icon

Jak najít partnera a zlomit prokletí být sama?

lenya68
24. bře 2026

Už od puberty se snažím seznámit. Je to... No hodně let. Spíš už by se to dalo počítat na desetiletí. A pořád nic. Snila jsem o dětech, to je ale vzhledem k věku už pasé. Nevím, co dělám špatně, ale jsem neviditelná. Aspoň pro chlapy. Chodím mezi lidi, mám zájmy, kde je mužů víc než dost - astronomie, sci-fi, fotografování... Ale i když jsem mezi lidmi, jsem sama. Třeba teď na Comic conu. Tři dni jsem nepromluvila ani slovo. Nebylo s kým a to tam byly tisíce lidí. Abych to zkrátila, nikdy mě žádný nepozval na rande, nikdy mě nikdo neoslovil, nikdy nikdo neprojevil ani ten nejmenší zájem. A když jsem byla aktivní já, vždy to skončilo trapně, nebo otevřeným posměchem. Jako na střední, když kluk, který se mě líbil, rozhlašoval po škole, že jsem nejšerednější holka ze třídy. Zajímám se i o módu a myslím, že nechodím, jako hadrnice. Jak to prokletí zlomit? Mám vůbec šanci někoho najít a nebýt pořád sama?

martivit92
25. bře 2026

Záleží jak vypadáš... První dojem dělá vzhled (bohužel) , maluješ se? Chodíš ke kadeřníkovi? Oblékáš se dobře? Libiš se sama sobě? Třeba bys měla projít změnou, která by to zvedla sebevědomí... Dle fotky, v která chybí těžko říct. To bychom možná řekli co třeba změnit... Potom je důležité takové to zdravé sebevědomí, to mají muži rádi.

martinka_33
25. bře 2026

Chlapi si vybiraj očima, takže baba co nevypadá jako modelka je vždycky v nevyhodě a musí zaujmout něčím jiným. Musí být osobnost a mít co nabídnout, musí mu s takovou být příjemně aby se prenesl pres to ze nemá 90-60-90 a obličejík jak panenka... Bohužel jestli nejsi pohledná a k tomu jsi introvert, takže v komunikaci působíš spíš pasivně až nudně, máš pak v seznamování velký hendikep ☹

anonym_05658b
25. bře 2026
@martinka_33

Chlapi si vybiraj očima, takže baba co nevypadá jako modelka je vždycky v nevyhodě a musí zaujmout něčím jiným. Musí být osobnost a mít co nabídnout, musí mu s takovou být příjemně aby se prenesl pres to ze nemá 90-60-90 a obličejík jak panenka... Bohužel jestli nejsi pohledná a k tomu jsi introvert, takže v komunikaci působíš spíš pasivně až nudně, máš pak v seznamování velký hendikep ☹

@martinka_33 co to je za komentář doprdele,já jsem také ošklivá nikam jsem nezapadala,nemluvila jsem moc,byla jsem ticha,chlapa si hledala jen na seznamkach,nechodila do baru do kina a pod a přesto jsem našla chlapa který je rád že mě má i když jsem silnější postavy a nemám 90-60-90 mám rodinu vlastní bydlení, řidičák a jsem celkem spokojena.. takže paní přeji hlavně klid bud taková jaká jsi neměn se a také záleží na mnoho otázek,kolik ti je? máš práci? máš přátelé? spíše kamarádku

eliss232
25. bře 2026

@martinka_33 Tak tenhle komentář byl naprosto nevhodný a totálně mimo mísu. Paní hledala radu, ne tvoje smutné konstatování. Kdybys věděla, kolik lidí jsem měla ve svém okolí, kteří nevypadali jako z katalogu a jsou šťastní, ženatí/vdané a mají spoustu dětí.

malovani
25. bře 2026

Za me je mnohem dulezitejsi nez vzhled to, co clovek vyzaruje. Neco neviditelneho, neuchopitelneho a presto naprosto neprehlednutelneho. Je to spojeno s vnitrnim nastavenim kazdeho, s vlastni spokojenosti.

