icon

Vycházíte finančně?

stekkna
15. únor 2017

Holky s jakou částkou musíte vystačit na celý měsíc, když od příjmů odečtete veškeré výdaje? A stačí Vám to?

blahova_andrea
23. únor 2017

@verulevrtule veru, ty máš nárok na výživné na sebe i na maxíka a k tomu ještě na půlku výdajů kolem bydlení. bohužel vím, že takoví "muži" existují. známá měla podobné kvítko. taky si to takto maloval. naštěstí se střihla už v těhotenství a nemusí živit ještě zbytečného člověka na víc!

marketa11112
23. únor 2017

@verulevrtule jo tak... ale az budes na rodicaku? vydaje by ,, v rodine, měli byt asi nastavene jinak... vim,ze někdo to ma vylozene pul na pul..,.. mam takove zname... zbytek penez si každý setri po svém....ja to ale moc nechapu.... z mého pohledu na rodinu je to divne..

blahova_andrea
23. únor 2017

@marketa11112 tak já třeba budu mít problém vydělat půlku mužova příjmu i až budu v práci, natož mít ten příjem doma s dětmi. vždycky budu mít méně, co nadělám. účty máme sice zvlášť, ale platíme oba. prostě to, co je potřeba. každý si hlídá svoje, co mu bylo určeno obstarávat

blahova_andrea
23. únor 2017

@verulevrtule tohle není láska! on tě jen využívá! ☹
@msimankova chápu. ne se vším jde něco dělat chce. je potřeba k tomu dospět a připravit si půdu 🙂

verulevrtule
23. únor 2017

Já myslím, že je vcelku jednoho, jestli se platí z jednoho účtu nebo jak, ale prostě jde o to mít rozum. Ale já jsem vždycky měla štěstí na takovýty škudlili :D

barborka09
23. únor 2017

@verulevrtule No do této diskuze jsem zabředla úplně náhodou a nestačím se teda divit co existujou za exoti. Asi se hned dnes omluvím manželovi za to, že se občas poštěkáme kvůli penězům. Ovšem co tady čtu od vás, tak to co řešíme my jsou vlastně úplné banality. No obdivuji vás. Normálně bych mu sbalila věci, strčila je před dveře, požádala o svěření malého do své péče a určitě byste na tom byla líp. A opravdu nevěřte těm řečem že ti malého veme - pokud se staráte, tak nemá šanci. Bože to je ale v.l! A můžu se zeptat jak dlouho jste spolu, kolik mu je a jestli před narozením malého to bylo jiné? Samozřejmě odpovídat nemusíte. A držím pěsti ať to zvládnete!

yildiz
23. únor 2017

my vychazime tak nejak akorat ...platime toho celkem dost hyposku + dalsi vydaje...skolky atd...kazdy mame svuj ucet, ale platime dohromady...a je nas 6 a vsichni jsme velci jedlici 😀

marketa11112
23. únor 2017

@blahova_andrea ano , to chápu... ale je vse spolecne....my drive měli stejne vysoky prijem, ted budu mit nižší, po rodicaku budu hledat jinou praci s tim, ze kvůli detem budu moci delat jen ranni osmicky... takze prijem bude zrejme opet nižší nez manzelovo.. s tim se pocita a vůbec to neresime...jsme spolu téměř 11 let a nikdy u nas nebyla hadka kvůli financim...proste jsme rodina a tak i zijeme... ale vidim u známých všelicos.. nekdy je to bohužel opravdu hodne smutne, ale každý si za to asi muze sam, no... na pravidlech s e urcite lide nejakym zpusobem domlouvaji na zacatku souziti.... a když s nekym nemohu o necem mluvit nebo mu verit, není to zrejme ten partner pro me... tak jak t o mame nastavene s manželem, jsem to mela i před nim s přítelem, se kterym jsem zila..a byli jsme nakonec schopni se dohodnout i při rozchodu..podelit se....ja si nechala tenkrat byt , on auto a ucet.... je skoda, ze si dnes lide nemohou verit, ze není mozne s e domluvit.. fakt nechapu co se s tou spolecnosti deje... je to same pako.. když to vidim u manžela v praci, zveda se mi zaludek...... jsme dnes normalne presvedcena, ze kdyby se nedejboze něco manzelovi stalo, tak uz radeji snad zustanu s detma sama..

