jí už nemám otravovat. Co teď? Byla jsme na policii tam mi řekli, že se s ní mám dohodnout...rada nad zlato. Podařilo se mi zjistit, že auto je pojištěné ale jen do konce září a pojištění je psané na muže bulharské národnosti. Mám jeho adresu jiný kontakt boužel ne. Nevíte jak tuto situaci řešit? Paní na pojištovně mi řekla, že jsem tento týden už pátá, že je to běžný problém. Mě to tedy dost nervuje a chci to nějak vyřešit.

domca89
31. srp 2016

@aneta15 Jediná rada pro příště je okamžitě dojít uskutečnit při prodeji přepis. V tuhle chvíli můžete jen doufat, že autem někde nezpůsobí nehodu, přestupek, či něco podobného, jinak to půjde jako za majitelkou za Vámi a policie opravdu poradila co mohla, zkusit se domluvit. To že máte smlouvu o prodeji, tím nic neřešíte. V tuhle chvíli opravdu jen urgovat, dojet případně za paní, které jste auto prodala, aby uskutečnila přepis, ale nic víc Vám nikdo neporadí.

sara84
31. srp 2016

@aneta15 no ale vy jste auto odhlasila na magistratu? Byla jste tam? Manzel tam sel, zaplatil za vystaneni maleho technicaku- a d tim ho hned odhlasil- ukazal podepsanou kupni smlouvu, maly tp prestrihli a tim to haslo...

maii
31. srp 2016

Hm, to je ale povinnost prodavajiciho zaridit ten prepis. Mate to nejak smlouvne zachycene, treba nejaky prohlaseni, ze ona to auto prepise? A vubec, k prevodu potrebujes spoustu veci, mimoto obcanky vas obou, takze vlastne byste mely u toho bejt obe? Ta zenska nema pravdu, tebe se to tyka stale, a ji taky, kor kdyz to auto prodala dal. Mozna by stalo za to jit na policii znova a rict, ze ta pani nespolupracuje a neumoznuje ten prevod? Zeptala bych se v nejake pravni poradne, treba tady s tim maji zkusenosti prej - http://www.annonce.cz/pravni-poradna/chci-radu/

domca89
31. srp 2016

@sara84 předpokládám, že neodhlásila, polopřevody už nejsou povolené a bez velkého TP by je neměli povolit, protože do TP nemohou udělat záznam.

aneta15
autor
31. srp 2016

Polopřevody už nejsou. Paní mě poslala doslova do p*dele ať jí neotravuju. Ve smlouvě máme, že přepíše auto v zákonné lhůtě to je 10 dní. Je jí to úplně jedno.

mogwaika
31. srp 2016

@aneta15 jediná možnost je odstoupit od smlouvy z důvodu porušení smluvních podmínek, vrátit peníze a převzít si zpět auto. Udělala jsem stejnou chybu, do měsíce bourali, totálka, nebylo možné tím pádem auto dopřevést, měla jsem oplétačky s policií, platila jsem odtahové parkoviště a nechala si podepsat, že odpovídají za škody způsobené po dobu jejich užívání a souhlasí s tím, abych auto nechala ekologicky zlikvidovat. V závěru jsem na tom nevydělala ani korunu a ještě měla nervy z 50000,- pokuty ze neprovedený převod. Před 14 dny mi přišla snad poslední pokuta za ně.

aneta15
autor
31. srp 2016

Teď jsem paní volala a ta mě poslala do p*dele dost drsně. Nemám jí volat a otravovat jí. Nezajímá jí to a chlap je snad v zahraničí nebo prý neví.

terry1512
31. srp 2016

@aneta15 no je to docela pruser protože i když jste ji dala plnou moc tak za přepis zodpovídáte vy. Resili jsme to stejné půl roku zpátky. Hrozba pokuty 50 000,- a další problémy pokud by s autem někdo spáchal něco.nedej bože ublížil někomu na zdraví. Asi bych to už řešila přes PCR že paní odmítá komunikovat,auto prodala vlastně neoprávněně atd... na to by třeba už mohla slyšet na opletacky s policií. Podat na ni trestní oznámení.

mogwaika
31. srp 2016

@aneta15 natvrdo bych jí oznámila, že na ní podáš trestní oznámení, pokud nepřistoupí na převod.

terry1512
31. srp 2016

@mogwaika no blbě je že pokud už auto prodala zřejmě k němu nemá doklady takže na ni to už nikdo na úřadu nenapíše. Budou muset dohledat i toho pána který mu to prodala.

mogwaika
31. srp 2016

@aneta15 a jde za Tebou povinné ručení, tak doufám, že si ho platíš :-/ Policajti mně osobně pomohli, stačilo, že jen pohrozili a šlo všechno. Pokutu jsem naštěstí nedostala, ale mě v podstatě pomohlo, že ho totálně zbořili :-/

mogwaika
31. srp 2016

@terry1512 za 100,- jí vydají jako majitelce duplikát velkého techničáku 🙂

terry1512
31. srp 2016

@mogwaika tak to jo.aspon tak. No a pojištění je další věc. My naštěstí pokutu taky nedostali ale ty nervy kvůli tomu bych už nechtěla.

