icon

Dárky pro 11letého syna k narozeninám a Vánocům. Máte tip?

prosincovemimi
4. lis 2025

Ahoj holky ,letos je rok, kdy absolutně nevím, co koupit synovi k narozeninám a týden na to jsou Vánoce. Bude mu 11 let. Vzhledem k tomu, že 5.12. mám termín porodu, tak dárky nakupuji a planuji už ted.
Letos si přeje Nintendo Switch a i přes můj odpor ( už má PSko) jej asi koupíme,protože opravdu nemáme nápady a výsledky ve škole jsou bezvadné ,takže to spojíme jedno s druhým, že si to zaslouží.
Ještě jsem koupila malou verzi kláves, které si také přeje a v plánu jsou chytré hodinky ,abych viděla polohu.

Zvířátka má , na peníze je ještě brzo , oblečení se nějaké dá jen do počtu a Lego ho už nebaví. Koníčky a zájmy nemá ( bavilo ho kreslit, ale už všechno má ) ,chodí na atletiku a plavat.

Máte nějaké tipy a nápady ? Uvítám i zábavné deskové hry pro tři ( víc nás není).

Děkuji děkuji 🙏🙏🙏

Strana
z2
prosincovemimi
autor
5. lis 2025
@sigyn

Jestli ho zaujali Pokémoni, tak by ho mohla bavit Pokémoní manga https://www.obchod.crew.cz/kategorie-95068/komi... (není to pro malé děti, jak by se mohlo zdát, spíše pro puberťáky) a k Nintendu koupit hry (Pokémon Legends: Arceus a Pokémon Legends: Z-A)

@sigyn Teď koukám na tu Mangu a to je super ,to bude rád. Má pár takových dílů Lovce démonů nebo jak se to jmenuje a je to na stejný princip a pak ještě Naruto. Určitě aspoň tři díly objednám 🙏

martt
5. lis 2025
@zuzkasim

Já přemýšlím, proč takhle velkému dítěti sledovat polohu? Kdyby se mu něco stalo, tak se to dozvíš, to se neboj a dítě taky potřebuje trochu důvěry. K dárkům, takhle starou dceru potěšily např. LED světýlka do pokojíčku, přeje si hru Karak, udělal jí radost dobrý kapesní nůž. A jinak jsi tu těch dárků vypsala celkem dost, to nestačí?

@zuzkasim Já mám doma 14 letého puberťáka, který se absolutně nehlásí. Občas sleduji jeho polohu kdyz nedorazí domu ze školy, jestli je na školní lize florbalu vedle ve vesnici nebo kde se potuluje. A je to hlavně z toho důvodu, že se u nas potuloval "úchyl" naštěstí ho chytla uz policie , ale ten strach už zůstal. Další výhodou je , když ztratil telefon tak díky sledování polohy jsme ho našli.

nupta
5. lis 2025
@prosincovemimi

@rnika Máme AZ kvíz, Monopoly , Máme rádi Česko, Člobrdo, karty, Dostihy a pár dalších her ,takové ty klasiky. Určitě se podívám po těch, které zmiňuješ 🙏Vidíš, mikroskop mě napadl taky a úplně jsem na něj zapomněla!! 😊Děkuji za připomenutí. Minulý rok dostal starý psací stroj ,hrozně si ho přál 😄

@prosincovemimi To je super přání - psací stroj! Chtěl umět psát všemi deseti, nebo jak na to přišel?
Jinak díky za diskuzi, také z ní čerpám tipy.

alice180
5. lis 2025
@zuzkasim

@prosincovemimi Nějaká pravidla nerespektuje? Přemýšlím, jak to budeš provádět v praxi. Každých 10 minut mu kontrolovat polohu? Když bude někde, kde se ti to nebude líbit, uděláš co? Telefon ti nebere, takže si tam pro něj hned dojdeš? Nemyslím to zle, nikdy jsem své děti nesledovala, spíš přemýšlím nahlas, co vám to přinese. Ale jinak mezi dětmi jsou chytré hodinky oblíbené, myslím, že jako dárek se mu to líbit bude🙂

@zuzkasim klíč je v tom jak a proč to používáš. Pokud to pojmes jako kontrolu a šmírování, tak je to blbý. Pokud jako pomocníka kdy jde o bezpečnost a pomoc při nečekanych situacích tak je to v pořádku a žádnou důvěru to nenaruší. A po přečtení příspěvků mi přijde, že zakladatelka to má srovnány dost dobře. Navíc jsou hodinky, se kterými lze i telefonovat.

