icon

Předběžné opatření dítěte. Poradíte, prosím?

veronikaqw
24. črc 2021

Ahoj ,mám dlouhodobé problémy s partnerem, od narozeni syna ho stavý do pozice přednější než jsem já, chapu ho ,predse jen nas syn je malé bezbranné dítko.
Ale od začátku to doprovázeli hlavne pochybnosti o mě :
Když se malej narodil mel 3320 g a 48 cm, z porodnice jsme odcházeli po 5 dnech protoze odmítal pít z prsou i kdyz mléka jsem měla hodně a z 1 prsa odsala 300 ml snad co 2 hodiny , nakonec to bylo hlavne pochybení sestřiček (i podle doktorky ) protoze ony mi zakázali odsavat ze malému pak nezbyde mleko , a kdyz me 3 den kontrolovala doktorka všimla si že mám horečky a zánět prsou (dostala jsem atb)
Po příjezdu domu z porodnice jsem synovy mleko dodávala a kojila přes kloboučky, ale mleko se začalo utrácet, tady začali me zárodky nenávisti k synovy ,které se odvíjeli od činu mého manžela ktery mi neustále podle informací z internetu řádil jak mam kojit, že nesmím spat s malim v posteli , několikrát kdyz jsem se synem usnula tak mě uplne zděšeně probudil (i syna který mi napsal sotva pár hodin denně a ja byla se silami uplne na dne protoze malej mel hlad a ja proste neměla mlíko) jsem stratila mleko uplne , tak malej dostával mleko co jsem měla z mrazáku a do mrazáku vzdy dávala 10-20 ml co jsem dohromady odsála , bohužel i tyhle zásoby se tenčili a ja musela jednou v noci dat malému um, rano kdyz to zjistil manžel dostala jsem sou ze jen nechci odsávat, že si mam dat odsavacku na vaši tah i přesto že uz jsem kolikrát po odsávání měla bradavky od krve, ale byla jsem blbá a proste šla a odsávala na větší tah ale mlíko proste nebylo , nakonec se mi udělala zanetliva boule na pravém prsu a kojení muselo zkoncit úplně, malej dostal um a s tím se táhli další problémy , přehřívání vody , že nemam předčasnou vodu 40 minut dopředu aby stihla vychladnout ,že prevařuji moc brzo , že prevařuji vodu v konvici kterou jsem dostala od tchýně na prevařování vody ,že nebudu malému davat jiné um jen proto ze si myslím že mu tohle nesedí a ze je normální ze malé miminka milí bříško (malej mel zácpu treba 3 dny a stolici tvrdou jako kámen a několik dní jsem s ním prospala v seděla gauči -samozřejmě potom následovali migreny od bolesti za krkem )
Bohužel jsem potom syna vynila za všechny tyhle věci a vzala si úvěr 10 000 od Kreditní který měl vysoké úroky, ale byla to jediná společnost která mi půjčila na základě toho ze mam jako příjem rodicovsky prispevek, ano byla to blbosti ale nevěděla jsem kudy kam ,proste jsem byla v háji ,
Po propuštění jsem si našla praci a syn byl dny kdy byl manžel v praci u příbuzných (bylo mu 8 měsíců a ja s ním nesměla být sama ani chvili )
Nakonec jsem se odstěhovala po soudu o svěření dítěte do výlučné péče k mím rodičům abych se dala dohromady protoze jsem to nezvládala , a po měsíci kdy mi bylo jeste hůř, že vídám syna jen 1x za týden jsem utekla k přátelům ze začnu novy život, vydrželo mi to 10 dní protoze jsem to nezvládla a po 10 ti dnech se vrátila k manželovy ,

Postupem času jsem se začala starat o syna a ted jsem na úřadu práce a doma se synem uz pul roku ale vztah nam moc v manzelstvý neklape

Chtěla bych se se synem odstěhovat ale nemám ho v péči i kdyz se o něj starám, je nějaká šance ze bych mohla se synem odejít? Nedokážu ho tu nechat , připnul ke me a chci aby byl semnou ale mam vubec nejakou šanci ho dostat do péče? Je možné v tomto případě mit předběžně opatřen a se se nam jit treba do azylového domu ? Bojim se že kdyz odejdu tak přijdu i o syna , ja nemam nic ,mam jen rodičák ktery ani není psaný na mě, manžel má praci, nájemní smlouvu a navíc mu chodi rodicak +ma výlučnou péči ale než by proběhl soud tak by ho nejspis musel mít u sebe on ,

Jsem již psychicky v pořádku , o syna se 6 měsíců řádně a denodenně starám podle toho jak to chci ja a právě to je kámen úrazu protoze manžel chce aby všechno bylo podle tabulek na internetu ,že s tím nemám zkušenosti a nepoznám to protoze je to me 1. Dítě

Předem všem děkuji

Strana
z3
marimanta
24. črc 2021

@veronikaqw počkej, a to máš dano soudem, ze už syna nemáš v péči? Nebo jak to máte ošetřeno?

