Zažíváte také šok z prudkého zdražení potravin?
Prosim vas, si pripadam uz jak blazen. Jako chapu, energeticka krize, zdrazovani… ale az tak? A tak rychle?! Minuly tyden jsem byla v soku, ze jeden (!) kus papriky stoji 35 Kc! A dnes uz stoji padesat?!!
Jsem ted nekolik tydnu zdravotne indisponovana, takze si objednavam potraviny pres Kosik ci Rohlik a uplne jsem ztratila prehled, jak je to v beznych hypermarketech. Vzdycky mi prislo, ze je to vicemene na stejno (zdroje nakupu jsem stridala). Ale ted to nemam jak srovnat. Ale jestli je to v Albertu levnejsi, tak se snad kousnu a nakoupim uz tam. Napisu par prikladu, kolik za co chce Kosik:
Paprika cervena 149 kc/kg (50kc 1ks)
Okurka hadovka 35 kc 1 ks
Brokolice 1ks 49kc
Kureci prsni rizek 199kc/1 kg
Selsky jogurt 500g 29kc
Ciniminis 645g 149 kc
Atd atd.
Nakoupim za dva litry a nemam skoro nic 😅
Uz jsem se dostala do faze, kdy proste nekoupim vubec nic navic. Fakt jen zaklad a to spoustu veci v akci.
Diky za vase zkusenosti.
Papriky jsou mazec. U nas je paprikozrout syn. Ji teda jen tlustomase cervene (ale ne kapie) kupuji je ve vyprodejich, co sni (vyberu z tech shnilotin a seschlotin 2 az 3 uchazejici kusy) nebo jednou za cas jen jednu za plnou palbu. Nastesti krom papriky ji treba i mrkev, takze non stop doma paprika fakt neni.
Ja nakupuji jen na Tesco online (jini k nam nevozi) uz hodne let. Do obchodu jen v nejnutnejsi krizi. Objizdet obchody me z mnoha duvodu nevyjde levneji.
Na kvalitu zeleniny si nemuzu stezovat.
Dopravu mam zdarma diky clenstvi v klubu (poplatek mi usetri 2/3 nakladu na dopravu) a uz dovazi kazdou hodinu a uz jde rano objednat a vecer dovezou.
Bez clubcard uz v akci nenakoupis, ale to mi tak nevadi. Jen uz online nenabizi tolik co driv a v akci je tak tretina co driv. Slo na tyden nakoupit jen v akci a to ted nejde.
Vysoke ceny mi vadi, ale proste zatim nenakupuji jidlo "na chut", varim na vic dni, nemusime mit maso kazdy den atd.
Ale nebudu detem nutit repu a zeli, kdyz to jist nebudou... Tak proste okurku za 35,- mam pro ne a ja si na repe klidne pochutnam.
Rodinka vi, ze kdyz sni sunku behem par dni, nebude zbytek tydne nez zase Tesco dorazi. Tim se taky hodne usetri, jist s rozmyslem cela rodina a nechodit do obchodu kazdy den pro kdeco.
@marge_s mezi 11-12 dorazi, tak dam vedet 😁
@jane46 ja jsem kdysi pres tesco taky nakupovala, ale prestala jsem, pac tretina veci, ktere jsem chtela, byla ve finale nedostupna, takze to bud nedovezli nebo mi dali nejakou bizarni alternativu 😆 tak uvidime, uz je to minimalne sest let, treba to za tu dobu lip vychytali.
A prosim te, jak je to tedy s tou Clubcard? Proc se mi nenacetlo zbozi v akci, i kdyz jsem se zaregistrovala? To musim nejdriv nasbirat ty body? Nebo jak to funguje pri online nakupu?
Všechno je drahý jako prase. Výlety po nákupech jsem osekala na absolutní minimum. Pokud nemám v plánu z toho a toho vařit, tak to prostě nekoupím. Na druhou stranu, kdybych měla chuť na okurkový salát, tak si i tu drahou okurku koupím.
To mi povídej. Dělám v coopu . Paprika žlutá 250kc/kg , okurka 46 Kč, ledový salát 65kc 🤯 . Masakr
Všechny obchody mají letáky na netu, stačí si je prolistovat.
Tak zrovna většina druhu zeleniny je v tuhle dobu extrémně draha každoročně, letos je to ještě o to celkové zdražení víc.
Jinak maso, jogurty, sýry... ano, vše o dost podrazilo
A "znackove" věci od Nestlé apod (viz třeba ty Ciniminis) mimo akci zásadně nekupuju. Beru buď v akci nebo alternativu od privátní značky řetězců
Každý konec zimy je tu panika, kolik stojí dovozová zelenina. Já se zaměřuju na skladbu nákupu, koupím radši mrkev, kysané zelí, včera jsem měla štěstí na pytel bio pomerančů v akci. Cini minies obcházím obloukem, kromě toho, že to není zdravá snídaně, tak krabici jsem včera viděla za 191 Kč a vzala vedle ní balík ovesných vloček za 29 Kč, z toho si vaříme kaši. Ani třeba na mražené zelenině či špenátu není nic špatného, prostě ten jídelníček přizpůsobím období (více luštěnin, brambor, zelí apod.).
Tak on, myslim, neni ani ten problem, ze je ta zelenina draha, ale ty skokove rozdily.
