Předběžné opatření dítěte. Poradíte, prosím?
Ahoj ,mám dlouhodobé problémy s partnerem, od narozeni syna ho stavý do pozice přednější než jsem já, chapu ho ,predse jen nas syn je malé bezbranné dítko.
Ale od začátku to doprovázeli hlavne pochybnosti o mě :
Když se malej narodil mel 3320 g a 48 cm, z porodnice jsme odcházeli po 5 dnech protoze odmítal pít z prsou i kdyz mléka jsem měla hodně a z 1 prsa odsala 300 ml snad co 2 hodiny , nakonec to bylo hlavne pochybení sestřiček (i podle doktorky ) protoze ony mi zakázali odsavat ze malému pak nezbyde mleko , a kdyz me 3 den kontrolovala doktorka všimla si že mám horečky a zánět prsou (dostala jsem atb)
Po příjezdu domu z porodnice jsem synovy mleko dodávala a kojila přes kloboučky, ale mleko se začalo utrácet, tady začali me zárodky nenávisti k synovy ,které se odvíjeli od činu mého manžela ktery mi neustále podle informací z internetu řádil jak mam kojit, že nesmím spat s malim v posteli , několikrát kdyz jsem se synem usnula tak mě uplne zděšeně probudil (i syna který mi napsal sotva pár hodin denně a ja byla se silami uplne na dne protoze malej mel hlad a ja proste neměla mlíko) jsem stratila mleko uplne , tak malej dostával mleko co jsem měla z mrazáku a do mrazáku vzdy dávala 10-20 ml co jsem dohromady odsála , bohužel i tyhle zásoby se tenčili a ja musela jednou v noci dat malému um, rano kdyz to zjistil manžel dostala jsem sou ze jen nechci odsávat, že si mam dat odsavacku na vaši tah i přesto že uz jsem kolikrát po odsávání měla bradavky od krve, ale byla jsem blbá a proste šla a odsávala na větší tah ale mlíko proste nebylo , nakonec se mi udělala zanetliva boule na pravém prsu a kojení muselo zkoncit úplně, malej dostal um a s tím se táhli další problémy , přehřívání vody , že nemam předčasnou vodu 40 minut dopředu aby stihla vychladnout ,že prevařuji moc brzo , že prevařuji vodu v konvici kterou jsem dostala od tchýně na prevařování vody ,že nebudu malému davat jiné um jen proto ze si myslím že mu tohle nesedí a ze je normální ze malé miminka milí bříško (malej mel zácpu treba 3 dny a stolici tvrdou jako kámen a několik dní jsem s ním prospala v seděla gauči -samozřejmě potom následovali migreny od bolesti za krkem )
Bohužel jsem potom syna vynila za všechny tyhle věci a vzala si úvěr 10 000 od Kreditní který měl vysoké úroky, ale byla to jediná společnost která mi půjčila na základě toho ze mam jako příjem rodicovsky prispevek, ano byla to blbosti ale nevěděla jsem kudy kam ,proste jsem byla v háji ,
Po propuštění jsem si našla praci a syn byl dny kdy byl manžel v praci u příbuzných (bylo mu 8 měsíců a ja s ním nesměla být sama ani chvili )
Nakonec jsem se odstěhovala po soudu o svěření dítěte do výlučné péče k mím rodičům abych se dala dohromady protoze jsem to nezvládala , a po měsíci kdy mi bylo jeste hůř, že vídám syna jen 1x za týden jsem utekla k přátelům ze začnu novy život, vydrželo mi to 10 dní protoze jsem to nezvládla a po 10 ti dnech se vrátila k manželovy ,
Postupem času jsem se začala starat o syna a ted jsem na úřadu práce a doma se synem uz pul roku ale vztah nam moc v manzelstvý neklape
Chtěla bych se se synem odstěhovat ale nemám ho v péči i kdyz se o něj starám, je nějaká šance ze bych mohla se synem odejít? Nedokážu ho tu nechat , připnul ke me a chci aby byl semnou ale mam vubec nejakou šanci ho dostat do péče? Je možné v tomto případě mit předběžně opatřen a se se nam jit treba do azylového domu ? Bojim se že kdyz odejdu tak přijdu i o syna , ja nemam nic ,mam jen rodičák ktery ani není psaný na mě, manžel má praci, nájemní smlouvu a navíc mu chodi rodicak +ma výlučnou péči ale než by proběhl soud tak by ho nejspis musel mít u sebe on ,
Jsem již psychicky v pořádku , o syna se 6 měsíců řádně a denodenně starám podle toho jak to chci ja a právě to je kámen úrazu protoze manžel chce aby všechno bylo podle tabulek na internetu ,že s tím nemám zkušenosti a nepoznám to protoze je to me 1. Dítě
Předem všem děkuji
Normálně bych podala žádost o rozvod a návrh aby byl syn v té péči. Píšeš že jsi psychicky ok, tak nevidím důvod proč by měl být syn v péči otce. A taky nechápu proč chceš utíkát. Tvůj chlap na mě působí jako debil se kterým bych teda žít nechtěla. Ale není to ten typ debila od kterého bych hned utíkala, aniž bych k tomu měla vhodné podmínky.
@shakira007 No, pokud ctu spravne, tak dite uz ma v peci sverene otec...
@j.a.n.i Nejsem právník a moc tomu teda nerozumím. Ale myslela jsem si, že tak by to šlo.
