icon

Rozvod a darovací smlouva

marketacekkk
25. led 2019

Prosím moc o radu,manžel na mě bude přepisovat byt formou darovací smlouvy a pak budem podávat žádost o rozvod na kterém jsme se oba domluvili,zatím to vypadá,že vše proběhne v klidu ale i tak mám celkem strach,že manžel změní názor a bude požadovat vyplatit z bytu,proto mě zajímá jestli by na to měl nárok když ještě před rozvodem mi daruje celý byt? Zda dar spadá do společného jmění manželů nebo nikoliv?

leniczka23
•
25. led 2019

@marketacekkk Do okruhu "věcí", které nejsou společným jměním manželů patří následující:
Majetek získaný dědictví nebo darem – věci zděděné nebo darované jsou nadále pouze ve vlastnictví jednoho z manželů.
Zdroj: https://www.penize.cz/16659-jak-funguje-spolecn...
Staci google😉

hanafaustyna
•
25. led 2019

No ale když jí to daruje on? Nemůže chtít dát zpět? To myslím taky šlo... Nevím,jen se mi něco matne plete ještě že skoly

janapetrvalska
•
25. led 2019

dar se muze vymahat zpet, je tam nejaka lhuta , ale neni to tak jednoduche musel by dolozit ze obdarovany se o vec nestara, nebo hrube porusuju eticky kodex vuci darovateli ... nejlepsi by bylo sepsat dohodu k rozvodu, ze jste se dohodli na majetkovem vyrovnani a ze ten bude mit to a druhy to .. a rozvedou vas hned bez nejakych dlouhych odkladu ..