Tak my zrovna ty original krupinky mame radi. Je to v podstate jedine “znackove”, co mi stoji za to koupit. Proste jsou chutove mnohem lepsi, nez ty “fejkove” 😁 ale zase nekupujeme zadny alkohol, sladkosti, chipsy, slane krekry, stavy do piti a tak. Takze nam to rada dopreju 😇
Jinak uz mi prijel nakup z Tesca a jsem SPOKOJENA 👍🏼👍🏼 cena 2000 Kc a uplne v pohode jsem se vesla do tohoto limitu. Kdyz nakupuji v posledni dobe na Kosiku jako obvykle, tak najednou bum a 6000 jen to brinkne. Tak pak dalsi pulhodinu redukuju, odebiram z kosiku a jde to teda dost na krev. Mozna to je nahoda…
Tento nakup nam vydrzi doufam tak do ctvrtka 🙏🏼🙏🏼
@dominika963852 no to je husty. Tak tyhle ceny jsem nastesti nikde u nas nevidela 😱
Co ta zelča? Zkouselas?
@marge_s Jo, zelenina uplne nadherna. Dokonce jsem sehnala papriky “jen” za 120Kc/kg 😃 bile ve vanicce pul kila. Takze dobry 👍🏼😃
@ninive211 S Kauflandem se hádat nebudu, skoro tam nechodím, tak 1x za rok. Beru to jako socka obchod pro důchodce, takže klidně může být tak jak říkáš 🙂 Aplikace nemám ani do jednoho obchodu a nikdy mít ani nebudu.
Jen ten Rohlík a Košík fakt už to dávno není tak jak píšeš. Fakt nejsou drazí, to bývávalo a sortiment hodně rozšířili, spíš tam koupíš to, co v běžném supermarketu ne. Třeba farmářské potraviny, věci z Delmartu, Prosecárny a pod.
@blondynka400 Je to možný, já zas dlouho nekupovala z Rohlíku
@antoinet Tak tak, holt od listopadu do března máme rajčata a okurky opravdu spíš výjimečně. To samé jablka v červnu za 60/kg nekoupím, koupím na podzim/v zimě. Papriky nekupuje dlouhodobě, opravdu spíš výjimečně když je ve výrazné akci. A jestli si někdo dělá třeba lečo jen tak v zimu z dovozových surovin, tak je blázen
U nás máme pouze Albert a Penny, tak už mám vypozorované, že v Penny se dá koupit mnohem větší nákup za stejnou cenu jak v Albertu. Dřív bylo penny obchod s malým výběrem zboží, ale teď mi přijde, že tam koupím vše co potřebuju, i když výběr není tak velký, to je pravda.
🙂 dik moc
@ninive211 tak teď jsem se pobavila. Asi jsem tedy blázen, když jím lečo i v zimě 😀 Ale já ho mám k večeři hrozně ráda, hlavně když jsem v období tréninku, mám ho co třetí den. Cherry rajčátka, bílá slovenská paprika, trošku cibule a jenom bílky.
Není pravda, že se ceny sladkostí skoro nehly. Margot bez akce 24,-, Milka 44,- atd Hodně věcí šlo rapidně nahoru. Mírně se zdražil jen alkohol. Pracuji v Albertu. A Albert bio potraviny šly též nahoru málo.
A mělas clubcard uloženou ve svém profilu na online nákupu? Nebo kde to tam je,teď nejsem na WiFi. Kamarád dělá manažera v Tescu, bez clubcard už akce nedělají. Čímž nutí lidi,aby ji měli.
Ceny standardni pokud nehoníš akce
@lenkapanenka Zkoušela jsi někdy nákup na rohlíku? Košík nemůžu soudit, ale rohlík mi obecně dražší než obyčejný obchod nepřijde.
Já nakupuju hlavně na rohlíku. Ještě donedávna s vědomím, že je to tam dražší, ale že ušetřím benzín a čas. Pak jsem šla do Lidlu a viděla jsem, že je to tam cenově srovnatelné, něco i levnější. Kupuju hlavně základní suroviny. Co mi pochybi, jdu sem do jednoty pro drobnosti. Ovozel kupuju hlavně sezónní, leča a pod mám zavařené ještě z léta. Nebo kupuju mraženou, něco mám mraženého i svého.
Tesco online,urcite nakoupis levneji nez rohlik ci kosik ale paprika vystrelila vsude...
@marcicek84 Tesco online - vejce nejlevnější 5,38 Kč/ks, Rohlík 4,29 Kč/ks. Máslo mají iTesco i Rohlík za stejné peníze. Mléko taky. Cukr krystal iTesco 34,90 Kč (jejich privátní značka), Rohlík 19,90 Kč. Paprika červená iTesco 139,90 Kč/kg, Rohlík 129,90 Kč/kg. Mouka za stejné ceny na Rohlíku i iTesco. Mám pokračovat? 😀
@colik 😃 vyborny clanek 👍🏼

Hele ja vlezu do obchodu jednou za uherak s tim, ze oproti rohlik/kosik usetrim. A neni to pravda. Neni to nastreleny, ceny stejny. A kdyz si vezmu ten cas, benzin, vytahany ruce a opruz z front, tak jednoznacne zlaty rohlik. Vyjimkou je pro me globus - splnuje pro me kvalitu, ceny, super vyber, ale to je na pul dne, na to nemam kapacity. Ale kdyby byl blizko a ja mela tu moznost se trhnout, tak jako jo. (Pst, o tom predrazovani donasek pisou vetsinou ti, co to nepouzivaji)
Ad tesco: zaplatis vic za dovoz, maji nesikovne vyresene sloty a hlavne ta jejich zelenina sla casto hned do kose. Reklamace vubec neni user friendly. Zkus, uvidis. Treba se zlepsili, ja uz dva roky nemam odvahu.
Kdybys sem pak hodila jak to s tescem dopadlo, nebudu se zlobit 😉