Jak najít partnera a zlomit prokletí být sama?
Už od puberty se snažím seznámit. Je to... No hodně let. Spíš už by se to dalo počítat na desetiletí. A pořád nic. Snila jsem o dětech, to je ale vzhledem k věku už pasé. Nevím, co dělám špatně, ale jsem neviditelná. Aspoň pro chlapy. Chodím mezi lidi, mám zájmy, kde je mužů víc než dost - astronomie, sci-fi, fotografování... Ale i když jsem mezi lidmi, jsem sama. Třeba teď na Comic conu. Tři dni jsem nepromluvila ani slovo. Nebylo s kým a to tam byly tisíce lidí. Abych to zkrátila, nikdy mě žádný nepozval na rande, nikdy mě nikdo neoslovil, nikdy nikdo neprojevil ani ten nejmenší zájem. A když jsem byla aktivní já, vždy to skončilo trapně, nebo otevřeným posměchem. Jako na střední, když kluk, který se mě líbil, rozhlašoval po škole, že jsem nejšerednější holka ze třídy. Zajímám se i o módu a myslím, že nechodím, jako hadrnice. Jak to prokletí zlomit? Mám vůbec šanci někoho najít a nebýt pořád sama?
@lenya68 ve Vašem věku bychom se již na hledání partnera neupínala. Evidentně, to, jak to děláte doposud, nefunguje. Být Váma, zaměřila bychom se ne něco jiného, co Vás naplňuje. Místo partnera, doporučuji si vytvořit okruh kamarádů, se kterýma budete udržovat kontakt a podnikat společně věci, co Vás baví. Důležité, je mít vlastní sociální bublinu, která Vás podrží.
@lenya68 Ahoj, musíš tomu jít naproti a dnes bohužel se nemůžou kolikrát seznámit i krásné, zajímavé ženy. Zkus Tinder, je to hrozné, půjdeš na spoustu rande s nevyhovujícími i divnými muži, ale ta perla tam někde čeká! Já mám takto nalezeného partnera a znám minimálně 2-3 další páry, kde to jako u nás skončilo dítětem a dlouhodobým vztahem. Ale musíš přijmout že to prostě třeba nebude hned no...nevzdávat to. Moje kolegyně randila 3 roky než našla, ale NAŠLA a mají 2 letou holčičku. Já byla tak na cca 10 rande s různým průběhem (někdy hned hrůza, někdy jsem dala šanci, někdy vztah 2 měs a nic) a nakonec tam byl taky ten můj miláček a to se mi na to rande zrovna vůbec nechtělo jít a přemýšlela jsem že to zruším...😀
Tinder, jdi tomu naproti. Sice budeš třeba randit s nevyhovujícími i divnými muži, ale nakonec tam ta perla bude! Já jsem příkladem a znám min 2 - 3 další páry, které už jsou svoji a mají děti. Akorát to chce nevzdávat. Kolegyně randila 3 roky než našla, ale NAŠLA. Já teda šla asi na cca 10 randíček, některým se směju do dnes😅
@lenya68 Já si myslím a vím to ze své zkušenosti,že správná kamarádka by při mě stála ať už řeším třeba ty plenky, příkrmy , kakání atd,protože nemusíme být obě ve stejné životní etapě a přesto nás to nerozdělit. Naštěstí mé kamarádky jsou tolerantní, respektující a chápou,proč já mluvím o voze , protože jednou ony budou mluvit o koze a to já se zachovám úplně stejně, jako ony předtím - jako správná naslouchající kamarádka ,ne odsuzující. Mě osobně se vaše vyjadřování nelíbí, přijde mi povrchní a urážející , my bychom kamarádky nebyly 🙂 Ale to je můj názor . 🤷♀️Tak si říkám, jestli není zakopaný pes ve vašem vyjadřování a sebestřednosti? Že vám to třeba do teď vaše okolí neřeklo, jen se vám potichu vyhýbají? Nevím, to si musíte zjistit sama. Každopádně vám přeji šťastnou cestu životem 🍀
@lenya68 Já si myslím a vím to ze své zkušenosti,že správná kamarádka by při mě stála ať už řeším třeba ty plenky, příkrmy , kakání atd,protože nemusíme být obě ve stejné životní etapě a přesto nás to nerozdělit. Naštěstí mé kamarádky jsou tolerantní, respektující a chápou,proč já mluvím o voze , protože jednou ony budou mluvit o koze a to já se zachovám úplně stejně, jako ony předtím - jako správná naslouchající kamarádka ,ne odsuzující. Mě osobně se vaše vyjadřování nelíbí, přijde mi povrchní a urážející , my bychom kamarádky nebyly 🙂 Ale to je můj názor . 🤷♀️Tak si říkám, jestli není zakopaný pes ve vašem vyjadřování a sebestřednosti? Že vám to třeba do teď vaše okolí neřeklo, jen se vám potichu vyhýbají? Nevím, to si musíte zjistit sama. Každopádně vám přeji šťastnou cestu životem 🍀
@prosincovemimi souhlasím, na druhou stranu, když jsem byla sama, tak nejlepší přátelé s rodinami sice zůstali, ale tak nějak přirozeně jsem se začala stýkat více i s těmi bezdětnými. Už kvůli příležitostem a "režimu". Pak s dětmi se okruh kamarádů přirozeně přelil zase k těm ze stejné bubliny (rodičům malých dětí).
Neumím si představit, nemít kamarády kvůli "maminkovským pindům". Už toto nastavení je hodně negativistické a to muži rádi nemají.
