Máme schválenou insolvenci manželů. Pokud se v jejím průběhu rozvedeme jak se postupuje?
Ahoj prosim, předem říkám že jsem docela zoufalá.
Máme schválenou insolvenci manželů. Pokud se v jejím průběhu rozvedeme jak se postupuje?
Druhý dotaz...jelikož jsem sama bez prostředků uvažuji - zatím uvazuji- nad darováním vajíček. Podléhá odměna za to insolvenční? Mám už dvě děti, další neplánují, a finanční kompenzace by mi pomohla zajistit nový start - pokud bych si ji mohla nechat....
Nemám kde a z čeho našetřit na kauci, na potřeby pro děti...pokud zůstanu sama potřebují blvedet na čem jsem...ano existují dávky, hmotné nouze, alimenty, ale nic z toho se nevyřeší ze dne na den a já jsem aktuálně dost psychicky rozložená. Netuším ani zda se mi povede zachránit 16 let trvající vztah, jestli se zvládnu postarat o děti - bydlení v našem městě se pohybuje kolem 17000za menší být...mám stálou práci na dobu neurčitou, ale i tak nemám na kauci na nic....nesuďte mě prosim
Jasně, že částka za darování vajíček spadá do insolvence, je to mimořádný příjem a musíš ji nahlásit insolvenčnímu správci.
Po rozvodu samozřejmě zůstáváte v oddlužení a nadále splácíte pohledávky věřitelů. Do majetkové podstaty se odevzdávají všechny příjmy, které nespadají do nezabavitelné části příjmů. Odměna za darování vajíček tak bude tvořit mimořádný příjem do majetkové podstaty. Je třeba si také pohlídat, aby exmanžel po rozvodu plnil řádně své povinnosti plynoucí mu z oddlužení, zejména aby nedělal nové dluhy, protože ty by znamenaly konec oddlužení.
Příklad z praxe: klientův dlužník šel s manželkou do oddlužení. Po dvou letech se rozvedli. Exmanželka vše řádně plnila, dlužník klienta odešel z práce, přestal platit splátky a navíc udělal nové dluhy. Kvůli těm byl podán návrh na zrušení oddlužení. Exmanželka tyto dluhy nad rámec svých splátek uhradila, aby ochránila své zájmy, tedy mohla zůstat v oddlužení. Po pěti letech soud exmanželku osvobodil od úhrady zbylých dluhů, jejího exmanžela nikoliv, protože si v oddlužení neplnil své povinnosti.

Zkuste poradnu, je zdarma. I dary, prémie, dědictví, i odměna za darování vajíček je příjem a tedy skoro celá padne na oddlužení