verulevrtule
23. únor 2017

@barborka09 Jasně, že můžete 🙂
No, jsme spolu dva roky. Než jsem otěhotněla, tak jsme se pohádali jednou dost, to ale přišel s prosíkem, že to přehnal a dokonce mě požádal o ruku. Pak jsem otěhotněla a začalo to, velice jsem litovala, že jsem nepočkala aspoň půl roku, jistě bych byla teď sama a malého ani neměla. Už jen to jak se chová ke svým rodičům, ale vlastně téměř po otěhotnění to začalo, jako by věděl, že už mě má jistou. Dokonce jsem musela utéct, a strašně ho prosila aby odešel, neučinil tak. Nechal mě téměř do porodu makat na polim pak asi 14 dní před porodem mě zabarikádoval všechny dveře doma a začal mě vyhrožovat tím, že mi to malýho vezme a tak. Nikdy jsem nelitovala svýho dítěte, hrozně ho miluju, ale lituju, s kým ho mám. Byla jsem hloupá a to mám za to. Je mu 25, je o čtyři a půl roku mladší.

blahova_andrea
23. únor 2017

@marketa11112 mě nás systém taky vyhovuje a taky jsem to vlastně stejně měla nastavené i s bývalými. jen teda nebyly děti. a názoru jsem stejného ty....kdyby někdy něco...už jen já a děti...novej chlap už asi raději nee 😀

blahova_andrea
23. únor 2017

@verulevrtule veru, to co píšeš mi silně připomíná mého ex. tohle je normální domácí násilí. na co čekáš? až mu rupne v bedně úplně a začne týrat i maxíka? tohle není normální! já měla to štěstí, že jsem stihla sebrat zbytky zdeptaných sil a utéct ještě než došlo na děti. děsně ráda bych ti pomohla. mě tehdy pomohla moje rodina a myslím, že za 5 12, jak se říká

babovka_babovicka
23. únor 2017

@verulevrtule Ono asi fakt není čas na sebelítost.. měla bys tím něco udělat. Nikdo jiný to za tebe nezmění.. myslím to dobře, ne jako rýpání 😉

verulevrtule
23. únor 2017

@blahova_andrea Tak mamka mi pomáhá, ale sama říkala, že moc radit nemůže, jelikož sama vychovávala tři děti, ale zvládla to vcelku bez problémů.
Ona už ke mě ani nechodí, nebo příjde tak, apořád hlídá hodiny, aby se s ním náhodou nepotkala. To jsem nikdy nechtěla, snila jsem o velké rodině, kde nebude problém se scházet a chovat se k sobě hezky pomáhat si, nechápu to, když já vycházím s jeho rodičema, proč on by nemohl s moji mamkou?

marketa11112
23. únor 2017

@verulevrtule tak to není normalni... zbav se ho...takhle nevis, co muze udelat priste.. ach jo..

verulevrtule
23. únor 2017

Máte pravdu holky, asi musím sebrat odvahu. Nevím, proč se furt bojím. Je v něm něco divnýho

barborka09
23. únor 2017

@verulevrtule Budu držet palce ať to zvládne a uděláte co nejdříve! Myslím že se vám uleví.

verulevrtule
23. únor 2017

@barborka09 Moc děkuji

blahova_andrea
23. únor 2017

@verulevrtule ono nejde o takovou pomoc maminky, že přijde, pohlídá, vyhne se mu. spíš o to, aby jsi měla podporu. aby ve chvíli, ty se rozhodneš to řešit, aby ti pomohli, aby stáli při tobě, bránili tě. u mě to znamenalo šílený telefonát uprostřed noci, shánění bráchy (s kterým moc vztah nemám) a velkého auta a cestu přes půl čr, aby mě ze dne na den odstěhovali od něj zpět domů.

