icon

Solidární daň, jak se počítá a zapisuje do formuláře?

runka
8. únor 2017

Mam dotaz ohledne daňového přiznání a solidarní daně. Nevím, jakým způsobem se počíta a jak se zapisuje do formuláře. Daňové přiznání vyplňují poprvé. Můžete mi prosím někdo poradit? děkuji

uzivatelkapetra
•
8. únor 2017

Tuším, že na idnes bývá každý rok pěkný návod na vyplnění daňového formuláře.

lenkaluk
•
8. únor 2017

@runka jak pise @uzivatelkapetra, najdi si na idnes.cz formular na DP za 2016. Ten formular pouzivam kazdy rok, vsechno spocita. Ty vyplnis, vytisknes, podepises😊

stratilikova
•
8. únor 2017

@runka a človek, ktorý musí platiť solidarnu daň si určite DP nerobí sám 🙂 takže teba sa pravdepodobne netýka...inak súhlasím, formulár na idnes je skvelý

runka
autor
•
8. únor 2017

Holky dekuji moc. Podívám se na to. JJ, delam ho ja manzelovi😉

xpila
•
8. únor 2017

@stratilikova Tak třeba ja ji platila a delala jsem si DP sama. Nechápu, proc by ne.

runka
autor
•
8. únor 2017

@xpila Ja tomu tez nerozumim, proc bych nemohla. A je tam nejake specialni vyplňování? Já jsem si zkoušela vyplnit DP na onlinepriznani.cz a tam se to pocita automaticky. Tak nevim, kde to mam na DP napsat...

stratilikova
•
9. únor 2017

@xpila
@runka pretože som (asi teda nesprávne) predpokladala, že človek s príjmom nad 100 000/mesiac si zaplatí profika, ktorý mu DP urobí 😉 a má to bez starostí

runka
autor
•
9. únor 2017

@stratilikova aha, tak to jste fakt nespravne predpokladala, kdybych to vedela, tak se tady asi neptam. a nevite zakulisi, takze si prosim priste odpuste tyto komentare, ktere mi k nicemu nepomohly, dekuji

xpila
•
9. únor 2017

@stratilikova Aha, zajímavý předpoklad, fakt. A já to mám naopak bez starostí takhle, když vím, že si to vyplním sama dobře.

@runka Neřeš, spíš je to jen závist. Já ho vždycky vyplňuju tady, je to přímo od ministerstva financí, takže zaručeně správně https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/dp....