martivit92
5. lis 2025
@prosincovemimi

@martivit92 Mě přijde ,že tady se láme ten věk mezi malým klukem a puberťákem, že člověk vážně pořádně neví, co by koupil 🙈 Váš si třeba ještě aspoň řekne co chce ,ten náš jen Nintendo a víc nic ,že nic nechce 😄 Vše co jsi koupila je super nápad , ale u nás věci na sport nepotřebuje ,protože má jen atletiku a plavání , nový batoh mě taky napadl, ale ten starý je pořád pěkný v bezva stavu a hlavně neutrální do vyšších ročníků, voňavky co dostal stejně nepoužívá a krade tátovy , oblečení určitě nějaké kousky ( aby se neřeklo) , kryt na mobil je objednaný i se sklem a knihu druhý díl té,kterou teď dočetl. Holky tady napsaly pár skvělých tipů,tak z toho už se dá "vařit" 🙏 Ještě se mu týden před narozeninami má narodit vytoužený sourozenec ,tak to už snad nic netrumfne 😂

@prosincovemimi to je úplně super, máme plno společného. Synovi bude v prosinci 19.12 11let , takže fajně před Vánoci. A vytoužený sourozenec se mu letos v Dubnu taky narodil 🤭😁🤣 , jinak my mu ještě dokoupili na Nintendo ovladač takový svítící, lépe se mu hraje přes ovladač než přes ten co k tomu je 🙂 .

prosincovemimi
autor
5. lis 2025
@martt

@zuzkasim Já mám doma 14 letého puberťáka, který se absolutně nehlásí. Občas sleduji jeho polohu kdyz nedorazí domu ze školy, jestli je na školní lize florbalu vedle ve vesnici nebo kde se potuluje. A je to hlavně z toho důvodu, že se u nas potuloval "úchyl" naštěstí ho chytla uz policie , ale ten strach už zůstal. Další výhodou je , když ztratil telefon tak díky sledování polohy jsme ho našli.

@martt Suprově jste to popsala, já už na to nemám sílu se obhajovat před Matkama s velkým M 🙏 To jsou přesně ty mámy ,co všechno ví a umí nejlíp a můžou poučovat jiné aniž by byly tázány 😊

prosincovemimi
autor
5. lis 2025
@nupta

@prosincovemimi To je super přání - psací stroj! Chtěl umět psát všemi deseti, nebo jak na to přišel?
Jinak díky za diskuzi, také z ní čerpám tipy.

@nupta On má tak trošku takovou dušičku , že se zajímá o dost věcí z minulosti a jednou se zmínil,že by chtěl starý psací stroj ,tak jsem sehnala a dokonce se na to ještě prodávají ty "kotouče" s inkoustem , takže super 😁 Na psaní všema deseti začal chodit minulý týden na kroužek, takže může doma trénovat. Právě ještě koukám po nějaké chemické domácí sadě na pokusy 🙏

prosincovemimi
autor
5. lis 2025
@alice180

@zuzkasim klíč je v tom jak a proč to používáš. Pokud to pojmes jako kontrolu a šmírování, tak je to blbý. Pokud jako pomocníka kdy jde o bezpečnost a pomoc při nečekanych situacích tak je to v pořádku a žádnou důvěru to nenaruší. A po přečtení příspěvků mi přijde, že zakladatelka to má srovnány dost dobře. Navíc jsou hodinky, se kterými lze i telefonovat.

@alice180 Má mobil od třetí třídy a maminky v mém okolí si nastavily ,že kluci musí doma odevzdávat večer telefon,aby si projely co kde a s kým si píšou. My tohle doma nemáme. Probrali jsme bezpečnost virtuálního světa ,co dělat v jakých situacích a na YT kanálu má bezpečné nastavení, protože jak říkáte - snažím se mu věřit ,ne ho hlídat. Polohu chci vidět z toho důvodu,že mi prostě nezvedá telefon a mnohdy ani když ví, že jsem na cestě pro něj a nevím, kde přesně zrovna je a protože nás tlačí čas ,abychom byli na kroužku nebo jinde ,tak tohle je snadnější cesta ,nehledě na to, že kdyby se mu nedej bože něco stalo, tak mi ve svém věku není schopný říct, že se nachází v téhle konkrétní ulici ,protože zaa prvé to město moc nezná a za druhé , které 10ti leté dítě kouká na názvy ulic ? ☺️ Takže si taky myslím, že srovnané to máme

prosincovemimi
autor
5. lis 2025
@martivit92

@prosincovemimi to je úplně super, máme plno společného. Synovi bude v prosinci 19.12 11let , takže fajně před Vánoci. A vytoužený sourozenec se mu letos v Dubnu taky narodil 🤭😁🤣 , jinak my mu ještě dokoupili na Nintendo ovladač takový svítící, lépe se mu hraje přes ovladač než přes ten co k tomu je 🙂 .

