Šetříte v této době nějaký ten peníz?

27. pro 2022

Ahoj děvčata,
jen bych se chtěla zeptat,jestli v této drahé době zšetříte nějaký ten peníz?
Mějte hezký večer

tasimia
27. pro 2022

Ano, pořád.
Sice trošku méně, ale pořád něco dame bokem, člověk nikdy neví.

j.a.n.i
27. pro 2022

Jo, setrim, resp. odkladam bokem furt.

konidana
27. pro 2022

Ne. Ale ja neusetrim skoro nic uz od svatby pred 16 lety🙄😅

lenkapanenka
Autor odpověď smazal
Zobraz
levandule_k
27. pro 2022

Je tady skupina o šetření, můžeš hledat inspiraci tam, jestli máš někde prostor, ke ušetřit. Jinak zdražuje se a pokud jsou příjmy stejné, tak se šetří blbě. https://www.modrykonik.cz/group/4346/

jjasmina
28. pro 2022

Ano, vaříme třeba na vicero dní, vypiname topeni, nakupujeme v akci apod

martt
28. pro 2022

Ano šetříme stále. Ale my jsme si to nastavil tak , ze když přijdou výplaty určitou částku dáme hned na jiný účet na který šaháme jen mimoradne nebo na Vánoce, na začátek roku školního roku apod.. My jsme totiž zjistili , že když ty peníze fyzicky nevidíme, že je máme tak je neutratime🤣. Ale je pravda , ze my nejsme nároční .

konidana
28. pro 2022

@jjasmina tak toto delame odjskziva, ale ze by nam diky tomu zbyvaly nejake penize to se fakt nestalo🤣

jjasmina
28. pro 2022

@konidana tak já to s těmi 7000 rodicaku taky moc nenastartuju 🤣🤣

mia255
28. pro 2022

Ano šetříme, některé měsíce více některé méně. Ale zároveň se snažíme i zvyšovat příjmy 😉

ferda90
28. pro 2022

Ano, šetříme. Účet, který máme kvůli hypotéce a kde posíláme každý měsíc peníze na splátku, tak tam posíláme každý měsíc navíc nějakou tu tisícovku, spoříme tedy tam. Jinak se snažíme spořit ještě každý sám, ale teď z rodicaku nemám z něco 🙂

te_reza
28. pro 2022

Šetřím. Nedovedu si představit, že se mi doma 💩 třeba pračka a já nemám pár tisíc na novou.

drep
28. pro 2022

Ano, každý měsíc odkládám třetinu výplaty. Plus investice, penzijko a tak.

jako_mala_holka
28. pro 2022

Teď při mateřské něco šetříme, až budu zase na rodicaku, budu chodit na pár dní do práce a zkusím šetřit to, z rodicaku bych jinak ušetřila prd 😄

kupi
28. pro 2022

Mám v plánu začít šetřit od ledna, chci přestat kupovat zbytečnosti a víc se zamyslet nad potravinami, které kupujeme.

20190418
28. pro 2022

To je zase dotaz 🙂 každý má úplně jiné podmínky, příjmy a výdaje. Já třeba nijak extra nešetřím. Mám bokem už několik let nějakou rezervu, kde se snažím udržovat její hodnotu. A jinak žiju v podstatě od výplaty k výplatě. Ale tak, že mi po zaplacení fixních nákladů zbyde přes 50k, takže nenadálé výdaje v pohodě zaplatím z toho a pak je to jen o tom, kolik cestování a aktivit si ten daný měsíc dopřejeme a kolik ne. Kdybych jela na dřeň, tak si určitě po zaplacení fixu, nejprve dám pár tisíc stranou než začnu utrácet za každodenní věci nebo nějakou nadstavbu.

loylii
28. pro 2022

Ano, i v nejhorších časech itřeba 1000.- a v lepších 5000.- a to hned při výplatě přesunout na spořící účet. Potrebuju mít nějaký polštář kvůli nečekaným výdajům . Pak máme ještě 3x conseq. Měla bych špatný pocit, utratit vše do poslední koruny.

amazienka
28. pro 2022

Ano, teď šetřím dost, protože mám 3 příjmy a podstatně se mi snížily náklady na jídlo. Asi poprvé v životě nemusím řešit finance. Bohužel doba je těžce nejistá..

