Prodané auto a neuskutečněný přepis
Vím, že to sem nepatří ale už nevím, co s tím....v červnu jsme prodala paní auto za 15 000. Dohodli jsme se, že si zařídí přepis a já jí blbá dala plnou moc na přepis auta. Samoždřejmě přepis dodnes není hotový. Paní opakovaně lhala, že mi poslala přepsaný techničák poštou. Naposledy když jsem jí urgovala mi řekla, že auto prodala a že jsem zbytečně hysterická, že se mě to už netýká, když mám smlouvu a že jí už nemám otravovat. Co teď? Byla jsme na policii tam mi řekli, že se s ní mám dohodnout...rada nad zlato. Podařilo se mi zjistit, že auto je pojištěné ale jen do konce září a pojištění je psané na muže bulharské národnosti. Mám jeho adresu jiný kontakt boužel ne. Nevíte jak tuto situaci řešit? Paní na pojištovně mi řekla, že jsem tento týden už pátá, že je to běžný problém. Mě to tedy dost nervuje a chci to nějak vyřešit.
@domca89 to je síla, to jsem z naší situace vyšla skoro zadarmo.
@chicina se mnou se odmítli bavit, pokud nemám plnou moc nového majitele a evidenční prohlídku. V roce 2015 by to šlo v pohodě, letos už polopřevody neexistují :-/ Duplikát TP bych si určitě zařídila, abych se na PČR měla čím prokazovat.
@terry1512
@mogwaika vim,trochu se v tomto pohybuji,obcas mi na stole pristane tento "prestupek"
Nazor pracovnika ministerstva dopravy je takovy, ze vlastnik se nevivini,pokud zmenu nenahlasi.... byt u prevodu musi byt jak prodavajici,tak kupujici... bylo mi receno,ze pokud vlastnik neucini vlastni snahu, nese stejnou odpovednost. Tedy vlastnik vozidla by mel na urade sveho bydliste oznamit zmenu vlastnika dolozenim kupni smlouvy a trvat na tom.... nechat si to potvrdit,jelikoz kupujici nespolupracuje,nevykonala ev.prohlidku,odmita se dostavit.
Dale bych podala trestni oznameni z duvodnych obav ze muze byt s vozidlem dale nakladano,pachany ptestupky,dopravni nehody,za ktere byste nesla vy jako vlastnik nasledky.
@aneta15 http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zda...
Mozna vam to trochu pomuze. Proctete to 🙂 drzim palce. Je to strasne ☹
@terry1512 tak urcite zalezi na urednikovi... ja tu ted takovy prestupek mam.... prodavajici si sjednal ve smlouve,ze kupujici ucini ev.kontrolu a dostavi se na urad,kde oba uskutecni prepis vozidla. Bohuzel se tsk nestalo Bc a kupujici prodal vozidlo dale. Treti osoba me nezajima.... zajima me vlastnik,s nimz ma kupujici sepsanou smlouvu
@chicina Děkuji ano a to je jediné řešení. Teď jsme se domluvila s paní na úřadě. Dojít tam s kupní smlouvou a prokázat, že to já řešit chci a ona mi to znemožňuje. Sice mi hrozí pokuta ale je mi to úplně jedno, klidně jí zaplatím. Oni tam se mnou sepíšou nějaký papír a sami jí obešlou aby se k tomu vyjádřila, pokud nebude spolupracovat tak je to její problém. Je mi z toho fakt zle, nervy mám na pochodu.
Ano, měla jsme štěští na ochotnou paní, volala jsme tam snad 5x pokaždé mi řekli, že s tím nic nejde ať si dojdu na policii a tam mi řekli ať se dohodnu. Až tahle paní měla zájem mi pomoci a řešila to. Zítra napíšu jak jsme dopadla, snad to pomůže i někomu dalšímu je to fakt bezmoc.
No ve zmíněné poradně je o tom dokonce i článek:
http://www.annonce.cz/blog/prepis-auta-vroce-20...
Asi byste s tím opravdu měla začít urychleně něco dělat, nemuselo by to dobře dopadnout... ☹
@mogwaika Tak to řeším takto, dojela jsem na evidenci se smlouvou a nahlásila, že to chci přepsat a paní mi to zmenožňuje. Zahájili správní řízení, kdy ona do deseti dnů musí dovést všechny podklady jinak jí bude hrozit pokuta 50 000. Pokud doporučený dopis nepřevezme tak to postupuje dál k přestupkové komisi a tam už to řeší policie. Paní mi řekla, že jsem blbá a neví o co mi pořád jde, když mám smlouvu
@aneta15 pokud jde něco do přestupkové komise tak to neřeší policie ale přímo přestupková komise, která si oba aktéry pozve k vysvětlení, poté postupuje dál dle svých kompetencí. Na trestní oznámení u PČR tato lapálie také není, jediné co s tím jde dělat je podat žalobu na soud a řešit to soudní cestou. Ze zkušenosti vím že nejsi první ani poslední s tímto problémem. Přeji mnoho zdaru 🙂
Holky, prosím o radu, před třemi týdny jsem vzala od neznámé ženské z inzerce peugeot 306, všechno papírově vyřešeno, načetla jsem na annonci, pak tady http://www.povinneruceni.top/prepis-auta-na-nov... . Chlap je v zahraničí na stáži, ale z diskuzí a článků jsem měla poměrně jasno, jen mi to odsouhlasil. Takže vybavena všemi papíry jsem jela pro auto, přepsalo se, ženská že auto bylo kompletně seservisovaný, evidenční kontrola toto neřeší, no a já s ním nedojela ani domů a kleklo. Takže tahanice s ženskou, jak je to možný a že mi servis zaplatí, tak jsem si říkala ok. Týden jezdím, čekám na peníze od ní a auto opět nejede, jen ženská už neodpovídá a neozývá se. Mám nějakou možnost odstoupit od kupní smlouvy, když je tam psané, že auto je prakticky v perfektním stavu? Nevíte jak pokračovat? Co když se na to ona dotyčná vyprdne, vím samozřejmě kde bydlí, ale známe tahanice v ČR, obávám se, že jsem vyhodila 70 tis z okna ☹.
@vladanamatous máte právo na odstoupení od smlouvy. Zřejmě vám záměrně zatajila závady na voze. Nejlepší by bylo mít že servisu popsány závady které našly,a potvrzení od nich že byli na voze již v době koupě. A nejsou způsobeny vaším provozem.
@terry1512 jedna závada je prakticky opravena, od té mám ale doklad, druhý problém čekám, co mi zavolají ze servisu, našla jsem si předlohy odstoupení od smlouvy, zkusím to takto, myslíte, mám to zaslat doporučeně poštou nebo tam jet a předat?
@vladanamatous jak to budete mít ze servisu tak poslat poštou ale s DORUČENKU. Na poště poradí kdyžtak. to znamená že dotyčná musí dopis převzít a Vám dá pak pošta potvrzení že převzala. ( Tudíž nemůže se vymlouvat že dopis neobdržela)
A opravu platil kdo?
Je možné ze k přepisu auta neni potrebna kupni smlouva?

@chicina to bohužel nestačí. Pro úřad je pořád majitel zakladatelka. takže nahlásit to sice může ale nic jí to nepomůže.