mogwaika
31. srp 2016

@terry1512 jako kupující jí hrozí pokuta stejná jako prodávající. Lidi to očůrávají tak, že si auto najdou a sundají si SPZ. Sice to není úplně košer, ale pak už by auto nebylo k ničemu. Mně pokuta přišla po 5 měsících, kdy spáchali přestupek :-/ Jsou to šílené nervy, taky to nikomu nepřeju, já jsem nemohla týden ani jíst, než se to vyřešilo. Volali mi v noci policajti, že mi auto stojí tam a tam, jak to hodlám řešit. Naštěstí byli vážně milí a pomohli.

mogwaika
31. srp 2016

@terry1512 jsem se v tom zamotala, pokuta mi přišla za překročenou rychlost, ne za převod 😀

terry1512
31. srp 2016

@mogwaika my už to máme vyřešené.vsechno v pořádku. Mám už nic nehrozí. Ale těch pár měsíců zpět to bylo o nervy. Naštěstí pan co od nás koupil komunikoval a vše řešil.

mogwaika
31. srp 2016

@terry1512 taky už doufám, že nic nevyplave, likvidovala jsem v únoru 😀 Se mnou komunikovali zprostředkovaně, podepsali to prohlášení, přispěli na parkoviště (kvůli vyšetřování na něm bylo auto skoro 3 týdny). A hledat v zákonech obezličky, jak to udělat a být z obliga byl oříšek.

aneta15
autor
31. srp 2016

Povinný ručení si platí ten chlap má to zaplacené do 30. září...tak jsem vlastně zjistila, kdo to koupil. Přesně paní mi řekla, že nemá doklady nic, že mu všechno dala a neví, kde je, že prý odjel do zahraničí.

domca89
31. srp 2016

@aneta15 No tak v takovém případě hodně štěstí.

terry1512
31. srp 2016

@aneta15 no jo jenže na toho chlapa to napsané není.je pořád na tebe. A ta ženská to prodala neoprávněně. Tady asi zbývá jen dohledat chlapa a fofrem přepsat.

mogwaika
31. srp 2016

@aneta15 a koukám, že na PČR už jsi byla. Jak mohla prodat něco, co nebylo její? To bych regulérně podala TO na podezření ze spáchání podvodu. Teda to je vážně patovka :-/

mogwaika
31. srp 2016

a nahlásit auto jako kradené? Nejsem si jistá, zeptala bych se přímo na PČR, jsou taky jen lidi, třeba by to byla možnost? Jinak je to taková prekérka, že si nedokážu představit řešení :-/

domca89
31. srp 2016

A to se teprve těšte, co nastane za problémy, pokud je to opravdu nějaký bulhar, odjede s tím opravdu někam do zahraničí a něco vyvede. To budou teprve problémy, vy budete muset do zahraničí, vysvětlovat, jak se tam Vaše auto dostalo a věřte, že odstavná parkoviště jsou tam tak 100x dražší než tady. A pak odtah do CZ a podobně, řešení s policií, překladatel atd. To teprve bude o nervy. Takže za mě zajít na policii a co nejdříve zkusit vyřešit, co s tím.

mogwaika
31. srp 2016

@domca89 je to drsný to takhle napsat, ale bohužel, je to tak :-/ Jen by to asi předávali sem do ČR, každopádně finanční náklady by šly za prodávající :-/

domca89
31. srp 2016

@mogwaika Však se paní ptá, co s tím a co má čekat. Nepsala nic o tom, že by chtěla uchlácholit, že je to v pořádku a nic se neděje. Píšu jen jak to je.

mogwaika
31. srp 2016

@domca89 to víš, já si vždycky vzpomenu na sebe, jak jsem byla hrůzou a vzteky zelená a klepaly se mi kolena 🙂 Fuj, mám husinu, jen si to vybavím.

domca89
31. srp 2016

@mogwaika No já teda s tímhle nemám moc zkušeností, ale jako čech s nehodou v zahraničí velkou zkušenost a nebylo to nic milého a levného. A pokud bude muset paní k tomu vysvětlovat, jak se tam její auto vzalo, bude to o mnoho těžší.

mogwaika
31. srp 2016

@domca89 a vám nešel odtah z povinného? To koukám, já platila jen to záchytné parkoviště a bylo to na "dědině", tak jen 100,- na den. Ale ze zahraničí je to možná jiné.

chicina
31. srp 2016

Zajdete na urad v miste vaseho bydliste. Vemte kupni smlouvu v a chtejte sepsat oznameni o zmene vlastnika na zaklade kupni smlouvy,at maji zaznam o tom,ze vy jste z vadi strany pravni kroky ucinila a svou povinnost ohledne hlaseni zmeny splnila. Popripade bych nahlasila na urade ztratu technicaku,kde Vam vydaji novy a resila to s pani. To ze ji to nezajima,protoze auto prodala ma smulu,nebot ona ma kupni smlouvu a ona je povinna s vami prevod uskutecnit.

domca89
31. srp 2016

@mogwaika No je to ještě trochu, jako zaměstnanec jsem tam tak trochu zarazila služební vůz do svodidel. Byl potřeba policií nařízený odtah, vyškubnutí ze svodidel a záchytné policejní parkoviště na celý víkend, protože se to stalo v sobotu ráno a oni vozy vydávají až v pondělí. O víkendech se pracuje jen na nařízení policie a nejnutnější úkony. Parkovné za víkend, odtah z dálnice +odtah do CZ mě vyšel na 48tis. ten pojišťovna odmítla uhradit. A pak ještě zaměstnavateli doplatit 10% spoluúčasti z havarijní pojistky.