Pokud je clovek nestastny, nastvany nebo zoufaly tezko si do zivota pritahne neco/nekoho fajn. Zkus zapracovat na sebevedomi a sebeduvere a ver tomu, ze jsi fajn, hezka a mila zena. Urcite to zafunguje.

enoli
25. bře 2026
@martinka_33

@martinka_33 naprosto zbytečný komentář, kde platí “mlčet zlato….”. Nikdy jsem nesplňovala tvá kritéria na úspěšné seznámení a vztah a představ si, že nikdy jsem o muže neměla nouzi.
A o typy mužů, které popisuješ ty, bych ani nemela zájem. Protože to ve mě evokuje někoho tupého bez mozku….
Souhlasím s tím, že jde především o vnitřní nastavení. Musi/měla by z tebe vyzařovat spokojenost sama se sebou a ta často nepřichází jen tak sama o sobě. Péče o sebe je samozřejmostí, ale neméně důležité je nastavení v hlavě.

martinka_33
25. bře 2026
@enoli

@martinka_33 naprosto zbytečný komentář, kde platí “mlčet zlato….”. Nikdy jsem nesplňovala tvá kritéria na úspěšné seznámení a vztah a představ si, že nikdy jsem o muže neměla nouzi.
A o typy mužů, které popisuješ ty, bych ani nemela zájem. Protože to ve mě evokuje někoho tupého bez mozku….
Souhlasím s tím, že jde především o vnitřní nastavení. Musi/měla by z tebe vyzařovat spokojenost sama se sebou a ta často nepřichází jen tak sama o sobě. Péče o sebe je samozřejmostí, ale neméně důležité je nastavení v hlavě.

@enoli máš asi nějaký charizma, dobrou chemii, něčím prostě zajímavá jsi ať je to cokoliv (neznám tě, tak nevim čím chlapi přitahuješ). Ale i z té druhé strany. Znám kluka který je v šestatřiceti panic, strašně moc by chtěl přítelkyni ale on nemá prostě nic... Absolutně nic ci by na něm mohlo babu přitáhnout aby si řekla že to s nim zkusí... A myslím si že i opačně existujou ženský který nemaj vubec nic...

martinka_33
25. bře 2026
@eliss232

@martinka_33 Tak tenhle komentář byl naprosto nevhodný a totálně mimo mísu. Paní hledala radu, ne tvoje smutné konstatování. Kdybys věděla, kolik lidí jsem měla ve svém okolí, kteří nevypadali jako z katalogu a jsou šťastní, ženatí/vdané a mají spoustu dětí.

@eliss232 viz komentář výš... Neni to o vzhledu i když chlapi jako prvni kouknou na vzhled, je to celkově o osobnosti. Radu nemám, snad jen pracovat na psychice, na nejakym vnitřním nastavení? Nevím, ale když si představím toho panice tak prostě vim proc je panic, na tom klukovi neni vubec nic ani vzdalene pritazlivyho.

reeeza
25. bře 2026

Špatně možná je právě to, že se s tebou pořád táhne tvá špatná zkušenost ze střední. Příjde mi že je to v tobě zažrané i desítky let po. Moc mě to mrzí. Takový dem* nt a co napáchall😒

Já být tebou, tak bych se objedna k terapeutovi, kterému se svěříš a proberete co s tím 🙂. Uvidíš, někdy postačí jen 2, 3 sezení a člověk získá úplně jiný pohled na věc. Takže za mě... buď odvážná a objednej se k terapeutovi🙂🙏 tím začni🙂

hafika
25. bře 2026
@martinka_33

@eliss232 viz komentář výš... Neni to o vzhledu i když chlapi jako prvni kouknou na vzhled, je to celkově o osobnosti. Radu nemám, snad jen pracovat na psychice, na nejakym vnitřním nastavení? Nevím, ale když si představím toho panice tak prostě vim proc je panic, na tom klukovi neni vubec nic ani vzdalene pritazlivyho.

@martinka_33 Hele a já mám zas zkušenost, že o vzhledu je to jen málo, tj. pokud je to opravdu extrém, tak je to těžší, ale celkově je to prostě o tom, jak člověk působí, co z něj vyzařuje. Jsem spíš hezká, hubená, ne přímo modelka. Přesto o mě nikdo na střední moc nestál a na začátku VŠ taky nic moc. Ale já byla zoufalka, která si nevěřila. Pak jsem vyjela mimo ČR absolutně bez očekávání, vztah jsem ani nechtěla a najednou si mě všímala kupa chlapů.