@j.a.n.i ano ale to predse neznamená že jej nemohu dostat do péče já , spis mi jde o to předběžné opatření aby nemohl prijet s policií a syna my vzit
@shakira007 ja uz jsem to chtěla udělat několikrát jeste nech jsem byla na psychiatrii ale vždy jsem si to nakonec rozmyslela protoze se to "najednou" zlepšilo a ja zase zustala, hlavně se bojím tenhle krok vubec udělat abych toho nelitovala protoze vim ze kdyz se tak rozhodnu a budu čekat tak se zase rozhodnu podle toho ze je to lepší,
Jsem měkota a vim ze bych si to rozmyslela hned jak by to vypadá že zase budeme šťastná rodina
@veronikaqw Tohle je tak strašně zamotaný, že v tom vidím dvě alternativy:
- pokud tě nehlídá na každém kroku, sežeň si právníka a s ním to zkonzultuj
- pokud tě hlídá na každém kroku, zavolej na Bílý kruh bezpečí a poptej se tam
To, co popisuješ, to je regulérní domácí násilí.
Co na to OSPOD?
@marimanta na OSPOD se pujdu zeptat v pondělí
Proc ma proboha chlap rodicak psany na sebe?On je snad na materske doma se synem?To,co se ti deje je reguleerni domaci nasili,psychicke tyrani tam totiz taky patri.Odriznuti od financi je jenom zacatek,vubec nechapu,zes na neco takoveho pristoupila.
@merope zkusim toho právníka děkuji
@veronikaqw
Co kdyby sel na materskou chlap misto tebe?At vidi jaka je to pohodicka?Treba by ho ty debilni kecy presly.
@veronikaqw No popravdě se v tom začínám ztrácet, je to dost zamotany. A určitě si všechno nahrávej, to by mohlo být dost důležité.
@veronikaqw pokud dobře chápu a soud ti v minulosti dítě z péče odebral a svěřil otci, budeš potřebovat stoprocentní podporu OSPODu. Nebo hodně dobrého právníka. Takže nedelej žádné zbrklé kroky a poraďte se s nimi. Držím palce.
@zelenaesmolda měla jsem poporodni deprese a tak aby měl manžel všechny pravomoce dostal syna do péče, ja nesouhlasila s tím aby dostával všechny možná ockovani jen proto že to chce manžel (nejsem žádná bio matka ale nechci synovi dávat treba 2 ockovani najednou jen proto aby stihnul všechny i s těmi co mit nemusí)
A chodíš teď k nějakému psychologovi?
@shakira007 ne dříve jsem chodila ale co jsem se dala dohromady tak už k nemu nechodím
@marimanta dítěte jsem se dobrovolně vzdala protože jsem měla v hlavě vtlucene to ze jsem špatná matka
@veronikaqw Sice si to nepsala mě. Ale neda mi to, proč si do toho teď zatáhla očkování? Když otázka byla úplně jiná. Začínáš na mě malinko působit jako troll, nebo prostě psychicky fakt v pohodě nejsi.
Na mě působí že opravdu v pohodě nebudeš. Srovnej se ty a pak začni něco dělat ale určitě jen tak nemůžeš dítě odvést od otce když ho má v péči
@veronikaqw upřímně... Příprav se, že to nebude snadná cesta. Vidím to i z druhé strany, taky mám v péči děti, které byly odebrané z péče matky. Její podání příběhu je poměrně dojemné. Soudní spíš pak hovoří jinak... A na mámu jsou kladené vysoké nároky, aby vůbec měla šanci získat děti zpět...
@zelenaesmolda to právě že nechci ani ja ani on , ja jsem stratila dle me mnoho společného času během těch 4 týdnů na psychiatrii kdy za mnou se synem prijel jen 1x s tím že bude jezdit bez něj protoze se bojí jezdit autem s ním sam a autobusem jezdit nebude kdyz ma auto
O syna se nejakou dobu staral ale to byl jeste miminko co mělo svuj svět, ted běhá zkoumá a chce si hrát na schovku atd...
@veronikaqw o miminko se postaral a teď už se jako postarat neumí nebo co?
@shakira007 to byl příklad proc ho chtěl do výslovné péče , vim jak to na diskusích většinou je a ze si pak člověk myslí jaká o je bio eko matka i kdyz se člověk snaží si jen zjistit co jde a přemýšlet racionálně
@bara88 proc bych nebyla v pohode ? O syna se starám řádně každý den ,miluju ho ale už proste nechci být s manželem a každý den čelit hádkám ze je něco špatně nebo ze se starám špatně protoze maleho jednou za čas nechám aby se snažil papat sám ,je toho mnoho , že nesmím za kamaradkama aniz bych mu ukazovala profil na fb nebo fotku aby mi rekl jestli za ni můžu a ze kdyz stejně pujdu tak půjdu bez maleho už mě proste nebavi
@veronikaqw
ja vubec nechapu to,ze ho nemas v peci,on probehl soud o svereni ditete do pece?
@zelenaesmolda ano poté co jsem byla hospitalizována s poporodni depresemi (pred rokem )a nesměla být se synem bez přítomnosti 3 osoby dokud psycholog nebo jiný doktor neřekne ze jsem v pořádku a další kroky dle toho jak na tom budu ,
@veronikaqw
to ale neznamena,ze jsi zbavena pece o dite
@zelenaesmolda to je ted asi uplne jedno , byla jsem blbá ze jsem na to pristoupila on si ted muze delat co chce a ja jsem v situaci kdy vlastně bez soudu jak jsem pochopila se synem odejít nemuzu protoze stačí aby lusknul prsty a ja o syna prijdu úplně
V pondeli dojdu na OSPOD se zeptat a případně domluvit se jak pokračovat

@veronikaqw jinak moc se omlouvám za chyby v textu , celou dobu psani jsem probrečela kdyz jsem si musela vzpomenout na ty těžké začátky , doufám že to pochopíte