Co dělat, když dítě objedná kratom?
Nedávno synovi přišel balíček ze stránky kratomworld.cz vůbec netuším co to je.
Můžete mi nějak poradit co s tím můžu udělat. Všude píšou že jsou to špatné věci ale syn mi tvrdí opak.
Bojím se aby se mu něco nestalo ale zatím vypadá v pořádku.
Děkuji za vaše komentáře.
@albik711 loni na podzim se to tady resilo na zdi. Koukni tady...
@albik711 Jestli se nepletu tak jsou to drogy. Vyhodit a synáčkovi nasekat pořádně zadek 🤬
@klokanka31 a to urcite pomuze ☝️ (aby si to obstaral priste treba na kamosovu adresu)
@klokanka31 Jasne, tim to urcite vyresis, vybudujess duveru a ukazes mu, ze doma se muze sverit uplne se vsim, vid? Ja fakt nechapu, proc si porad velka cast lidi mysli, ze potize s detmi nejlepe resi fyzickymi tresty. 🤦♀️
@klokanka31 Jasně, drogy, které koupíš v eshopu 🙂 Je to látka, o jejíchž účincích se vedou diskuze. Pro děti to opravdu dobré není, ale rozhodně si neobjednal přes PPLko heroin 😀
Kolik je synovi? Já bych to zakázala, u manžela v práci si z toho chlapi dělají nějaký čaj či co a má to omamné účinky, asi jako kdyby hulili trávu. U nás to zatím není zakázané, ve většině světa asi jo, každopádně to nic zdravého nebude. Jasne, ze ti syn bude tvrdit, ze je to v pohodě, přece se ti neprizna, ze se chce sjet. Ale upřímně nevím, jak to zakázat efektivně, to je jako se vším, čím víc clobek něco zakazuje, tím víc to děti láká. Blbe ze se k tomuhle dá dostat snaz, než třeba cigaretam a alkoholu (ne ze bych schvalovalo cokoli z toho).
@albik711 ahoj, kratom je svinstvo. U mladistvých a nezletilých vzniká závislost už po dvou uzitich. Spouští neurózy, psychické sracky, pokud je skryte psychiatricke onemocnění působí jako spouštěč. Sebepoškozování, v případě vysazení abstinenční proznaky. Vzhledem k tomu, že ne jen o tomto v rámci své profese chodím přednášet na Zs, informace jsem si vyžádala z Ústavu soudního lékařství.

Zabavit, vyhodit, synovi vysvetlit. Kolik mu je? Já mam z techto veci velký strach, smazim se detem vysvetlovat, ale bojim se ze prijde puberta a veskere vysvetlovani přijde vniveč 😥