Pokud někdo moc stojí o vztah a je zoufalý, tak to někdy může být právě ten moment, co rozhoduje. Teprve když se smíří sám se sebou a je spokojený, jak je, tak se můžou věci měnit. A někdy je fajn i dát šanci těm chlapům, které bychom si na první dobrou nevybrali.

luhana
25. bře 2026

@lenya68
Určitě máš šanci někoho najít. Jen tě ten pravý zatím nenašel. Nepropadej zoufalství a nic si nedělej tady z některých jízlivých komentářů (očividně flustrovaných žen). Určitě máš nějaké přátele - kteří mají nezadané přátele... co zkusit tady jít tady tou cestou. Když vás bude někde více, tak ten ostych bude nakonec menší a tréma by tě nemusela tolik svazovat. Přeji ti hodně štěstí a hlavně aby si tě láska našla.

martivit92
25. bře 2026
@hafika

@martinka_33 Hele a já mám zas zkušenost, že o vzhledu je to jen málo, tj. pokud je to opravdu extrém, tak je to těžší, ale celkově je to prostě o tom, jak člověk působí, co z něj vyzařuje. Jsem spíš hezká, hubená, ne přímo modelka. Přesto o mě nikdo na střední moc nestál a na začátku VŠ taky nic moc. Ale já byla zoufalka, která si nevěřila. Pak jsem vyjela mimo ČR absolutně bez očekávání, vztah jsem ani nechtěla a najednou si mě všímala kupa chlapů.

Pokud někdo moc stojí o vztah a je zoufalý, tak to někdy může být právě ten moment, co rozhoduje. Teprve když se smíří sám se sebou a je spokojený, jak je, tak se můžou věci měnit. A někdy je fajn i dát šanci těm chlapům, které bychom si na první dobrou nevybrali.

@hafika to je právě o tom.. žena by se měla sama sobě líbit. Mám plno kamarádek co jsou silnější, ale mají se rády, vyzařuje z nich ten sexappeal a neměly problém se seznámitm... Stačí jen drobná změna co by slečně zvedlo sebevědomí, i ten kadeřník a kosmetika (hezky se namalovat) zvedne trošku sebevědomí. Zajít si koupit něco hezkého, udělat životní změnu 🙂

hafika
25. bře 2026
@martivit92

@hafika to je právě o tom.. žena by se měla sama sobě líbit. Mám plno kamarádek co jsou silnější, ale mají se rády, vyzařuje z nich ten sexappeal a neměly problém se seznámitm... Stačí jen drobná změna co by slečně zvedlo sebevědomí, i ten kadeřník a kosmetika (hezky se namalovat) zvedne trošku sebevědomí. Zajít si koupit něco hezkého, udělat životní změnu 🙂

@martivit92 Hele, tohle nemusí fungovat vždy. Protože i když jsi změnila styl, nechala se nalíčit, zaplatila si stylistiku, tak pokud si nevěříš je to k ničemu. Ale jasně, pokud se pak bude cítit líp a věřit si, je to OK. Jen to tak rozhodně není vždy.

anonym_56aa38
25. bře 2026

Není to o vzhledu, je to opravdu o tom vnitřním nastavení. Navic není jeden univerzální model krásy, každému se líbí něco jiného. Kdysi jsem měla sebevědomí na rozdávání a mohla jsem mít, na koho si ukázala. A to jsem fakt nebyla žádná modelka... Pak jsem si sebevědomí nechala zašlapat hodně hluboko, a nic. Když jsem ho zase začala budovat, bylo to znát i na reakcích okolí.
A ještě k tomu vzhledu. Nikdy se mi nelíbili plešatí muži, vždy jsem koukala po dlouhovlasých. Pak se jeden bez vlasů objevil. Moje první reakce (vnitřní, ne že bych mu to řekla), bože, co to na mě čumí za plešouna. Jenže postupem času jsem zjistila, že má nějaký magický kouzlo. Je mi s ním krásně, přitahuje mě, když ho vidím, úplně se rozplývám 😀. Proč to píšu - kdyby šlo o vzhled, nikdy bych se na něj ani nepodívala. Jenže je tam to nějaké ONO. A to jde zevnitř... Takže to chce zapracovat na tomto. A pak ještě rada mojí kámošky - začni dělat věci jinak, protože jen blbec dělá vše stále stejně a čeká jiný výsledek....

