Alimenty v jedné domácnosti, máte zkušenosti?
Ahoj maminky, mate nektera zkusenost s vymerenim alimentu ikdyz jste s partnerem spolu? Chtela bych do toho jit jelikos partner plati na dceru z predchoziho vztahu a jsme v takove situaci, ze na nas a nasi malou moc nezbyva. Pritelovo ex mu neustale vyhrozuje takze plati I nad ramec a pritom nemusi. Prosim ty chytre ex nechte si hloupe komentare. Diky
@tripisek Já hlavně nerozumím tomu..ty to řekneš, ty to řešíš. Ty neřekneš u soudu nic, protože tebe k soudu nepustí. Tohle musí řešit tvůj muž, ten u toho soudu bude, on to bude řešit. A jak se k celé téhle situaci staví vůbec on? Je ochotný jít k tomu soudu?
@tripisek a tvuj pritel si mysli co?
@andreaandrejka tak kdyz si necha vymerit alimenty, tak snad pusti, ne?
@koordinatorka_odboje Já myslím ted tu situaci s bývalou ženou.
Pritel tam pujde klidne, v tomhle problem neni. Ja se ptala zda ma nekdo zkusenost s alimenty v jedne domacnosti
@koordinatorka_odboje tak snizeni alimentu je jeden pripad a vytyceni alimentu dalsi. To neni, ze se to zfoukne pri jednom jednani. Hlavne @tripisek musi na OSPOD si nechat sverit dite do vlastni pece a resit to proste tak, jako kdyby byla bez partnera, akorat s tim, ze ona s nim zije ve spolecne domacnosti a vsude se jeste budou navic divit, priadne tvrdit, ze to nejde....
Bylo by tedy fajn, kdyby to s partnerem zesynchronizovali tak, ze on zada o snizeni a ona o vytyceni.
@koordinatorka_odboje. Pritele to taky vsechno stve ale ma z ni vitr je to hrozna potvora
Ja jsem slysela o manzelstvi, kde chlap byl takovy lakomec, ze manzelka soudne resila prispevek na domacnost a deti a dal spolu zili
@tripisek ty z ni vitr nemas, tak mu dodej odvahy. Takovych potvor je
@koordinatorka_odboje. Pritel lakomec neni ale on v uvozovkach nema co dat ( penize mame spolecne a vsechno to jo ) ale nevim jestli me chapete, tim ze bych zadala o vymereni, chtela jsem aby ho brali jako samotnou osobu. Tim ze ma deti dve tak je nejak rozdelit
@tripisek no aby to nevzali opravdu odectem, ze by vymerene alimenty na prvni odecetli a vam vymerovali ze zbytku jeho prijmu. Takze pokud o to pozadate, pritel by mel na zaklade tohoto okamzite zadat o snizeni alimentu na prvni dite. Pak je tu otazka toho, co dava nad ramec a nestara se, jestli bude jeho mladsi dite mit, co jist. Takove slabosske bat se sve byvale a starost o druhe dite nechat na zene s rodicakem
Vydela 20000, 5000 hypoteka, 8000 bydleni, 4000 pujcky a 3500 alimenty. Ja vim, hypoteka atd soud nezajma ale kdyz jsme byli u soudu posledne, to jsme malou nemeli tak ji soudkyne rekla at uz tam vubec neleze. Soudkyne byla fajn, hlavne pritel me priznal, ona toho sveho zatajila a praci ma na cerno a bere vsechny prispevky atd
Malou mame o dvakrat mesicne o vikendu a v tydnu jak se ji chce takze skoro porad
@tripisek to utrti vsechno, co vydela. O tu petistovku by to ponizit mohli-muj nazor. Oni tehdy chteli vedet i prijmy a rodinny stav ex?
@tripisek no hele....5 000 hypo + 8000 bydleni? To je opravdu hodne. Ve vasi situaci. Nejic je nezajimaji pujcky abych pravdu rekla. 3500 na dite mi prijde nic moc alimenty.
Ja nejak nechapu, jak si predstavujes, ze budes mit vic, protoze i kdyby ti vymerili tri a ji to snizili na tri, tak on ti nema ty tri z ceho dat...
Ja to vidim tak, ze jidlo porizujete z tvojeho rodicaku a neni kde brat. Jako ze 3500 mu soud moc neubere. Mozna tak tu petistovku...
Ano urati I ta soudkyne prej na nej koukala jak vubec zije. . .obcas ma melouch ale to je max 1000kc navic. Soudkyne se jen zeptala, zda je sama a ona, ze jo a delala chudinku
@tripisek I když to ex sníží a tobě něco vyměří, tak můj názor je ten, že vám to finančně nijak extra nepomůže, když to spočítám...I tak tomu tvému nic nezbyde a budete tam, kde jste. No ale držím palce, protože žít v takovéhle finanční ,,nejistotě,, musí být záhul. Třeba se vám zadaří.
@tripisek no dobre, tak to snizi treba o tech 500...tak jako jo, bues mit o 500 navic, ale na co ti budou vymerene alimenty, kdyz ti je nebude mit z ceho platit?
Vase naklady na bydleni jsou neumerne vasim prijmum...fakt tam neni nijak, jak to snizit? Jak dlouho jeste budete platit ty 4000 mesicne za pujcky?
@nonnni 3500 jsou hodne slusne alimenty. Na me platil otec cely zivot 1500 a zdalo se mu to moc. V spucasnosti maji tady maminky kolem 2 tisic
@tripisek tak jestli spolu ziji, tak urcite je zpusob, jak to dolozit. Coz bude nutne, pokud maji jeho prijem zapocitat do spolecne domacnosti.
Je potreba si opravdu sednout a vsechno dat dohromady. At to k soudu jde uz opravdu kompletni a nenapadnutelne. Zkus najit nejakou obcansko pravni poradnu, urcite neco v okoli mate.
@nonnni tak kdyz bude mit vymerene alimenty, tak to jsou prachy, na ktere jim ex uz nesahne, az se ji zachce dalsiho "mejdanu" 😁
@koordinatorka_odboje coz je hodne spatne. Ja netvrdim, ze nemuze byt hur, tvrdim, ze ani 3 500 neni v podstate nic moc.
@koordinatorka_odboje. O to mi hlavne jde

@tortojs to nevyslo, matka se nevzda penizek a pritel ma spatne smeny