icon

Vycházíte finančně?

stekkna
15. únor 2017

Holky s jakou částkou musíte vystačit na celý měsíc, když od příjmů odečtete veškeré výdaje? A stačí Vám to?

blahova_andrea
23. únor 2017

@marketa11112 taky takto nakupujeme. vypíšeme si akce z letáků a objedeme víc obchodů, samozřejmě ty blízko u sebe, abychom víc neprojeli než ušetříme na akcích 😅 a když je něco fakt za dobrou cenu a je to trvanlivé, tak nakupujeme také klidně celý balík cukru, mouky, mléka apod. vždy x pytlíků těstovin, luštěnin...prostě ať je plná špajzka a pak se koupí vždy jen kousek šunky, čerstvé pečivo, ovoce a zelenina také většinou vydrží než se zas jede na nákup. takže třeba fakt drahý velký nákup, ale pak je dlouho klid, bere se ze zásob a kupují jen maličkosti. až je zas velká dobrá akce, tak se zase vezme ve větším na doplnění zásob. no až dostavíme, tak ty první nákupy budou masakr než si ty zásoby nasyslíme 😀

blahova_andrea
23. únor 2017

@verulevrtule tou péčí se nenech zastrašit, takto vyhrožuje a deptá matku každej debil. je to ubohý. většina by se nesoudila, měli by pramalou šanci vyhrát, většina spíš asi žádnou a jsou si toho vědomi. je to zbraň proti nám ženám, které se bojíme přijít o dítě. že dělá žena celý den prd si taky myslí hodně chytráků. no já teď dočasně třeba i docela jo 😀 ale i to leze člověku na mozek 😅 a má ti malého, kdo pohlídat, aby jsi na tu brigádu mohla? máš nějakou vyhlídnutou? jako mít to jako ty a moct mi třeba pohlídat moje máma, tak se chlapa neptám, domluvím si vše a klidně chodím i bez jeho vědomí, když by to časově vycházelo, že bych byla doma než se vrátí z práce. a penízky bych si škudlila pěkně bokem. neviděl by ani korunu. byla by to moje rezerva až přijde na krájení chleba a zůstanu na vše fakt ofiko sama. ne, že bych ti to přála, ale jak o tom píšeš, tak to k tomu asi spěje. ono je to někdy fakt lepší ☹

babovka_babovicka
23. únor 2017

@verulevrtule víš co je blbý?.. Nechat se limitovat strachem.. vím, že to je opravdu těžké, ale přece s ním nebudeš jen proto, že ti vyhrožuje? Sociálka ti nikdy nemůže sebrat dítě bez důvodu.. hlavně, když je bydlení tvé! Aby ses za 10 let neotočila a nelitovala, že jsi je ztratila zrovna s ním a že jsi dávno něco měla udělat.. Já jsem docela člověk činu a chápu, že každý není takový, ale mě prostě děsí, že jednou budu něčeho litovat a už ten čas nevrátím.. a snažím se tomu předejít.. Přeji ti hodně štěstí a síly a v rozhodování 🙂

blahova_andrea
23. únor 2017

@verulevrtule veru, děti většinou chlapa nezmění. buď je fajn a je to rodinný typ a nebo to pak odtrpí matka i děti, chlapa nic nedokope, když to v sobě nemá, když sám nechce. já se moc nechci veřejně vypisovat o naší situaci. jsme spolu přes sedm let a překonali jsme toho fakt mraky. přítel začal fungovat jako živitel rodiny tak před půl rokem a je to neskutečná úleva. už jsem byla na dně psychicky i finančně. dokonalé to mezi námi není, ale ono je toho na nás prostě moc a bydlíme po dobu stavby u jeho rodičů, což na domácí pohodě taky nepřidá, ač se všichni snažíme. no ještě pořád se snažím vidět světlo na konci tunelu a fakt doufám, že příští rok už bude vše jinak a lepší 😀 ale je to dřina a byla to dřina. myslím, že pro oba. chtít budovat a někam se dostat musejí chtít ale oba. nejde pověsit vše na jednoho a čekat zázraky a jen se vést, jak si to asi představuje ten tvůj ☹

blahova_andrea
23. únor 2017

@babovka_babovicka já se vždy snažila řídit heslem: raději budu litovat toho, co jsem udělala, než toho, co jsem neudělala, propásla... nejsem vyloženě člověk činu. musím se často hodně kopat a hledat si ten motor. bojuju vlastně pořád sama se sebou 😀

