Rozpočet pro čtyřčlennou rodinu

stankamedkova
11. čer 2017

Dobry den, s manzelem se posledni dobou hadame kvuli financim. Manzel si mysli ze rozhazuju a ze si nevazim penez. Rekl ze na mesic mam 6000 a z toho musim vyjit. Ale ja nejsem schopna z toho zaplatit jidlo, drogerii a napr. Obleceni pro deti. Snazim se treba to obleceni kupovat levne od maminek.Mame holcicku 2,5 roku a chlapecka 1,5 roku. Tak jsem se chtela zeptat vas jaky mate rozpocet na mesic pro ctyrclennou rodinu. Jestli opravdu tak rozhazuju. Moc dekuji za vase rady a zkusenosti 🙂

5pajina55
11. čer 2017

Já mám 6 tis z toho kupuju pleny, Sunar a jídlo pro tři lidi a jen tak tak vyjdu a někdy musím ještě sáhnout na účet pro další peníze.Já bych mu ty peníze všechny dala a řekla "tak fajn budeme chodit na nákup jen spolu každý týden a z toho budu vařit" a ať vidí co všechno stojí a jestli rozhazuješ za blbosti nebo ne.Pokud budeš potřebovat na oblečení ať ti na to z těch peněz dá.Oni si kolikrát chlapi myslí, že je všechno za pár korun když nemusí kupovat.

karlajasmine
11. čer 2017

@stankamedkova napiš mu na papír seznam co všechno koupíš v který den a kolik to stojí ať to vidí. 6000 za měsíc je dost málo a nedivím se že máš problém s tím vyjít.

pavlinaoo
11. čer 2017

Na jeden mesic si vymente role..at si to manzel zkusi😠🙄 ... je to velmi nizka castka...

luj89
11. čer 2017

@stankamedkova ahoj, podle me to neni az tak extremne nizka castka a vyjit se s tim urco da. Jenze to neni az tak podstatny. Dulezite je, a to jsi nezminila, jaky mate celkovy rozpocet a kam jdou ostatni penize.

dandaa
Autor odpověď smazal
Zobraz
andelka
11. čer 2017

Odjakživa jsem hospodařila převážně z rp. U prvního byl 7600 a to jsem 1500 šetřila. U druhého 6111 , neušetřila jsem nic,ale vyšla. Dneska mám rozpočet trochu vyšší,ale ne o příliš,jsem zvyklá. Je fakt že když jsme šli někdy oba na větší nákup platil on,nebo když se stavil z práce pro pár věcí tak taky. Případně když se kupovalo pro děti něco většího nebo dražšího,tak buď on,nebo ze společného účtu. Ale na běžné výdaje za sebe,domácnost a děti jsem měla fakt ten rp a vyšla jsem. Úplně málo mi to nepřijde,pokud jde brát i jinde v případě potřeby. A jeho jídlo, pochutiny na doma nebo jídlo v práci jsem neřešila a neplatila vůbec.

stankamedkova
autor
11. čer 2017

Pritel si vydela 21tis. a ja mam ted materskou 9500. Z toho hypoteku mame 15tis., elektrika 1200 a telefony 1000kc, druzstvo 1800kc. Do ted jsem mela materskou 6100 a od tohoto mesice jsem si ji dala navysit na 9500 protoze jsme nevychazeli

nikinnna
11. čer 2017

Jediné naše dítě je kojenec, mám na nákupy 12tisíc a ani to někdy nestačí a manžel mi přidává. S šesti bych nevyšla ani omylem :-/...

andelka
11. čer 2017

@stankamedkova a co až ji vycerpas? Navýšení je lákavé,ale poměrně dočasné řešení.

stankamedkova
autor
11. čer 2017

@andelka nechala jsem si to zpocitat aby syn mohl jit pristi rok v zari do skolky to bude mit 2,5 roku tak mam materskou do srpna a vyslo mi to prave na 9500

kajsav
11. čer 2017

Já, manžel, syn 15 měsíců a jen za jídlo dám měsíčně 6.-8.000 a to nekupuji nic extra. Co slyším v okolí, kolik projí peněz, tak to jsme hodně při zemi.

blahova_andrea
11. čer 2017

@stankamedkova tak to nemáš mateřskou, ale rodičák (jen tak pro pořádek). každopádně máte dost napjatý rozpočet. vždyť vám bydlení sežere polovinu příjmů ☹ já bych to řešila tím sepisováním útraty. ať vidí, co si kdy kupovala a za kolik. pak ať teda vymyslí, jak to udělat jinak, levněji, co je podle něj zbytečnost...já tedy taky hospodařím s rp, ale občas mi přilepší prodej věcí po dětech, přítel mi odevzdává stravenky z práce, což je +1500. řeším za to ale sebe a děti. občas koupím nějaké pochutinky i příteli nebo v sekáči, co mu chybí na sebe, šetřím na dárky pro rodinu, nějaký ten výlet. nákupy dělám ale jen malé, pečivo, kousek šunky, banán. velké nákupy platí přítel. já si teda účetnictví vedu několik let, i když jen tak orientačně. většinou řešíme každý svou část plateb. ale občas se stane, že je něco třeba a nemám na to, tak si řeknu. řeknu, co proč...není problém a dostanu. občas zas přijde přítel, že čeká na peníze a je potřeba zaplatit nějakou fakturu jestli nemám něco ulito na půjčení 😀 takže to "škemrání" je vzájemné.

