Rozvod, co vše je třeba oběhat a zjistit?

terry1512
30. led 2016

Holky prosím můžete my poradit co vše je potřeba oběhat a zajistit pokud by kamarádka chtěla odejít od manžela?Jaké úřady navštívit atd.. Pak tak na co má nárok .Je na RD s 1,5 roku starou dcerou.Ma RP 7000,- manžel plat cca 30 000,- bydlí v jeho bytě,ona nic nemá.

yadada
30. led 2016

Já jsem po rozvodu dohodou. Ale bude to podobné. Musí sepsat žádost o rozvod ( žalobu) , tam se prida i majetkove vyrovnani a navrh na upravu pomeru nezletileho ditete. Na internetu jsou vzory, já si to psala sama. Musí se odeslat od všeho určitý počet kopií, to si taky může vyhledat. Na tu žalobu se nalepí kolek a pošle na soud. Oni dají vědět socialce, ta si Vás potom pozve. Pak už dostanete předvolání, kde se nejdříve musí vyřešit dítě. Potom se řeší rozvod. Nás soud trval okolo deseti minut. Akorát jsme byli dohodnutý na 2000 Kč na syna a to se socialce nelíbilo, tak to zvedli na 4000. To bylo vlastně jediný co se řešilo. Můj manžel měl plat také okolo 30 000. Ale to je dohodou no. Normální rozvod, kde jsou spory, to už musí asi právník. Pisu to zmateně, snad je to aspoň trošku k pochopení a trosicku jsem Vám to nastinila😁

terry1512
autor
30. led 2016

@yadada Děkuji kamarádce vyřídím.

andelka
30. led 2016

A ještě pokud je na RD,návrh bude podávat ona a manžel se připojí,tak ať ten kolek neplatí,ale napíše k těm všem návrhům a dohodám žádost o prominutí poplatku. Mně ho prominuli a neplatila jsem nic.
K opatrovnickemu soudu jsme šli s dohodou, k rozvodovému s nesporným a bylo to rychlé. Jen celkově to trvalo celkem dlouho,od podání po nabytí právní moci rozsudku o rozvodu 9 měsíců. Ale to se liší město od města.

terry1512
autor
30. led 2016

@andelka Díky,předám informace.Ona hlavně musí vypadnout od něj pryc jinak ji zničí.chodí už k psychologovi,zdravotně na tom není nejlíp a on ji ještě přidává rány.