zelenaesmolda
24. črc 2021

@veronikaqw
Pokud nemas rozhodnuti soudu tak ti akorat chlap tlaci do hlavy s prominutim sracky.Vis jaky je duvod?Chce te mit pod kontrolou,ono je docela mozne,zes ani zadnou poporodni depresni vlastne nemela a je to vsechno dusledek toho,ze te chlap psychicky tyra.Protoze v tomhle prostredi by se hroutil kazdy druhy.Radim ti dobre utec dokud je cas,hlavne si vyrid to,ze rodicak budes mit zase sama na sebe.Tvuj chlap je manipulator,snazi se te odriznout od penez,pratel a rodiny aby si mohl delat co chce.Nakonec ti jeste vyhrozuje odebranim ditete,ubozak.Jenze ono to vubec tak snadne neni.A jeste jedna dulezita rada-dobre zahesluj mobil nebo pocitac odkud se prihlasujes.Pozor na digitalni stopy protoze jakmile zjisti,ze chces treba odejit tak udela vsechno,abys odejit nemohla.

merope
24. črc 2021

@zelenaesmolda Taky mi to přijde jako ukázkový případ domácího násilí. Ale ono se to s těmi depresemi snadno spojí, čili je dost možné, že tam poporodní deprese byla a manipulátor ji natlačil do věcí, s nimiž by nikdy nesouhlasila.

Proto je i ten Bílý kruh bezpečí dobrý. Protože takto ji má přesně tam, kde ji chce mít, totálně ji ovládá, ona nesmí "bez souhlasu" nic, horší než malé dítě. A vyhrožuje tím, že jí sebere malého.

Čili určitě právník a ano, upozornění, ať si dává pozor, aby nezjistil ani náznak, že chce odejít, to je dobrý nápad.

To, že ke kamarádce jen bez dítěte - to je možná už to, že se pomalu bojí, že by utéci mohla.

zelenaesmolda
24. črc 2021

@merope
no ocividne se boji,ja bych na nej zavolala pcr kdyz by mi branil v odchodu,omezovani osobni svobody.

j.a.n.i
24. črc 2021

@veronikaqw A z jakeho duvodu by ti mel soud vystavit předběžné opatření, pece o dite soudně urcena je, dite neni nijak ohrozeno a to, ze ty chces odejit s ditetem, neni duvod pro predbezko.

bara88
24. črc 2021

@veronikaqw já to nějak nechápu,vy jste tedy rozvedeni a soudně má dítě otec v péči?a ty jako platíš alimenty nebo jak to tedy je?

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@marimanta
@zelenaesmolda ano mam dobrovolně jsem se u soudu syna vzdala , měla jsem pocit že jsem špatná máma a tak jsem nechala vse na něm ,

merope
24. črc 2021

@bara88 Nemusí být rozvedení a můžou mít vyřešenu jen péči o dítě. Ony ty psychózy jsou v tomto směru dosti šílené, mateřství je záhul a pokud je tam podobný chlap, tak to ustojí málokdo.

@veronikaqw Ještě mě napadá zkusit kontaktovat i nějakého psychologa / psychiatra, protože stejně jak mluvíš, tak mi přijde, že stran vztahu ty a dítě je to plus-minus ok, ale mluvíš dost jako týraná žena bez sebevědomí, nejsi z toho úplně venku (a jako pokud v tom prostředí žiješ, to podle mě ani nejde). A doporučuji to řešit tak nějak rovnou a ne po 20 letech (co jsem to řešila já 🙂 ).

bara88
24. črc 2021

@merope dobře rozvedeni být nemusí ale každopádně musí platit alimenty pokud je dítě svěřené otci a matka tedy může chodit do práce ne?což asi ted neplatí když se vrátila a aby na tohle ještě nedoplatila

bara88
24. črc 2021

@merope cele mi to příjde dost divné,jako jak se vzdyla dítěte u soudu?vzdát se přece nejde ,může ho mít otec v péči ale ona je taky pořád matka ne?

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@bara88 byla jsem psychicky tak na dně z toho všeho ze jsem to úplně nevnímala, v tu dobu me propustili po hospitalizaci z důvodu covidu a ja za sebou měla namísto 3 měsíční léčby 4 týdny, z čehož týden jsem byla na jiném oddělení protoze měli plnou kapacitu, takže jsem stále žila v tom že maleho nesnáším , že za to vše může on
A az po ukončení terapii které mi pomohli jsem si to uvědomila ze to byla chyba

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@bara88 ano ma ho prostě v péči otec , ale soud mi ho neodehrál ve smyslu ze bych udělala neco špatného ale souhlasila jsem s tím že půjde do jeho péče

bara88
24. črc 2021

@veronikaqw nevnímala?takže ani nevíš jestli nějaký soud proběhl?a alimenty teda platíš?protože cele mi to příjde divné i to že najednou už si uplně v pořádku.pokud má manžel syna v péči tak ty musíš mít soudem určené jak často a kdy ho míváš a musíš platit alimenty ne?

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@bara88 neni to najednou , soud byl před rokem , pul roku to trvalo než jsem byla ok na to se starat o prcka , ted pul roku se starám
Alimenty neplatim , bydlíme spolecne (kromě toho 1 měsíce co jsem bydlela u rodičů) a jelikož on má rodicak tak mi z něj dává 6-7 Tisíc a z toho pro vsechny vařím, kupuju malému plena jidlo atd..

