icon

Alimenty v jedné domácnosti, máte zkušenosti?

tripisek
25. čer 2016

Ahoj maminky, mate nektera zkusenost s vymerenim alimentu ikdyz jste s partnerem spolu? Chtela bych do toho jit jelikos partner plati na dceru z predchoziho vztahu a jsme v takove situaci, ze na nas a nasi malou moc nezbyva. Pritelovo ex mu neustale vyhrozuje takze plati I nad ramec a pritom nemusi. Prosim ty chytre ex nechte si hloupe komentare. Diky

Strana
z5
nonnni
26. čer 2016

@koordinatorka_odboje ale oni nemaji prachy, na ktere jim ex uz nesahne. co ji dava ted nad ramec dava z vlastni vule a tim padem usetri treba tu petistovku, ale nejak nevidim, z ceho by najednou mela @tripisek bokem take ty 3 000, jako druhe dite, kdyz proste neni z ceho brat...

tripisek
autor
26. čer 2016

@nonnni. Proto verim ve snizeni alimentu

nonnni
26. čer 2016

@tripisek no to chapu, ale o polovinu ty alimenty nesnizi a maximalne si polepsis tou petistovkou...ne plnyma alimentama na dceru...

Mohu se zeptat, co pritel dela? Nemusis primo, spis me zajima, zda je to manualni prace, nebo treba IT atd...

tripisek
autor
26. čer 2016

@nonnni. Je to ridic

tripisek
autor
26. čer 2016

Takze prescasy nemuze

koordinatorka_odboje
26. čer 2016

@nonnni soud ji je vymeri, nebude ho zajimat pujcky, hypoteka nic. Ona je defakto dostavat nebude, ale chlap bude min pokakany z byvale, kdyz udelala bububu se zvysenim alimentu. Tuto castku jim uz nevezme. Pak je tady ale druha rovina - aby pocital s tim, ze deti ma dve. At se podiva do oci druhe dceri a rekne ji, ze nedostane sunar, protoze se boji byvale

nonnni
26. čer 2016

@tripisek hele, nezkouseli jste prispevek na bydleni? Ja jen prohnala kalkulackou 20 000 prijem, na tri lidi bydlicich v byte v os vlastnictvi...sice bez najmu, ale naklady kolem 6500 a vyhodilo mi ty to, ze by byl prispevek pres 3 300...

Co pridavky na dite?

nonnni
26. čer 2016

@koordinatorka_odboje tak ona si ex porad muze kdykoliv zazadat o zvyseni, protoze treba za 5-10 let bude jina situace a i pres uznane alimenty na dve deti se bude zapocitavat i prijem @tripisek a porad muze se zvysenim uspet...ten papir ji tu jistotu dava pouze v pripade, ze se nevyhrabou z fiancnich problemu, coz bych ji snad i prala, aby se vyhrabali i pres riziko, ze se alimenty v budoucnu potencialne opet zvysi...

Co se tyce te druhe roviny, tak je extra smutne, ze na to potrebuje papir od soudu, aby si uvedomil, ze ma vyzivovaci povinnost i k mladsi dceri☹

tripisek
autor
26. čer 2016

@nonnni. Nemame narok na nic,bohuzel

nonnni
26. čer 2016

@tripisek hmmm...a mate tedy hypo...bydlite ve svem? Neslo by to prechodne resit nejak jinak? Nez budes mit po rodicaku myslim. Treba pronajmem tohoto a podnajmem v necem mensim a levnejsim?

tripisek
autor
26. čer 2016

@nonnni tak tuhle variantu nechceme ani slyset zkusime soud a hold pak uvidime

nonnni
26. čer 2016

@tripisek ok, tak hodne stesti, ale i tak mi prijde ta vase financni situace dost neudrzitelna. Takze asi to bude chtit vic, nez zkusit snizit alimenty, protoze to muze a nemusi vyjit a i v pripade, ze to vyjde, tak to bude mala castka v porovnani s pevnymi mesicnimi vydaji.

