icon

Půjčka u Airbank - zkušenosti

klecanda
13. kvě 2019

Ahoj, máte někdo zkušenost s půjčením peněz u airbank? Manžel u nich má účet a má teď možnost půjčky. Nejspíš budeme muset shánět nové bydlení a s tím co teď platíme a kolik stojí byty, bysme skončili někde v 1+kk a to bysme s dítětem a psem fakt nedali. Jenže rodiče mi vždycky vtloukali do hlavy, ať si nikde nikdy nepujcuji.. Měl jste někdo od nich půjčené peníze? Šli byste do toho?

cizinkaa
13. kvě 2019

@klecanda nezlobte se, ale nevime vubec nic, vysi pujcky, typ pujcky, na koupi bytu, na kauci bytu...? Ptate se prilis obecne a cekate fundovanou odpoved...
Jinak my mame na dum hypo u airbank a diky chytre rezerve si ji nemuzeme vynachvalit.

klecanda
autor
13. kvě 2019

@cizinkaa šlo by o 100 tisíc, splátka 1300,- měsíčně (je to minimum co se musí poslat) na kauci, částečně na vybaveni a zbytek jako rezerva na účet kdyby se cokoliv po.. hlavně by se doplatilo auto, teď posílá manžel 3500,- splátku za auto..

sudylichozrout
13. kvě 2019

@klecanda To ale přeci musíte vědět vy, zda to zvládnete uplatit... My vám to tady těžko řekneme. Po zaplacení všech povinných plateb (bydlení, energie, paušály...) a splátek by vám mělo zbýt nejméně 20 tisíc. Tak si to spočítejte.

mimi1004
13. kvě 2019

Já si u nich brala půjčku už podruhé loni v říjnu a jsem spokojena. Brala jsem si 93.000Kč s měsíční splátkou 2.500Kč, v lednu jsem si splátku snížila na 2.000Kč, ale zhruba co druhý měsíc posílám splátku navíc, abych se toho rychle zbavila. A splácí se to inkasem, takže musíš mít v daný kalendářní den dostatečnou částku na účtu. Jinak ten den inkasa si taky můžeš měnit dle potřeb.

klecanda
autor
13. kvě 2019

@mimi1004 díky, něco takovyho jsem asi potřebovala slyšet 🙂

lenatko91
13. kvě 2019

My ji máme, brali jsme myslím 70 tisíc. Inkasují si to sami a ty si určíš kdy. Dá se to měnit podle potřeby, mimořádná splátka taky bez problému.

lv
13. kvě 2019

@klecanda hele částka 1300 je zřejmě k utahnuti (to si zvažte), určitě by bylo dobrý vyplatit auto (zjistěte si, za jakych podmínek), kauce, vybavení ok, chápu, ale rezervu tvořit z půjčky mi přijde blbý, to než do splátky si měsíčně odložit. Jakmile totiž budou nějaký peníze na hromadě, budou tendence z nich brát, než si říct ok, hodil by se novej mobil 3-4měs si na něj odlozim.
Jinak zkušenost s airbank úvěrem dobrá,máme ho na auto, úrok snížily po 2mes, po 5 zase

gujduska
13. kvě 2019

Taky u nich má partner účet a pujčovali jsme si kolem 100tis.na auto a byli jsme spokojení.Předčasné splacení a různě vysoké splátky dle fin.možností ten daný měsíc,jako uplně jiný přístup než třeba u mé banky.My doporučujeme!”

klecanda
autor
13. kvě 2019

@gujduska díky!

goovana
13. kvě 2019

@klecanda já za sebe doporučuji

editkaromana
13. kvě 2019

Můžu jen doporučit máme u nich už druhou půjčku, první 20 tisic kterou jsme i předčasně splatili, chybělo 7 tisic, a za předčasné splacení nam nechali 4 tisíce což je super. Teď máme půjčku 100 tisic, po 2 tisíce. Žádný problém můžete si i snížit nebo i zvýšit kdykoli částku jakou chcete platit. 🙂 a i datum splátky. Výhodou je i to že si splátku stahují sami takže se o to vůbec nestarate ;)

editkaromana
13. kvě 2019

A hlavně nepreplatite tolik jako u jiných bank. Když jsem viděla u jiných bank jaké chcou úroky, jo šílené...

pipapi
14. kvě 2019

Co takhle si našetřit na mateřské, než si půjčovat a přeplácet...

j.a.n.i
14. kvě 2019

@editkaromana No, to bych zas tak netvrdila... Uver od Airbank mam 2x refinancovany a u obou jsem jinde dostala lepsi urok.

fijanek
14. kvě 2019

Máme u nich také úvěr a jsme spokojeni, cokoliv se dá kdykoliv změnit. Převedli jsme si k nim méně výhodnou půjčku z jiné banky, úplně bez problémů. Dokonce se nám asi po 4 měsících sami ozvali s možností snížení úroků. Ale dělat si rezervu pomocí půjčky mi taky nepřijde moudré ani logické, když ty peníze musíte stejně zaplatit bance, takže na účtu nezůstanou