Jak se nechat rozvést? Kam zajít? Na co se připravit?

8. kvě 2021

Dobrý den, dneska jsme s "manželem" konečně došli k závěru, že se necháme rozvést. Bohužel nevím, kde jak začít...neporadil by mi prosím někdo? Jsme bez dětí. Chtěla bych to mít opravdu co nejrychleji za sebou. 😔

hanka_12345
8. kvě 2021

Asi najdes pravnika?

klokanka31
8. kvě 2021

Podej si žádost o rozvod k soudu.

zelenaesmolda
8. kvě 2021

@hanka_12345
resila bych to spis v galanterii

jipe
8. kvě 2021

jste schopni se dohodnout na majetku? Pak nesporný rozvod - na netu najdeš víc info i vzory podání k soudu. Jinak podat žalobu o rozvod manželství k místě příslušnému okresnímu soudu,opět je na netu spousta vzorů. Právníka nepotřebuješ

jancazao
8. kvě 2021

Jestli se na všem dohodnete, stačí podat žádost o svěření dětí do péče. Potom žádost o rozvod. Pokud se nedohodnete, najdi si právníka a ten ti se vším pomůže.
Já tenkrát šla na Ospod a bylo mi hůř než před tím. Vůbec mi nepomohla a přemlouvala mě ať si to rozmyslím.

jipe
8. kvě 2021

@jancazao píše, že jsou bez dětí

jancazao
8. kvě 2021

@zelenaesmolda mě by zajímalo, co ty jsi za člověka... Představ si, že jsi v tak ošklivé situaci a někdo ti takhle odpovídá. Proč jsi tak zlá?

jancazao
8. kvě 2021

@jipe jasně, nějak jsem to vypustila...

elesse
8. kvě 2021

Bud si najdi vzory na internetu, je toho plno, nebo zajdi za advokatem... vejdes se do par tisicovek a budes to mit aspon dobre napsane🙂

elesse
8. kvě 2021

@jipe rozvod urcite, ale jestli maji nejaky majetek, chce to vypiradat slusne, at v tom nejsou chyby

zelenaesmolda
8. kvě 2021

@jancazao nejsem zla,nemam rada hloupe otazky.Kde jako chces asi resit rozvod kdyz ne s pravnikem?

hapajo
8. kvě 2021

@zelenaesmolda proč, když nemůžeš normálně a slušně odpovědět, se vůbec obtěžujes něco psát.
Jako fakt nechápu, co člověka udělá takhle "zapsklym a zlým".

kacenka1111
8. kvě 2021

@zelenaesmolda každý na právníka nema a. Dá se to napsat i doma...

zelenaesmolda
8. kvě 2021

@hapajo
Slusne jsem ji odpovedela,ze v galanterii.Na hloupou otazku,hloupa odpoved.To nema se zapsklosti nic spolecneho,proste nemam rada hloupe otazky.Obcas by stacilo premyslet nez se na neco zeptam.Co takhle hodit do googlu otazku “jak se nechat rozvest”?
Problem je v tom,ze nekteri lide nez by zapojili hlavu a treba si i sami informace vyhledali tak radsi spamuji skupiny a fora hloupostma protoze je to proste snazsi.

drep
8. kvě 2021

Najdi si právníka. Nemyslím to zle, ale pokud si ten ne zas tak složitý postup nejsi schopna vygooglit, tak bych to fakt raději na profesionálovi.

jancazao
8. kvě 2021

@zelenaesmolda tak raději mlč. Nepřeju nikomu nic zlého, ale doufám, že karma funguje...

zelenaesmolda
8. kvě 2021

@jancazao
no hlavne,ze neprejes nikomu nic zleho :D
pokrytectvi lvl 100,nakonec zensky kolektiv je na to specializovany...