Psala jsi, ze na alimentech palti vic, nez zbyde vam trem na mesic na jidlo...nejak si to nedokazi predstavit, kdyz ji plati "jen" 3500...

tripisek
autor
26. čer 2016

@nonnni. Dekuji, tak jsme skromny no. . .diky vsem za nazory. Mej te se

martinal08
26. čer 2016

Nevím jak staré je dítko,ale 3 500 Kč je přiměřená částka.Já bych mu napařila ještě více nebo si může požádat o svěření dcerky do péče.Až tě jednou opustí a bude ti chtít dávat stejnou částku ,uvidíš,jak budeš prskat a vylévat si srdce na koníkovi,že sis vzala despotu a lakomce.

koordinatorka_odboje
26. čer 2016

@martinal08 naopak, bude skakt radosti, protoze ted od nej nevidi ani korunu 😀

soyevita
26. čer 2016

@koordinatorka_odboje
@martinal08
@tripisek
No 20tisíc by nebylo málo,ale je tam hypo a půjčka skoro 10tisic.
Autorka má rodičák,tak předpokládam,ze to by mělo 2dospělím a dítěti stačit.Na žádné hoje boje to není,ale v pohodě se to dá🙂
@tripisek
buď ráda,že je Tvůj partner zodpovědný a platí výživné.Alespoň si ho můžeš vážit.A s tím, že je jeho ex vyčůraná,tak s tím nic nenaděláš.
Já osobně bych to soudně neřešila.Sama jsem matkou 3dětí,alimenty jsem v životě neviděla a asi ani neuvidím.Od státu jsem nikdy nic kromě úlevy na daních nedostala.Snažím se sama a jsem na to hrdá.Být vámi si najdu brigádu a penízků bude hned víc

espada
26. čer 2016

@koordinatorka_odboje Já jen uvádím, jak to lze řešit. Jiné možnosti neznám, ale neříkám, že nejsou.

Od ex nemůže nikdo čekat, že se dobrovolně vzdá peněz, to je jasný.

A co se týče finanční situace rodiny a práce zakladatelky, vím o čem mluvím. Když jsem začala plánovat rodinu, rozmyslela jsem si, jestli na to budeme mít. A taky jsem začala šetřit, protože nikdy nevíš. No a dobře jsem udělala, protože se na mně manžel v těhotenství vykašlal a odešel za milenkou. Takže jsem samoživitelka, která do práce taky musela, ač nerada. Dceři bylo 11 měsíců. Jo a bydlím na Ostravsku a práci jsem sehnala.

Byl to jen návrh zlepšení situace zakladatelky, ona si musí rozmyslet, jestli něco z toho pomůže i jí.

koordinatorka_odboje
27. čer 2016

@espada nepomůže, jestli má pravdu nonni s tím, že alimenty se budou vypočítávat i z příjmu tripisek, tak jakmile půjde na brigádu a domákne se to ex, a jestli je taková svině, jak tripisek uvádí, požádá si o zvýšení a v konečném důsledku bude tripisek chodit na brigádu jenom, aby vydělala ex na mejdany

nonnni
27. čer 2016

@koordinatorka_odboje alimenty se nebudou vypocitavat z prijmu @tripisek , ale bude se prihlizet k tomu, ze otec ditete zije ve spolecne domacnosti, kde se posuzuje prijem obou. Takze laicky receno je vetsi sance na vyssi alimenty pro ex, kdyz jsou spolu, nez kdyby on byl sam a mel naparene alimenty na dve deti. Ale ve skutecnosti, kdyby jim alimenty zustaly na 3500 a ona si vydelala mesicne treba 5 000, tak na tom lele na 100% budou a ex ji z toho nic nevezme.

Na druhou stranu...s prijmem 20 000 cisteho by mu stejne kazdy trochu myslici soudce moc pod 3 000 na dite nesel, protoze nikoho nezajima jeho hypoteka a nadelane dluhy a ze 13 - 14 000 musi vyzit fura svobodnych lidi.

