icon

Předběžné opatření dítěte. Poradíte, prosím?

veronikaqw
24. črc 2021

Ahoj ,mám dlouhodobé problémy s partnerem, od narozeni syna ho stavý do pozice přednější než jsem já, chapu ho ,predse jen nas syn je malé bezbranné dítko.
Ale od začátku to doprovázeli hlavne pochybnosti o mě :
Když se malej narodil mel 3320 g a 48 cm, z porodnice jsme odcházeli po 5 dnech protoze odmítal pít z prsou i kdyz mléka jsem měla hodně a z 1 prsa odsala 300 ml snad co 2 hodiny , nakonec to bylo hlavne pochybení sestřiček (i podle doktorky ) protoze ony mi zakázali odsavat ze malému pak nezbyde mleko , a kdyz me 3 den kontrolovala doktorka všimla si že mám horečky a zánět prsou (dostala jsem atb)
Po příjezdu domu z porodnice jsem synovy mleko dodávala a kojila přes kloboučky, ale mleko se začalo utrácet, tady začali me zárodky nenávisti k synovy ,které se odvíjeli od činu mého manžela ktery mi neustále podle informací z internetu řádil jak mam kojit, že nesmím spat s malim v posteli , několikrát kdyz jsem se synem usnula tak mě uplne zděšeně probudil (i syna který mi napsal sotva pár hodin denně a ja byla se silami uplne na dne protoze malej mel hlad a ja proste neměla mlíko) jsem stratila mleko uplne , tak malej dostával mleko co jsem měla z mrazáku a do mrazáku vzdy dávala 10-20 ml co jsem dohromady odsála , bohužel i tyhle zásoby se tenčili a ja musela jednou v noci dat malému um, rano kdyz to zjistil manžel dostala jsem sou ze jen nechci odsávat, že si mam dat odsavacku na vaši tah i přesto že uz jsem kolikrát po odsávání měla bradavky od krve, ale byla jsem blbá a proste šla a odsávala na větší tah ale mlíko proste nebylo , nakonec se mi udělala zanetliva boule na pravém prsu a kojení muselo zkoncit úplně, malej dostal um a s tím se táhli další problémy , přehřívání vody , že nemam předčasnou vodu 40 minut dopředu aby stihla vychladnout ,že prevařuji moc brzo , že prevařuji vodu v konvici kterou jsem dostala od tchýně na prevařování vody ,že nebudu malému davat jiné um jen proto ze si myslím že mu tohle nesedí a ze je normální ze malé miminka milí bříško (malej mel zácpu treba 3 dny a stolici tvrdou jako kámen a několik dní jsem s ním prospala v seděla gauči -samozřejmě potom následovali migreny od bolesti za krkem )
Bohužel jsem potom syna vynila za všechny tyhle věci a vzala si úvěr 10 000 od Kreditní který měl vysoké úroky, ale byla to jediná společnost která mi půjčila na základě toho ze mam jako příjem rodicovsky prispevek, ano byla to blbosti ale nevěděla jsem kudy kam ,proste jsem byla v háji ,
Po propuštění jsem si našla praci a syn byl dny kdy byl manžel v praci u příbuzných (bylo mu 8 měsíců a ja s ním nesměla být sama ani chvili )
Nakonec jsem se odstěhovala po soudu o svěření dítěte do výlučné péče k mím rodičům abych se dala dohromady protoze jsem to nezvládala , a po měsíci kdy mi bylo jeste hůř, že vídám syna jen 1x za týden jsem utekla k přátelům ze začnu novy život, vydrželo mi to 10 dní protoze jsem to nezvládla a po 10 ti dnech se vrátila k manželovy ,

Postupem času jsem se začala starat o syna a ted jsem na úřadu práce a doma se synem uz pul roku ale vztah nam moc v manzelstvý neklape

