Alimenty v jedné domácnosti, máte zkušenosti?
Ahoj maminky, mate nektera zkusenost s vymerenim alimentu ikdyz jste s partnerem spolu? Chtela bych do toho jit jelikos partner plati na dceru z predchoziho vztahu a jsme v takove situaci, ze na nas a nasi malou moc nezbyva. Pritelovo ex mu neustale vyhrozuje takze plati I nad ramec a pritom nemusi. Prosim ty chytre ex nechte si hloupe komentare. Diky
@marek009 Chapu, co pises, ale i chapu soudkyni, ze ji nezajima, ze mas dalsi deti. To se take musi promyslet poridit si/ neporidit dalsi dite- mame na to? A i pri rodicaku se da pracovat, ja tedy pracovala, kdyz manzel nevystacil s prijmem. Predpokladam, ze byvala uz pracovat vic nemuze. Pece o domacnost se třemi detmi pri plnem uvazku je neco jineho nez pece o domacnost s rocnim prckem na materske. Jinak souhlas. Chtelo by to reformu ve vyzivnem..

@pavlinar ahoj....ja zareaguju....jsem v podobne situaci na jine strane.... Moje ex chce navysit alimenty .....ja ale ted mam rodinu s malym ditetem a zenou na rodicovskem prispevku. Ex ma prijmy ve vysi cca 130% tech mojich...soudkyne vetsinou nezajima ze jedno dite ma hojno a druhe hovno....podle tabulky na 12 lete mi dite vezmou treba 17% prijmu a daji ho matce. A dokonce je ani nezajima jestli travis s ditetem cas ( treba 10 dni z mesice) a stalo se znamemu ze je ani nezajimalo ze otec primo diteti kupuje dalsi potreby,
tak se mi nekdy zda v tehle problematice je ta gendrova nevyvazenost propastna
Priklad: z kalkulacky pro vyzivne
3 deti ( z toho 2 deti ve veku 6 -10, 1 dite ve veku 10 - 15) pocitano z cisteho prijmu 30000CZK
1. dítě3900 až 5100 Kč
2. dítě3900 až 5100 Kč
3. dítě4500 až 5700 Kč
Takze to mate pres 12 tisic pryc, zbyva 18 tisic. Z toho je potreba zaplatit naklady na bydleni ve vysi dejme tomu 10000. Zustava na jidlo, dopravu, cas s detmi, obleceni atd. 8000 tisic. Cili ani 300CZK na den