verulevrtule
23. únor 2017

@blahova_andrea Na hlídání jsem domluvená s mamkou, ona dělá dvanáctky, takže jí vlastně vychází jako půl měsíce volno. Brigádu už mám domluvenou u nás v práci, říkali, že se mě přizpůsobí. Jen ty směny nevycházej tak, aby to nevěděl :/ A navíc, před rokem mi řekl, ať si nemyslím, ale že pozná, když se auto hned o milimetr, takže musím pak hlásit, kde jsem byla

msimankova
23. únor 2017

@verulevrtule ja mam neco podobneho, jen s tim rozdilem, ze mi v male 3 mesicich oznamil, ze se valim doma uz dost dlouho a mam si najit chuvu a jit do prace. On na nas kasle, byva doma jen obcas a to byvaji sceny, ze jdu ve 3 rano spat. Nemam nikoho na pohlidani a rodicak jako OSVC, male bude rok. Bydlim u nej, platim plyn a internet, vse pro malou a neco mi zbyde pro mne. Coz ale nestaci, mela bych pry platit vic, ziju si jako kralovna. Rezervy nejsou, prosla jsem insolvenci, kterou mam cerstve za sebou, a prohledla jsem pozde. Rada bych se dopracovala k nejakemu normalnimu zivotu, jako maji ostatni 🙂

verulevrtule
23. únor 2017

@babovka_babovicka Máš pravdu, upřímně se nechápu. Když mě někdo štval, neměla jsem problém chytnout ho pod krkem a normálně vyhodit. Jenže... Asi jsem z nikoho neměla takovej strach, jak z něj, moji předešlí partneři mě asi měli dost rádi, a odešli, aby mě netrápili, ale tento to má jinak :/ Ten mě rád beztak nemá, jen je mu pohodlné, že má vlastně kde téměř zadarmo bydlet a že si může zaš..., protože to je taky jediný, na co myslí

verulevrtule
23. únor 2017

@msimankova :( To je fakt hrozný. Co oni si jako myslejí? Jako mě ten můj chytráček ještě řekl, že je to nefér, jak vysokovu já mám mateřskou za válení si zadku doma. Ale to, že jsem pořád jen makala a dělala si školy, to on už nevidí, že to mám třeba taky trochu zaslouženě. Kolik prosím Tě platíš za ten byt?

msimankova
23. únor 2017

@verulevrtule Za byt neplatim, bydlim v jeho, nema hypo, tak si myslim, ze kdyz mi obcas koupi za 100 zeleninu pro malou, mame to nastejno... Jen pulku nakladu, coz je u mne 2500 plyn a net.

verulevrtule
23. únor 2017

@msimankova Jojo, já to popletla. No, mě ten můj dává 2000,- na bydlení a za 2000,- nákup. S tím, že platím 5 100 za bydlení a 4000 hypotéka.

babovka_babovicka
23. únor 2017

@verulevrtule Jako 4 000 měsíčně? To si děláš srandu????? A ty jsi na RD... to snad ani není možný, ne?

msimankova
23. únor 2017

@verulevrtule to musim rict, ze v tomhle ten tvuj vede nad mym... Za 2 tisice by nenasel ani bydleni ve sudentskym spolubydleni... Boze.

cikom
23. únor 2017

@verulevrtule my sme teda s chlapem manželé, ale za byt a hypo platíme asi stejně jako ty a kdyby mi chlap dal 4000, tak to sem raději sama, to nezaplatí ani výdaje za sebe Řekni mu že jestli se mu to nezdá ať si zkusí najít nájem za 4000 měsíčně s takovým komfortem jako má u tebe. A dítě ti v žádném případě nevezmou pokud nejsi třeba alkoholička, uživatelka drog nebo nějaká psychicky narušená atd.

verulevrtule
23. únor 2017

@babovka_babovicka Nedělám si srandu, málo kdy se mu podaří ty ten příspěvek na bydlení dát. Třeba v srpnu mi nedal s výmluvou, že za mnou jezdil do nemocnice, byl tam za mnou třikrát, těžko ho to mohlo stát dva tisíce :D Td jsem ještě na MD, ale prvního mi končí :(

babovka_babovicka
23. únor 2017

@verulevrtule ty máš výdaje JEN ZA BYDLENÍ 9100 Kč a on ti dá celkem NA VŠE 4 000?.. Já tomu nemůžu uvěřit, že někdo takovej prostě existuje..