treasurka
8. kvě 2021

@jancazao Nejlepší je nereagovat. Dřív by se vypisovala na veřejný záchodky, dneska na to má fóra a sociální sítě ;)

jancazao
8. kvě 2021

@zelenaesmolda však já jsem nenapsala nic konkrétního. Za dobré i za zlé, sama musíš vědět jak to máš 🍀

zelenaesmolda
8. kvě 2021

@jancazao
Tak je mi jasne,ze bys mi nejradsi (a nejsi tu sama) vyskrabala oci takze si taky umim predstavit co mi asi prejes.Me je to celkem fuk,nestydim se za sve nazory.

jancazao
8. kvě 2021

@zelenaesmolda představ si, že tohle bych nikdy nechtěla. Chtěla bych abys pochopila, co je empatie a takt.

zelenaesmolda
8. kvě 2021

@jancazao
a ja bych rada,aby se nekteri uzivatele naucili pouzivat google a neplevelili fora hloupymi ci neustale opakujicim se dotazy...

jancazao
8. kvě 2021

@zelenaesmolda hele, ono je to tak, že spousta lidí potřebuje hlavně podporu v takových situacích. Pomáhá jim už jen to, že někdo ví, že se nemají dobře a soucítí s nimi. Vůbec to nesouvisí s tím, že nejsou schopni si takové informace najít na internetu.

zelenaesmolda
8. kvě 2021

@jancazao
kdyz nekdo chce podporu tak si o ni muze napsat.kdyz se nekdo pta jak se rozvest tka predpokladam,ze chce radu o tom,jak se nechat rozvest.

autor
10. kvě 2021

Proč je svět plný takový zlých lidi. Zeptala jsem se a omlouvám se za dotaz, už se patt nebudu. Děkuji těm co odpověděli na co jsem se dotazovala.

autor
10. kvě 2021

Pokud je tu někdo schopny a hodný odpovědět. Jak dlouho od podání trvá než se clovek rozvede?

jipe
10. kvě 2021

to záleží soud od soudu, zajak dlouho nařídí jednání, pokud se na všem dohodnete, tak to může být do půl roku hotovo, ale ted covid, tak nevím, jak moc to omezilo nařízená jednání a zda jsou soudy ve skluzu

ilonne
10. kvě 2021

@jancazao Protože se neumí chovat. Rýpe naprosto všude a naprosto do všeho. Je totiž dokonala....

ilonne
10. kvě 2021

Záleží na soudu a na tom, jak jste schopni se domluvit spolu vy dva.

janedv
10. kvě 2021

Jestli chces nesporny rozvod, tj domluvite se na majetku, tak pak to trva par mesicu. Jestli se ale v poslednich letech neco nezmenilo, tak podminka nesporneho rozvodu byla, ze musite prokazatelne bydlet 6mesicu od sebe. Dolozitelne treba najemni smlouvou, atd.
Po uplynuti teto lhuty podas u prislusneho soudu navrh na rozvod, jeho soucasti musi byt majetkove vyporadani, i kdyby tam nic nebylo. Vzory jsou na internetu, pravnik je za par tisic. Pak muzes, ale nemusis, jit na stani. Do cca 2-3mesicu vas obvykle rozvedou, ale zalezi jak je soud vytizeny. Ted covid- nevim, jak to prodluzuje to cekani. Pak jeste existuje lhuta na odvolani, pro urychleni muzete oba napsat doporuceny dopis na soud, ze se ji vzdavate. A PAK nekdy nabyde rozsudek o rovzvodu pravni moc.

Ja se rozvadela v 2008, v cervnu jsem odesla, v prosinci 2008 podala navrh, v unoru 2009 rozsudek, v kvetnu 2009 nabyti pravni moci. Jestli si to dobre pamatuji. My se domluvili, ale niceho se neucastnili osobne, takze se to tim mozna prodluzovalo. Mozna osobne by to slo rychleji.

@jancazao neplytvej dechem, @zelenaesmolda je nestastny, frustrovany clovek, jenom si tady honi ego. Nema cenu vubec na ni reagovat, ja ji lituji.