melinkaproch
25. bře 2026

@lenya68 určitě zkuste zapracovat na sebevědomí nebo možná na přístupu k sobě samé a i přímo k seznamování (nebojte se odmítnutí a určitě, kdyby na to došlo, nehledejte chybu v sobě), protože mně přijdete jako moc zajímavá osoba, minimálně, co se týče Vašich zálib, tam už se nabízí spousta témat, ve kterých můžete zaujmout 😉. Co si budeme povídat, ze začátku je v seznamování hodně "chemie" a ta buď je nebo není, ale není to ten, přijde další ☺️ hlavu vzhůru 🌷

anonym_45064c
25. bře 2026
@martinka_33

@martinka_33 Ty taky nejsi zrovna kráska a chlapa máš, takže v tomhle to nebude.

barumrallyebum
25. bře 2026

Jsi usmevava? Je s tebou sranda, da se pokecat? Nebo jsi vazna?

gruyerre
25. bře 2026

@lenya68 zkoušela jsi seznamku? Tam je výhoda, že i introvertní lidé si s někým začnou psát a pak si dáte schůzku a třeba to bude fajn

martivit92
25. bře 2026
@anonym_45064c

@martinka_33 Ty taky nejsi zrovna kráska a chlapa máš, takže v tomhle to nebude.

@anonym_45064c tak to nebylo vůbec hezký 😁

biciklissie
Včera v 06:30

Já myslím, že to tu pár žen napsalo moc ostře, ale vlastně to možná myslí dobře. Že pokud se dlouho nedaří, tak to chce nějakou změnu. Určitě je i vzhled důležitý, protože když se nám opravdu někdo nelíbí, tak si s ním těžko začneme a poznáme ho blíž. Naštěstí vkus je hodně různý a tedy i názor, kdo je přitažlivý, se různí. Pravda je ovšem i to, že to není jen o vzhledu, ale o určitém charizma. Takže bych pracovala na obojím. Ono to i může být propojené. Když se sama sobě víc líbím, tak to i vyzařuju, takovou tu pohodu, sebevědomí a trochu nenucenosti. Zároveň máš fajn koníčky, určitě nejsi nudná, tak to chce nenásilně prodat, chodit na místa, kde jsou lidé podobných zájmů, povídat si a tak déle. Já věřím, že na každého někde čeká protějšek a že vztahy jsou velká nepředvídatelná alchymie.

martinka_33
Včera v 07:58
@anonym_45064c

@anonym_45064c ale všechny vážné vztahy jsem měla s alkoholikem (nebo aspoň pijákem) a všichni měli aspoň 3 promile v krvi když se rozhodli se mnou začít vztah ☝️🤣🤣🤣

martinka_33
Včera v 08:01
@biciklissie

Já myslím, že to tu pár žen napsalo moc ostře, ale vlastně to možná myslí dobře. Že pokud se dlouho nedaří, tak to chce nějakou změnu. Určitě je i vzhled důležitý, protože když se nám opravdu někdo nelíbí, tak si s ním těžko začneme a poznáme ho blíž. Naštěstí vkus je hodně různý a tedy i názor, kdo je přitažlivý, se různí. Pravda je ovšem i to, že to není jen o vzhledu, ale o určitém charizma. Takže bych pracovala na obojím. Ono to i může být propojené. Když se sama sobě víc líbím, tak to i vyzařuju, takovou tu pohodu, sebevědomí a trochu nenucenosti. Zároveň máš fajn koníčky, určitě nejsi nudná, tak to chce nenásilně prodat, chodit na místa, kde jsou lidé podobných zájmů, povídat si a tak déle. Já věřím, že na každého někde čeká protějšek a že vztahy jsou velká nepředvídatelná alchymie.

@biciklissie myslim že tys to vystihla že vsech nejlépe. Teď mam období kdy se na lidi mracim a nikdo se mnou nechce flirtovat 😅 Takže usmívat se a bude to dobrý ☺️