verulevrtule
23. únor 2017

@cikom Já jsem mu to říkala, no zase přišel se svojí výmluvou, že u bejvalky neplatil nic a bydlel tam šest let. Jako já sama taky byla v podnájmu, takže vím, o čem to je. Na hypo jsem od něj nic nechtěla, protože aby si náhodou nedělal nároky na nějaký dělení. Ale myslím, že by mě mohl dát trošku víc, přece jen chci taky někam s malým zajet a tak. Ale toho se nedočkám, co si nevydělám, to mít nebudu, nechci, aby mi pomáhala mamka, navíc něco dlužím ještě jí, má svých problémů dost.

verulevrtule
23. únor 2017

@babovka_babovicka Existuje 😢 Ale děkuji, já jsem si myslela, že jsem nenormální a chci po něm strašně moc

blahova_andrea
23. únor 2017

@verulevrtule jo tak, ty bys jezdila autem? tak to pozná na tachometru, no. jinak jo...jsou lidé a není jich málo, kteří fakt poznají, že se s čímkoliv hlo o kousíček a hned zkoumají proč 😅 no je to už tak trochu nemoc bych řekla :-/ si myslím, že teda hlavní problém nebude to, že necháš maxíka babičce, ale bude chtít pak brát peníze, co? ☹
@msimankova přála bych ti to. a je aspoň trošku reálné, že by jsi ten normální život vedla s ním?

babovka_babovicka
23. únor 2017

@verulevrtule Je mi úplně špatně... pokud je tohle realita, sbal mu věci a vyhoď ho.. tohle není normální, je to prostě nechutný..

blahova_andrea
23. únor 2017

@verulevrtule no mít vlastní bydlení a nebýt na něm vlastně závislá, tak bych mu sbalila tašku, vyměnila zámky a čau! chápu, když si honí ego chlap, na kterém je žena závislá, že se cítí být na koni a zneužívá toho...teda nechápu, ale stává se...ale nechat se živit ženskou a ještě po ní vyskakovat?! no kde jsme?

cikom
23. únor 2017

@verulevrtule a dítě je jeho ne? Tak bych ho vykopla a ještě by ti musel dávat na dítě a byla bys na tom líp. A navíc bych nebyla od něj blokovaná v tom smyslu že by sis mohla časem najít někoho kdo si tě bude opravdu vážit.

marketa11112
23. únor 2017

@verulevrtule to je fakt desna situace, nechapu ... u nas jsou finance spolecne, je jasne, ze když jsem s prckem doma, tak mam méně nez manzel.. a vůbec to neresime.. ucet je spolecny, koupi se vse potrebne, nikdo z nas nerozhazuje a verime si...takhle zit bych nechtěla.. to jste takto měli nastavene odjakživa? kdo to pro boha vymyslel?

verulevrtule
23. únor 2017

@blahova_andrea No, nee, auto je moje, respektive mé mamky, takže do tachometru mi čumět co nemá, právě mu jde o to hnutí :D
Nevím, on je celkově zvláštní. Ještě mi dokonce řekl, že jsem malý hovno ve vysoký trávě. Copak tohle se říká někomu, koho údajně miluju?

verulevrtule
23. únor 2017

@marketa11112 Nooo, oni mě tcháni taky řekli, že by jsme měli mít společný konto a platit to jakoby dohromady, ale já už bych ze svých peněz nic neviděla.

verulevrtule
23. únor 2017

@marketa11112 A zvlášť, když mě chodí mateřské 21 000, tak to by byl mazec, platil by si z toho svoje výdaje. Hlavně ty cigaretky a vínečka

msimankova
23. únor 2017

@blahova_andrea Dekuji 🙂 Asi ne, ale ted nemam moc na vyber...

@verulevrtule ja treba nemam kam jit, ale tobe by se dost ulevilo, kdybys ho sbalila...

78marcela
23. únor 2017

@verulevrtule tak bych ho okamzite poslala k bejvalce kdyz tam neplatil nic.
Tohle fakt nechapu. Nechapu, ze se nekdo takto chova a nechapu, ze mu to trpis. Lidi se k nam vetsinou chovaji tak, jak my jim sami dovolime.

blahova_andrea
23. únor 2017

@verulevrtule a kolik on vydělává? co dělá? že je mu za těžko za tebou jet do porodnice a pak ti dát ještě na nájem? proč si pořizoval rodinu, když si nemůže dovolit platit ani základní výdaje za sebe? natož pomáhat ženě a starat se o dítě? bože, to je ubožák!

blahova_andrea
23. únor 2017

@verulevrtule asi nemá moc vysoké iq, když je pro něj adekvátní odpověď, že u bývalky bydlel 6 let zadara a problém to nebyl👽

Strana