icon

Rodinné peníze na RD - jak to u vás funguje?

jahodi
24. říj 2016

Takový menší průzkum... Jak to u vás funguje s penězi když jste na RD.Zajímalo by mě asi toto... vydělává jen manžel a vy jste na RD - co z RD platíte..? (Při)vyděláváte si i samy? Takto vydělané peníze si necháváte na "svoje" útraty navíc, nebo to jde do rozpočtu na běžné potřeby?
U nás... manžel má teď práci a přivydělává si má vedlejšák, vše dává do rozpočtu a velmi hlasitě o tom mluví 🙂 , ale s tím že třeba rovnou z kšeftu jede do krámu a udělá "velký nákup" = koupí si v tom spousta "dobrot" co jí jen on a ne zrovna levné věci... Jinak platí asi vpodstatě vše, akorát mně z RD odchází fond oprav a splátka auta, já si taky přivydělávám a dosud většina šla do rozpočtu, a teď mám brigádu navíc a tu už chci spořit, takže od teď půjde ode mně do rozpočtu jen míň jak polovina mých přivýdělků a tak slyším spousta komentářů že on do rozpočtu dává vše... No, jdu vytírat podlahu, tak doufám že vás toto kecací téma zaujme a budu pak mít nějakou inspiraci jak to funguje jinde... 🙂

Strana
z3
maximys
25. říj 2016

@jahodi No to je právě to, co jsem psala. Pokud se neshodnete, co se peněz týče, tak je jedno, jestli máte peníze společné nebo ne no... Já mám to štěstí, že můj muž má na utrácení podobný názor jako já (i když já jsem asi větší skrblík 😀).

kami1984
25. říj 2016

Máme společné peníze. Mám k RD dva přivýdělky, manžel k výplatě občas fušku. Hodíme to na jednu kupu a platí se🙂)

naminka_klara
5. srp 2019

S manželem máme společný účet a dvě karty k němu. Na účet chodí manželova vyplata, moje výplata (pracuji na HPP na šestiodinový úvazek+rodičák). Jsme v téměř rok v insolvenci a každému z nás zůstává měsíčně nezabavitelné minimum pro 4 osoby. Vycházíme tak akorát, abychom si ještě nějakou tu kačku měsíčně odložili, proto si treba můžeme dovolit jet třeba před Vánoci do Vídně nebo v létě jezdíme po výtech, což třeba naší kolegové z práce se stejným problém tvrdě nechávají, kde na to bereme. Naše děti, ačkoliv se nacházíme v náročné finanční situaci, absolutně nemají šanci nic poznat a mají vše potřebné i zbytečné. Za náš problém mužů v velké části já a manžel mi v životě nic nevyčetl. Řekl mi, že když si mě bral, tak i s tím, že mám dluhy, ale miluje mě a já jeho a manželství je o tom, že v tom jedeme společně v dobrém i ve zlém. Je to zlatý člověk. Každý měsíc si sepíšeme hrubý přehled, co a jak a s tím operujeme. Ještě jsou pred námi asi dva roky ,,chudoby". Jestli něco na manželovi miluju, tak jeho schopnost snít. Už teď má obrovské sny, co si pořídíme až bude dobře. Každopádně nemám to doma rozdělené na moje a tvoje. Všechno je naše.

Strana
z3