dokument
23. únor 2017

@blahova_andrea ad dojizdeni do prace - jedna kolegyne se domlouvala s lidmi z te same vesnice a jezdili pravidelne treba 4, aby meli obsazene auto. Proc to tak nedela vetsina lidi?

kajalka
23. únor 2017

@dokument Na to ti odpovím, protože jsou i vychcánci. Takhle se domluvil muž s jedním, že ho bude vozit, zaplatil mu 3x 20 Kč a pak už se vozil zadara. A muž je takovej, že si neřekne, radši ho přestal vozit..

dokument
23. únor 2017

@kajalka to oni se delili o naklady, zrovna tady ti

dokument
23. únor 2017

@verulevrtule bohuzel to ted nemuzu vsechno precist, ale co tak zbezne vidim, tak mas nejakeho psychopata, narcisa. Hovno v trave - to je vystizne - to je jeho svet, rad by videl i ostatni v teto pozici. Napisu ti do zpravy jeden odkaz, tady by to bylo jako inzerce. Narazila jsem na to nahodne na fb a neni to blby. Jsou tam zdarma asi 4 videa, ktera ti urcite taky neco daji. Pripadne ti poslu pozdeji odkaz na dve knihy, cetla jsem a jsou fakkt vyborne, ktere ti pomuzou pochopit proc se tak chova.

blahova_andrea
23. únor 2017

@dokument to nevím, můj muž kolegy vozí, máme dodávku 😉

garlic
23. únor 2017

@dokument to je ale vhodne jen když máš obvyklou pracovní dobu. Jinak ne. Jinak podle toho, co pises, budeš asi z Prahy, ne? Já i muž se dostaneme do prace oba levněji každý svym autem a navic za třetinový a polovicni cas. A u toho ještě odvezeme děti do škol. 🙂

garlic
23. únor 2017

Ale taky jsem mela kolegy, co jezdili svým autem z Podolí na Anděl. A o takových tu je předpokladam řeč.

garlic
23. únor 2017

A to jízdné pro deti je taky argument. Byť jsou pak někde vysazeny a pilný pozorovatel Vidi v tu chvíli jen jednu osobu v autě 😉

blahova_andrea
23. únor 2017

@kajalka tak to já nezkoumala jestli mu něco přispívají. ale přítel jezdí fakt vyloženě kolem domu jednoho z nich, takže prostě přibrzdí, kolega naskočí a jedou. žádné zajížďky. tak i kdyby to bylo v rámci budování přátelství (kolega nás zve na svatbu), tak proč ne. je situace a situace a ne vždy jsou peníze na prvním místě 🙂

dokument
23. únor 2017

@garlic v Brne

dokument
23. únor 2017

Myslím si, ze se prostě maji dobře natolik, ze vyznávají konzumní způsob života, ale chtěli by víc a víc, klasika.

Vždyť vám píšu, ze i lidi bydlící ve městě jezdí do prace a z ni autem. Školek je tu hodně, škol taky, čím bliž tím lip. Když jsme auto neměli, všude třeba i na dovolenou jsme jezdili veřejnou dopravou, i do různých pidi obci, vesniček uprostřed lesa apod. Je to omezeni, ale je tam čerstvý vzduch, pro i proti. Nejhorší infrastrukturu maji satelitní městečka, to je opravdu problém. Tam bez auta nelze žít.

dandaa
23. únor 2017

@dokument zalezi i na praci jezdim hodne po schuzkach po cele CR a bez auta bych byla bez prace.Muj muz ma behem dne nekolik schuzek po Praze a bez auta by stihl polovinu prace.Kdyz mam byt jen v kanclu tak obcas jedu mhd ale zase vozit notebook,jidlo na cely den neni zrovna idealni pri preprave sockou.

Strana