Můžu vzít 9měsíční mimčo s sebou k soudu?

petula_88
4. pro 2014

Ahoj holky, doslo mi predvolani k soudu. Soud se kona v jinem meste a ja resim, co budu delat v te dobe s 9mesicnim mimcem. Muzu ho vzit ss sebou? Hlidani v detskem centru nepripada v uvahu- ani nevim, jestli tam neco takoveho je. Manzel je ve zkusebce, takze si dovolenou vzit nemuze. V uvahu pripadaji babicky, ale proplati jim to nekdo, pripadne maji na uvolneni z prace narok?

nov777
4. pro 2014

Podle me ti to urcite nikdo platit nebude. Bud hlidani nebo vzit s sebou.

veruska007
4. pro 2014

Tak malé dítě Ti vezmou do školičky málo kde, většinou před tím chtějí i nějakou aklimatizaci dítěte a co mám zkušenost, zpravidla berou děti až od 1,5 roku, jednorázově mladší téměř nikde a když, tak za nehorázné peníze. Dítě bych vzala s sebou. Pokud by to soudci vadilo, ať si ho vezme sekretářka k sobě 😉. Ale osobně bych si ho vzala s sebou. Nikde není psáno, že tam děti nesmí. To by bylo haló, vždyť i obchody mají problémy, když zakáží vstup matek s dětmi. Nemluvě o státní instituci.

andelka
5. pro 2014

Tak jedině babičky, ale bez nároku na cokoliv. Nebo vzít s sebou, ale pokud je možnost nechat hlídat u babi, nebrala bych ho. Nevíš jak dlouho to bude trvat apod. Taky záleží o jaké jednání jde, zda budeš ve stresu apod.
Mně děti hlídala kamarádka (ale byly starší, mimčo bych svěřila tomu na koho je zvyklé, rodině)