Chtěla bych se se synem odstěhovat ale nemám ho v péči i kdyz se o něj starám, je nějaká šance ze bych mohla se synem odejít? Nedokážu ho tu nechat , připnul ke me a chci aby byl semnou ale mam vubec nejakou šanci ho dostat do péče? Je možné v tomto případě mit předběžně opatřen a se se nam jit treba do azylového domu ? Bojim se že kdyz odejdu tak přijdu i o syna , ja nemam nic ,mam jen rodičák ktery ani není psaný na mě, manžel má praci, nájemní smlouvu a navíc mu chodi rodicak +ma výlučnou péči ale než by proběhl soud tak by ho nejspis musel mít u sebe on ,

Jsem již psychicky v pořádku , o syna se 6 měsíců řádně a denodenně starám podle toho jak to chci ja a právě to je kámen úrazu protoze manžel chce aby všechno bylo podle tabulek na internetu ,že s tím nemám zkušenosti a nepoznám to protoze je to me 1. Dítě

Předem všem děkuji

Strana
z3
zelenaesmolda
24. črc 2021

@veronikaqw
predtim jsi psala,ze se synem nesmis odejit nikam a najednou s nim chodis na uklidy?

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@bara88 většina maminek co znám tak chodí na uklidy , když půjdu sousedovi a za 300 mu posekám trávník také je to na černo ale nikdo vám to řešit nebude ,ani úklidy

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@zelenaesmolda neřekla jsem nikam , rekla jsem jen ze mě hodně kontroluje a říká co a jak mam delat s kým snim a nesmím nekam jit, ale když jde o peníze tak to pro něj problém není

zelenaesmolda
24. črc 2021

@veronikaqw
a ty jsi nesvepravna,ze ti rika kam muzes a nemuzes chodit?
Tohle zkusil muj ex jednou a tezce narazil.Vsak rekni,ze jdes do prace a jdi jinam kdyz to jinak nejde.A zacni to resit nez te zacne doma zamykat a odrizne te uplne.

veronikaqw
autor
24. črc 2021

@zelenaesmolda ano proto chci odejít a resit to ale syna tam nechci nechat , syna by dal k babičce nebo tšvagrové aby mohl chodit do prace , proto jsem se tu ptala jestli by byla možná výlučná péče dokud neproběhne soud ktery může být klidně až za půl roku od požádání o svěření do péče a navíc chapu ze by to pro něj bylo i finančně náročné starat se o dite a platit vse okolo

bara88
24. črc 2021

@veronikaqw fakt si protiřečíš

merope
24. črc 2021

@bara88 Hele, já taky do školy (většinou ☹ ) mohla, za rozličnými aktivitami ano, ale za některými byl hned oheň na střeše a v podstatě se dá říct, že to nešlo, protože když jsem tam šla, tak jsem já byla ta špatná, co mu ubližuje "nevhodnými známými". Právě z toho rozličného protiřečení a totálního zamotávání se do rozličných "bludů" vnímám to domácí násilí, kdy agresor druhou stranu přesvědčil, že on má pravdu, je dokonalý a ona je ta, co je na ní vše špatně. Do práce ji ještě nažene, to je v pořádku (teda dokud nebude mít pocit, že ta konkrétní práce jí přináší příliš svobodomyslné myšlenky), ale nedej jít za kamarádkou, která by ji "naočkovala" proti němu a hrozí, že by se dotyčná dozvěděla, jak to chodí v normálních rodinách a že to u nich doma normální není... Ty vzorce jsou fakt identické.

merope
24. črc 2021

@bara88 Jo a proto vnímám důležitost i dobrého psychologa (jen tam hrozí, že ten jí bude zakázán resp. jí bude vysvětlováno, že ho už nepotřebuje, protože sebevědomá žena bez bludů vědomá si vlastní důležitosti - to fakt nemůže doma potřebovat).

j.a.n.i
25. črc 2021

@veronikaqw no, to neni pravda, když posekam jednorázově sousedovi travnik, tak se jwdna o prilezitostny vydelek, navktery nepotrebuju zl a je do urcite sumy osvobozen od dani. Pokud chodim opakovaně uklizet, tak je to nedovolené podnikani.

Strana
z3