icon

Skutečné náklady na výbavičku a péči o miminko?

mercha
3. únor 2022

Ahoj holky, prosim o skusenosti kolko vas stala vybavicka a potom nasledne aj naklady na miminko. Uvedomujem si ze kazda to mate inak, niekto kupuje um niekto nie, niekto ma vacsi rozpocet niekto mensi.. ide mi hlavne o realne skusenosti. dakujem 🙂))

Strana
z3
klokanka31
5. únor 2022

@tehulinka91 U všeho záleží na značce...a je jedno jestli to jsou pleny, UM, příkrmy...

martiniquest
5. únor 2022

Co jsem dala za vybavu, to vazne nevim a neni to vubec vypovídající. Strasne zalezi na cene kocaru a zda neco podedis. Ja treba dala dost penez do satku, nositka a obleceni na noseni - celkem asi 12 tis. Podedeneho jsme nemeli nic a cela vybava nas mohla stat kolem 40tis. Provozni naklady zanedbatelne. 600 Kc mesicne za pleny, deti do pul roku vyhradne kojene. Ubrousky jsme nikdy nepouzivali, kosmetiky minimum. Obleceni tezko rozpocitat. Nektere mesice nic, jindy treba 3tis naraz.

janule0123
5. únor 2022

@mercha asi jak když se zeptas kolik vás stalo pořízení auta a měsíční provoz 😂 vybavicka necelých 100t… pak každý měsíc 5 tisíc určitě .. jen se mění za co to utratíme …

martiniquest
5. únor 2022

@cherie24 Joo, ja mela kocar za 12 tis, pak jsme ho prodali a preali na bazarovy sportak. Zato v satcich jsem jednu dobu mela 35 tis 😆 Nicméně vsechny jsem prodala (obleceni tez), takze noseni povazuji za velmi rentabilni.

kevi1
6. únor 2022

U nas na vybavu druhorodeneho padlo cez 100 tisic, lebo sme nic moc nepodedili, po prvom rozdali alebo predali a moje standarty isli vysie - hlavne co sa tyka bezpecnosti. Plienky kupujeme muumi, co mas tak 10-13 korun za plienku, takze typujem tak 2 tisic mesacne za plienky a okolo 2-2.5 bude stat UM. Inak nejake oblecko tak 1000 korun mesacne typijem, viac nas mimi priamo nestoji. Ale navysenie nakladov je dost velke - uz musime hladat vacsi pokoj v hoteloch, letiskove poplatky za tychto prdosov su drahe.. a tiez absolutne nestiham s druhym varit, tak dalsia restauracna strava nam tiez navysila naklady

loylii
6. únor 2022

@kevi1 😂

mercha
autor
9. únor 2022

ďakujem holky za všetky reakcie 🙂 @bara88 tvojmu komentaru nerozumiem.. s priatelom riesime byvanie a prirodzene s tym aj financnu otazku do buducna..miminko plánujeme a chceme, aby malo všetko čo potrebuje a nič mu nechýbalo. Viem, že s vekom sa náklady zvyšujú, no tak isto sa vráti aj príjem matky atd.. Nech rozmýšľam ako rozmýšľam, neviem, ako si usúdila, že by sme si miminko porizovat nemali..

Strana
z3