icon

Splácení exekucí z Německa. Jak to funguje?

nikyyyyy
23. kvě 2024

dobrý den, měla bych dotaz ohledně toho, co se týká exekucí, já tomu moc nerozumím ale můj přítel má exekuce a teď je nemohl platit, protože mu praskla plíce a nemohl najít práci, protože nesmí pracovat v prachu ani s chemikálií a v našem okolí jsou pouze taková fabriky. jde o to ze jsme uvažovali nad německem ale můj přítel začal říkat, ze odtamtud ty exekuce splácet nemůže.
a má otázka zní, může splácet exekuce i kdyby pracoval v zahraničí? nebo je tu někdo, kdo mi nějak vysvětlí jak tohle vlastně všechno funguje atd..
předem děkuji za odpovědi.

vendy299
23. kvě 2024

A proc by nemohl? vydělá a pošle splátku exekutorovi.

nikyyyyy
autor
23. kvě 2024

@vendy299 jo to já mu říkala právě též, jenže jeho otec mu namlouval, ze to nejde, ze musí zůstat v čechách.

tasimia
Autor odpověď smazal
tasimia
23. kvě 2024

@nikyyyyy, samozřejmě, že může sve dluhy platit. Domluví se s exekurorem na měsíční splatce, placnu 8000,- Kč a hotovo.
Exekutorovi je pak vážně fuk, odkud peníze jdou.
Pro něj je důležité, ze přijdou.

maja050812
23. kvě 2024

@nikyyyyy blbost nemusí zůstat v ČR normálně at odjede pracovat do DE. Kamarádka a její manžel meli taky exekuce takže aby se toho rychle zbavili tak odjeli do Rakouska kde se nakonec zabydleli a zůstali tam.

nikyyyyy
autor
23. kvě 2024

@maja050812 děkuju, doufám, že mu tohle otevře oči.

maja050812
23. kvě 2024

@nikyyyyy tak držím palečky. Určitě je to rozumnější odjet a najít si práci v DE nebo v Rakousku a od tam to splácet než se s tím crcat v ČR a čekat až exekutorovi dojde trpělivost a zaklepe na dveře.

miryp
23. kvě 2024

Soudní exekutor s působností v České republice nemůže provádět exekuci v zahraničí, tj. nebude mu moci postihnout plat v Německu. Věřitel se však může obrátit na exekutora s působností v Německu a ten mu pak tu mzdu a případný majetek postihnout může.
Za mě je nejpřijatelnější cestou vycestovat tam, kde se dokáže pracovně uplatnit a hned se domluvit s českým exekutorem, že bude na své závazky měsíčně splácet xy Kč. Věřitelé pak nemívají potřebu (nebo tedy alespoň naši klienti ne) hnát se do přeshraniční exekuce.

marselina
23. kvě 2024

@nikyyyyy manzel mel take exekuce, pracuje v nemecku a se splacenim problem nemel.