A abych měla placené zdravotní a sociální a mohla být se synem chodím na úřad práce

lv
24. črc 2021

A) najdi a navstevuj soustavne psychologa, terapie je důležitá, poporodní deprese se může vracet ve formě endogynnich, a taky to bude plus pro to svereni syna, asi to bude chtít dobrozdani psychiatra, a prave psychologa, dal pediatra (ze se o dite staras, nestrada..)
B) bez se informovat na OSPOD, obavam se, ze bude partner tlacit na to, ze nejsi v poradku.. Zmini tvuj utek, nebude to jednoduchy. Proto bych se soustredila na svou lecbu a terapii, abych si byla jista, ze to zvladnu i pres veskere stresy.

bara88
24. črc 2021

@veronikaqw ale chápeš že když má malého v péči on tak ty by si měla chodit do práce a platit alimenty?myslím že nám tady pěkně kecáš

bara88
24. črc 2021

@veronikaqw že ty bydlíš s něma a staráš se to ti jako kdo dosvědčí?

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@bara88 rodina , muj táta,mama ,tchýně, moji prarodiče jak z mami tak taty strany případně i švagrová a švagr , moji sourozenci, je mnoho lidí kteří vědí ze se o syna starám , manžel chodi do prace , není kdy by se o něj staral , když jsem se nestarala ja tak se starala rodina

bara88
24. črc 2021

@veronikaqw hele ale tohle ti je k prdu,pokud má manžel syna v péči musíš mít soudem určené alimenty máš je?

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@bara88 v čem bych kecala mam rozhodnutí které vám muzu případně zaslat , o syna není kdo by se postaral , starala se o něj rodina kdyz ja jsem nemohla

bara88
24. črc 2021

@veronikaqw určitě nic neposílej

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@bara88 alimenty jsou dane ale neplatim je kdyz bydlíme v jedné domácnosti spolecne ale jestli jde o pohybu na účtě tak si posíláme penize během měsíce kdyz je potřeba

merope
24. črc 2021

@veronikaqw Když ti bude chtít dělat dusno, může i s tímto. Jak už jsem psala - právník, právník, právník. Pokud na nějnemáš, Bílý kruh bezpečí.

@bara88 Prostě domácí násilí jak vyšité často vypadá tak, že celé okolí si i myslí, jak je chlap hodný a pár harmonický a co se děje za zdmi, to moc nevidí. Psychický teror je nejhorší, z toho nejsou modřiny. Ty můžou být až kdyby chtěla odejít. A vlastně nějaké jako "syna nemám ráda" by nakonec toho syna i mohlo ochránit, aby mu ublížil, kdyby ona chtěla odejít - protože i tím můžou podobní psychopati vyhrožovat. Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale prošla jsem si v tomto své.

lv
24. črc 2021

@veronikaqw ani pohyb na ucte, ty jemu převod s poznámkou "výživné" nebo tak podobně? To ti může ještě dělat problémy, že neplatis.. A ten uver, kdyz jsi byla psychicky dole, to mas splacene?

tez83
24. črc 2021

@veronikaqw pokud jste obnovili soužití,předešlý rozsudek se anuluje.Predbezko podat můžeš,ale soud o něm rozhoduje bez jednání,tzv. od stolu,takže bys k němu musela podat důkazy,které by přesvědčili.A stejně potom podat klasický návrh na úpravu poměru k nezletilému dítěti.

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@lv jeste bohužel ne , platím 2000 kč měsíčně ale na to si vydělávám tak že chodím na úklidy , muzu na ně chodit se synem

@tez83 opravdu ? To by pro mě bylo asi nejlepší pokud se to takhle anuluje kdyz žijeme v 1 domácnosti , mame i stejne trvale bydliště které jsme měnili právě az po soudu a ve smlouvě jsem vedena ze budu užívat byt s ním

O tom že soud stejne musí při předběžné opatření proběhnout vim , jak mam ale dokázat ze o syna pečuji ? Na up jsem podala žádost o rodičovský příspěvek aby mohl být na mě ale mají ho tam založený ze to bude možné az po svěření do péče

j.a.n.i
24. črc 2021

@veronikaqw Ale i když prokážeš, že jste se k sobě vrátili, tak tam pořád není důvod pro to, aby soud vydával předběžné opatření. A ano, můžeš dát návrh na svěření do tvé péče, ale tím, že ho aktuálně má v péči on, tak máš ztíženou pozici a je pravděpodobnější, že by to mohlo směřovat ke střídavé péči, pokud i manžel bude o péči stát.

bara88
24. črc 2021

@veronikaqw nechápu,ted si psala že vyživné neplatíš a te píšeš že platíš 2000 měsíčně a i chodíš do práce

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@bara88 platím úvěr 2000 kč a úklidy se nedají brat jako prace protoze je to přivídělek na černo ktery nikomu nedokážu

bara88
24. črc 2021

@veronikaqw na černo🙂no hlavně to tu piš

Strana
z3