@martivit92 Náš je 16.12 😁😁Ty jo, ten ovladač je taky bezva nápad m, píšu si ☺️

prosincovemimi
autor
5. lis 2025
@martivit92

@martivit92 Manžel ještě navrhoval virtuální realitu , že se u toho pobavíme všichni , což jsem řekla ,že to necháme asi až na příští rok ,ale jako nápad taky dobrý ,kdyby se někomu hodil 😉

A minulý rok náš dostal ještě poukaz na únikovou hru ( chodíme všichni spolu a je to bezvadný ! 😁)
A ještě mě teď napadá ,že bych možná mohla poukaz třeba na motokáry nebo něco takovýho?

2veverka
5. lis 2025
@konidana

@prosincovemimi pardon. Uz mlcim😂.
Synacek dostal asi ve 12 nebo 13 letech domu maly hasicak a nehorlavou podlozku na stul. A skoleni k tomu samozrejmne (prubezne od malicka) Jeho pokusy zacaly byt , jak bych to rekla.tak troshu na hrane. ... no proste sichr je sichr

@konidana Můžu se zvědavě přilepit? Jakože hasičský přístroj - co s ním pak reálně doma dělal?

konidana
5. lis 2025
@2veverka

@konidana Můžu se zvědavě přilepit? Jakože hasičský přístroj - co s ním pak reálně doma dělal?

@2veverka malej. Mel ho na stole, aby mohl pripadne uhasit, kdyby mu ty jeho pyromansky pokusy chytly vic, nez je zdravo

miryp
5. lis 2025

Co třeba nějaký zážitkový poukaz? Nějakou únikovku, laser game, formule, lanové centrum, apod.?

prosincovemimi
autor
5. lis 2025
@miryp

Co třeba nějaký zážitkový poukaz? Nějakou únikovku, laser game, formule, lanové centrum, apod.?

@miryp Už mám napsáno, děkuji 🍀

eldoradoh
5. lis 2025

Máme to úplně stejně. Týden před Vánoci mu bude také jedenáct 🙂 Letos budeme pořizovat chytré hodinky, sluchátka, rukavice (je fotbalový brankář), nechám mu udělat velký obraz do pokojíčku (super je na to stránka fotoobrazyzplatna), určitě nějaké Lego, oblečení už také ocení.. Je to náročné, ty narozeniny před Vánoci, že? 🙂

nupta
5. lis 2025
@prosincovemimi

@nupta On má tak trošku takovou dušičku , že se zajímá o dost věcí z minulosti a jednou se zmínil,že by chtěl starý psací stroj ,tak jsem sehnala a dokonce se na to ještě prodávají ty "kotouče" s inkoustem , takže super 😁 Na psaní všema deseti začal chodit minulý týden na kroužek, takže může doma trénovat. Právě ještě koukám po nějaké chemické domácí sadě na pokusy 🙏

@prosincovemimi To je hezké, ať se daří psát!

prosincovemimi
autor
5. lis 2025
@eldoradoh

Máme to úplně stejně. Týden před Vánoci mu bude také jedenáct 🙂 Letos budeme pořizovat chytré hodinky, sluchátka, rukavice (je fotbalový brankář), nechám mu udělat velký obraz do pokojíčku (super je na to stránka fotoobrazyzplatna), určitě nějaké Lego, oblečení už také ocení.. Je to náročné, ty narozeniny před Vánoci, že? 🙂

@eldoradoh Že si to ta naše prosinčátka uměla naplánovat 😄 Obraz budete mít nějaký konkrétní ? Tuhle jsem viděla v Action obraz Paříže a syn o ní celkem sní,že by tam jednou chtěl,že bych koupila i ten?
Už se mi ten seznam celkem plní,tak vymyslet už jen to, co k čemu dostane 🙂

prosincovemimi
autor
5. lis 2025
@nupta

@prosincovemimi To je hezké, ať se daří psát!

@nupta Vy jste zlato 🍀

eldoradoh
6. lis 2025
@prosincovemimi

@eldoradoh Že si to ta naše prosinčátka uměla naplánovat 😄 Obraz budete mít nějaký konkrétní ? Tuhle jsem viděla v Action obraz Paříže a syn o ní celkem sní,že by tam jednou chtěl,že bych koupila i ten?
Už se mi ten seznam celkem plní,tak vymyslet už jen to, co k čemu dostane 🙂

@prosincovemimi ano, bude to foto přímo jeho, nejspíš s pohárem, když vyhráli v létě turnaj..

prosincovemimi
autor
6. lis 2025
@eldoradoh

@prosincovemimi ano, bude to foto přímo jeho, nejspíš s pohárem, když vyhráli v létě turnaj..

@eldoradoh To je hezký😊

kopmina
1. pro 2025

@2veverka Podle mě jsou využitelné i v nižším věku. Samozřejmě záleží, pro jaké hodinky by ses rozhodla, ale když mají v sobě SIM kartu, můžeš je použít ke spojení s dítětem, aniž by muselo mít u sebe mobil. V aplikaci pak vidíš jeho polohu, přehled SMS i hovorů. Jakože těch funkcí je fakt hodně 🙂

Strana
z2