evelyn777
28. pro 2022

Máme vyšší příjmy, takže každý měsíc ušetříme asi 50 tis 🙊 dříve to bylo i více. Ale už máme i slušnou rezervu. Takže se snažíme pomáhat i jinde, ale to pak rychleji letí. Ale je to dost obecný dotaz. Máme kolem sebe rodiny co žijí od výplaty k výplatě a nešetří nic.

uzivatelkapetra
29. pro 2022

Ba naopak, máme oba slušnou rezervu na svých účtech a já se letos rozhodla tu svou utratit za novou koupelnu. Při tom, jak inflace ty peníze žere už jsem je nechtěla mít jen tak. Samozřejmě jsme se ale nevydali do koruny, manžel má stále svůj finanční polštář celý a kdyby se něco přihodilo (nějaký spotřebič či něco s autem atd), tak na to máme.

ruzovyjednorozec77
29. pro 2022

Ano, odkladam uroky z úspor, stavebko (uz doklepavam), plus cca 50-10 tisic. Po skončení materske to bude podstatně mene.

axel85
29. pro 2022

Každý měsíc alespoň 6 tis.za chvíli přijde dítě,tak se budou hodit

barumrallyebum
29. pro 2022

Ja se snazim zit usporne, treba zbytecne nepouzivam susicku nebo topime na 20°C, NEKOURIM 😀, ale pak si koupim neco drazsiho do bytu nebo jdeme na obed do restaurace a uz to lita..

xer
29. pro 2022

No jasne, bez toho to nejde, mam asi 6 obalek na sporicim uctu (zubar, dcery zubar, wellness, dovolena, volne prostredky a nove treba i obalka “nedoplatky energii”🙈…) a kazdej mesic poslu nekdy vic nekdy min podle situace ale vzdycky alespon litr do kazdy, plus klasika penzijni. A pak narazove podle ceny nakupuju investicni zlato/stribro ale to je vetsinou pro dceru k 18. Narozeninam a k osamostneni se.

nazka
29. pro 2022

Snažím se, ale moc to nejde 🙈

petronelka20
29. pro 2022

Mame 3 sporici ucty. Jeden klasicky, kde nechavame rezervu na par mesicu + tam jsou penize ma necekane vydaje (novy spotrebic, dovolena...), tam se posilaji prebytky z vyplat. A dva pro deti. Kazdy mesic tam posilame malou castku a k tomu jim jde kazdemu 20kc z kazde utracene castky kartou. Mesicne jim tam kazdemu jde cca 4000kc. Pokud ale vime, ze potrebujeme napr.novou lednici, darky k narozeninam, vanocum, vikendovy wellness...tak na klasicky sporak neposilame nic a vezme se to rovnou z vyplaty.

maxulekapcule
30. pro 2022

@jjasmina já mám 11000, ale teda neusetrim ani halíř, když mi odchází 12000 jen na stálých platbách 🤣

petrasipkova1
30. pro 2022

šetříme na dovolenou, na výlety, na investice okolo domu, což se zase během roku utratí, jinak žádné finance nehromadíme. Jen držíme rezervu kdyby něco, ale ta se od té doby co máme děti a chceme jim ukazovat svět a zážitky nezvětšuje.

dura175
30. pro 2022

Šetříme cca polovinu výplaty. Část úspor je na spořicím účtu, část v akciích. Ze spořicího účtu pak jdou větší výdaje, které pak dorovnáváme do výše cca 2 let výdajů naší domácnosti. Vzhledem k mému zdravotnímu stavu můžu kdykoliv skončit v dlouhodobé PN nebo ID, takže máme vyšší rezervu, kdyby i manželův příjem vypadl.

ninive211
30. pro 2022

Šetřím měsíčně větší částku,která je částečně jako rezerva (tu dosavadní jsme teď de facto rozpustili nákupem auta, takže začínám odznova), částečně se pak dá v létě na dovolenou a jiné nárazové výdaje (nábytek, opravy, spotřebiče...). Samozřejmě dávám něco na dlouhodobé investice do fondů, to je tedy teď spíš trochu ztrátové, ale nedokážu si představit, že bych celou výplatu rozfrcala ten daný měsíc a neměla nic jako zadní kolečka. Dlouhodobě jsem měla rezervu, na kterou se prostě nestalo za žádných okolností,ve výši asi 90 000, to padlo s autem (zas jsme ale platili za hotové, nemáme žádný úvěr a ani korunu dluhů)