blahova_andrea
11. čer 2017

@stankamedkova nevím, kde žiješ, ale fakt věříš, že ti 2,5 leté dítě vezmou do školky? mě nevzali ani dceru, která má v srpnu tři. v září prostě nenastoupí a rodičák protahuju do čtyř let. nebo máš tak dobrou práci, že si budeš moct pak dovolit platit soukromou školku?

andelka
11. čer 2017

@stankamedkova pokud víš,že syna určitě vezmou a půjdeš do práce tak ok.
U nás nebyla šance dostat do školky dřív jak ve 3,5 a další rok jsem práci hledala.
Ta částka není velká,pokud to je na opravdu 4 lidi s tím že otec žádné jídlo nekupuje,tak je nízká.

stankamedkova
autor
11. čer 2017

@blahova_andrea ptala jsem se na to redilky skolky a nemaji problem vzit 2,5 lete dite 🙂

stankamedkova
autor
11. čer 2017

@andelka prave ze manzel si predstavuje ze vse budeme platit z tech 6000

stankamedkova
autor
11. čer 2017

Nemate nejake tipy jak usetrit? Snazim se co nejvic jidla kupovat v akcich, ale aby bylo taky zdrave pro deti.

kajalka
11. čer 2017

@stankamedkova Nekupovat polotovary. Kupuju co nejzákladnější suroviny, snažím se vařit co nejvíc luštěniny, polívky, maso máme jen o víkendu. Teď je sezóna zpracovatelská, jezdíme na samosběry. Jsou to sice nárazové výdaje, ale meziročně se to vyplatí. Jabka a brambory kupujeme za 5 kč /kg, švestky za 9, teď nás čekají meruňky, byli jsme na jahodách.
Nejvíc se ušetří vždy na jídle.

blahova_andrea
11. čer 2017

@stankamedkova no ale co ředitelka řekla letos, nemusí být pravda příští rok. navíc to nemáš černé na bílém. nedá se na to spoléhat. ze zákona pokud školka má akreditaci a volnou kapacitu, tak může brát děti od dvou let, ale ve spoustě lokalit je to sci-fi. zvlášť teď, když jsou povinní předškoláci. u nás to taky loni vypadalo, že letos nebude problém dceru umístit a realita nakonec byla taková, že se půlka dětí nedostala a to bude mít tři roky před 1.9.

blahova_andrea
11. čer 2017

@stankamedkova nevíme co přesně kupuješ, tak se těžko radí, kde máš rezervy. rozhodně ne polotovary, ideálně v akci větší zásoby a balení.

stankamedkova
autor
11. čer 2017

Polotovary nekupuji, hodne kupujeme ovoce, zeleninu, jogurty a manzel musi mit k obedu maso. Snazim se uvarit napr. Na 2 dny kdyz delam omacku tak klidne i na 3 a co nam zbyte tak dam do mrazaku. Pak kupuji plinky a sunar. Syn se jeste jednou za noc budi na mleko. Drogerku sampony, praci prasky apod. kupuji jen v akcich

stankamedkova
autor
11. čer 2017

Kdyz treba chci koupit kureci prsa tak koupim radeji cele kure to si naporcujeme a mame na polevku a tak

rainbow_x
11. čer 2017

Podle mě je 6000kč málo, ale pokud víc nemáte, tak se s tím prostě vyjít musí. Já mám 4000,- na měsíc "kapesné" jen pro mě a syna. Každý pátek děláme s manželem velký nákup který vyjde cca na 2500,- + moje nákupy s malým. To je cca 3x do týdne min. 300kč. A to je jen jídlo.. není v tom Nutrilon, drogerie, hypoteka, oblečení.. A jinak, u nás taky dětí berou od 2let.. ;)

nutricnihodnota
11. čer 2017

Máme kojence a dva psy, na jídlo a domácnost mám 22 000 a mám to jen tak tak. Tvůj manžel asi vůbec nenakupuje, když nemá absolutně přehled ☹

karlajasmine
11. čer 2017

@stankamedkova manžel by mohl omezit maso, je drahý.. Stačí klidně 3x tydne a jednou vajíčko. jinak pokud ti vezmou dítě do školky tak 9500 mi přijde mnohem reálnější. Manželovi bych konkrétní výdaje fakt začala psat ať vidí kolik co stojí.

stankamedkova
autor
11. čer 2017

@karlajasmine to uz jsem zkousela nekolikrat ze omezime maso ale neproslo to

karlajasmine
11. čer 2017

@stankamedkova tak fakt jedinne jeden měsíc vše psát.. Pokud uvidí kolik maso stojí třeba mu to docvakne 🙂

andelka
11. čer 2017

@stankamedkova no tak to vůbec. Jak říkám,já jsem s tím vyšla,ale s tím že něco platil i on, minimálně jeden velký nákup měsíčně,a všechno svoje jídlo v pracovní době. I teď pro mě a dvě děti je 6000 akorát,a to chodí i do školky a jí tam.

nutricnihodnota
11. čer 2017

@stankamedkova Pokud chlap nosí domů prachy, ať si klidně diktuje, co bude jíst. Pokud máš napjatej rozpočet a musíš šetřit, tak bude jíst, co je. Takhle je to jednoduchý.

stankamedkova
autor
11. čer 2017

Asi jo zacnu si psat vse co koupim. At vidi ze kupuji jen dulezite veci. Ja treba kupuji obleceni jen pro deti pro sebe minimalne to kdyz uz nemam opravdu vcem chodit