Me vic nez 3500 pro dite v predchoziho svazku v jejich financich nepasuji neprimerene vysoke dluhy (9 000 splatek) + dalsich 8 000 za bydleni...17 000 v haji jeste pred tim, nez vubec ty alimenty zaplati. Vim, ze @tripisek se o bydleni nehodla bavit a respektuji to, ale nevim, zda je takovato situace dlouhodobe udrzitelna.

koordinatorka_odboje
27. čer 2016

@nonnni s tou výší alimentů máme obě jiné zkušenosti. Vím, že se odečítá z příjmu nájem (nevím, proč nájem ano, ale hypotéka ne) a taky cestovné do práce a dokonce cestovné za dítětem, takže na toto by mohli apelovat u soudu. A myslím, že naopak, když jsou spolu a tripisek je na RD, tak ex na zvýšení alimentů nemá skoro šanci, ale protože nejsou manželé a nemají určené ani výživné, tak jemu oficiálně žádná nová vyživovací povinnost nevznikla, proto jim zvýšení pořád hrozí. Možná proto chce tripisek oficiálně si hodirt na papír ty alimenty na své dítě - mohla by i na sebe do dvou let.
Jaké mají bydlení nebo dluhy, jako vypadá to, že jeho dítě má mnohem vyšší životní úroveň než otec, ten zaplatí poplatky a je holý milý, nemá ani na sunar pro mladší sestru

nonnni
27. čer 2016

@koordinatorka_odboje ja uz se v tom ztracim, ale jsou vubec manzele? V kazdem pripade je jasne, ze tohle je vzdy do urcite miry na vuli soudce.

kaja2016
28. čer 2016

@andreaandrejka Mohu potvrdit, ze dite na UM stoji vice, nez dite, ktere je kojene.

aleks
9. črc 2016

@koordinatorka_odboje - nesouhlasím s tvrzením,ze otci oficiálně nová vyživovací povinnost nevznikla. Pokud je uveden v RL druhého ditka,ma k němu vyživovací povinnost ze zákona,ktera nemusí být upravena soudem. Pokud si matka dítěte nepodala návrh,ma se vseobecně za to,ze si otec i tuto svou druhou vyživovací povinnost plní.

koordinatorka_odboje
10. črc 2016

@aleks ale neni stanovena vyse vyzivneho, tudiz soud pri zvyseni alimentu na prvni dite bude operovat s celym jeho prijmem

aleks
10. črc 2016

@koordinatorka_odboje - dovolím si prostě nesouhlasit......asi záleží, jak který soudce. U nás to dávají i do odůvodnění rozsudku,ze od posledního rozhodnutí došlo k následujícím změnám.....předmětné Myslím započalo povinnou školní docházku, otci přibyla další vyživovací povinnost,nebot se mu z druzskeho svazku narodila dcera.....Myslim si,ze na stanovení výživného to prostě vliv má. I když já taky Razím Azor "udělej si tolik dětí,kolik uzivis" a medicína se maminka,ktere jsou naštvané,kdyz jim chlap řekne,ze jim bude dávat min,protoze má teď další dite

aleks
10. črc 2016

Místo prvního sluvka MYSLIM, má být DITE 😉

aleks
10. črc 2016

a NEDIVIM se maminkam........
Psát na mobilu je šílené, ty automatické opravy .....😠

nonnni
10. črc 2016

@aleks myslim, ze to vystihla poznamka o tom, ze zalezi na soudci.

koordinatorka_odboje
10. črc 2016

@aleks tak ale kdyz si ty maminky take poridi dalsi dite, musi se prvni dite uskromnit a nikdo na ne nastvany neni. Proste pribyl sourozenec. A myslim, ze tady nejde o to, ze by ho zakladatelka neuzivili, ale financni prostedky jsou nerovnomerne rozdelene

koordinatorka_odboje
10. črc 2016

@nonnni ja jsem v tomto skarohlid. Cetla jsem moc strasnych pribehu

Strana
z5