@prosincovemimi souhlasím, na druhou stranu, když jsem byla sama, tak nejlepší přátelé s rodinami sice zůstali, ale tak nějak přirozeně jsem se začala stýkat více i s těmi bezdětnými. Už kvůli příležitostem a "režimu". Pak s dětmi se okruh kamarádů přirozeně přelil zase k těm ze stejné bubliny (rodičům malých dětí).
Neumím si představit, nemít kamarády kvůli "maminkovským pindům". Už toto nastavení je hodně negativistické a to muži rádi nemají.
@eviicka Ono je to náročné období nejen pro ty kamarádky, ale především pro ty maminky ,protože díky rodičovství najednou přijde o mnoho kamarádek a známých a ne vždy je za to ráda , mnohdy ji nikdo ani nezbyde a tak začne hledat kamarádky nové a to z řad maminek. Myslím si, že autorka neměla mít "snahu" změnit téma,ale vyloženě žádat změnu tématu stylem :" Prosím tě drahá,vím, že teď prožíváš náročné období a je krásné a chceš mi to všechno sdělit ,ale nemohly bychom na chvíli řešit něco jiného?" Ty mamky to nedělají schválně,že se o tom baví a kolikrát si to ani neuvědomují,že se konverzace točí jen kolem toho. Ale proč to dělají? Protože to zkrátka nemají komu říct,jen té kamarádce ,která tam s ní sedí na kafíčku a tváří se ,že by radši seděla ve výběhu tygrů ,než poslouchat mateřské radosti a strasti. Tohle si kamarádky nedělají . Mimochodem ,ty moje jsou bezdětné. Jedné je 40 let , druhé 25 a třetí má dneska 22 a nechají mě jim to říct a nebojím se tvrdit ,že to se mnou prožívají,protože milují nejen mě,ale i toho drobečka a my milujeme je 🙂
Já si fakt nevybavuju, že bych bezdětné přátele "krmila" dětmi.
Taky jsem byla nezadaná a bezdětná (a přes 30) a přátel měla i tak dost, a ne žádné utrpení mě to nestálo. Ano, pokud mi s někým nebylo dobře, tak jsem pole vyklidila, ale že by všichni mluvili jen o dětech? To snad ne.
@lenya68 přeháníš. Nevěřím, že za celý život (píšeš, že tvoje spolužačky mají už vnoučata) potkáváš jen kámošky, které mluví výhradně o dětech.
Navíc spojení "to vaše maminkovské žvatlání" je hodně pasivně agresivní. Takže tuším, že chyba nebude výhradně na druhé straně.
Všechny ti tu píšeme, že normální běžní lidé umí mluvit o všem možném, jen ty jediná se tu točíš v kruhu miminkovských řečí. Všechny jsme ti tu psaly slušné odpovědi... Možná že svých problémů přestaň vinit všechny ostatní a jdi třeba na terapii...
@lenya68 přeháníš. Nevěřím, že za celý život (píšeš, že tvoje spolužačky mají už vnoučata) potkáváš jen kámošky, které mluví výhradně o dětech.
Navíc spojení "to vaše maminkovské žvatlání" je hodně pasivně agresivní. Takže tuším, že chyba nebude výhradně na druhé straně.
Všechny ti tu píšeme, že normální běžní lidé umí mluvit o všem možném, jen ty jediná se tu točíš v kruhu miminkovských řečí. Všechny jsme ti tu psaly slušné odpovědi... Možná že svých problémů přestaň vinit všechny ostatní a jdi třeba na terapii...
@marimanta Obdivuji vaši sílu a snahu slečně ( paní to není) ukázat,jak sebestředná je. Mě už odrovnala její poslední odpověď. Výše jí píšu, jak se má chovat kamarádka ,když jde na kávu s maminkou . Že ta mamina "maminkovské žvatlání" nedělá schválně,popisuju důvody ,proč tomu tak je. Ale zdá se ,že Lenka je trpitelka 🙂
Chlapi si vybiraj očima, takže baba co nevypadá jako modelka je vždycky v nevyhodě a musí zaujmout něčím jiným. Musí být osobnost a mít co nabídnout, musí mu s takovou být příjemně aby se prenesl pres to ze nemá 90-60-90 a obličejík jak panenka... Bohužel jestli nejsi pohledná a k tomu jsi introvert, takže v komunikaci působíš spíš pasivně až nudně, máš pak v seznamování velký hendikep ☹
@martinka_33 úplně to není pravda, jsem hubena ( po dětech už spíš stihla) , dlouhý nohy a nikdy sem teda chlapů neměla, chlapi sami mi říkali, že se mě bali, chlapi jedou na jistotu, radši oslovi tu u které to mají jistější, vybírají si snadné kořistí. Možná bychom se divili, jaká kočka je za tímto příspěvkem. Kdo ví..

Všem moc díky za rady. 🙂
@lenya68 a terapii si zkousela? Terapeut s tebou muze i nacvicit seznamovaci situace.
Ale mnohem spis odhali brouka, co ti v nalezeni jak partnertstvi -a podle vseho i pratelstvi, brani
Jen ta mala ukazka co je tady - uvedomujes si, ze si vlastne vsechny urazila, prohlasenim ze s maminkou se neda mluvit nez o "prikrmech a plenkach"? Je smula, jestli te tvoje dosavadni kamaradka zklamala, ale nemusis to prenaset na vsechny. Stejne tak jako jsi ji mohla mozna chvilku klidne vyslechnout, ta doba kdy je cely svet "plenky a prikrmy" dost rychle mizi. To neni o introvetstvi, nekde v chovani mas proste neco, cim od sebe lidi odhanis. Tady to neodhalime, terapeut to najde hned a treba se povede neco zmenit