icon

Dáte prvňáka nebo druháka do školy s rouškou?

lucka662006
11. lis 2020

Ahoj maminky, už jsme se radovali, že bude pro 1. a 2. třídu obnovena výuka, a nyní jsme zjistili, že s rouškou celou dobu na puse ve škole. Nedovedu si představit, že můj chlapeček má na ústech 7 hodin v kuse tu roušku, vždyť i já se po 30 minutách dusím. Nevíte prosím, zda bude nástup do školy povinný, zda by nestačil štít? Dáte svoje děti do školy na celou dobu s rouškou? Je mi z toho hrozně smutno.

Strana
z8
marcicek84
13. lis 2020

@j.a.n.i vetsina to tak nema...

ckei
13. lis 2020

@marcicek84 to mi vysvětlovat nemusíš,to je snad jasné. Ptám se přímo zakladatelky diskuze,která má zřejmě možnost děcko do družiny nedat,tedy nechápu,proč sama řeší 7hodin v roušce.....

marcicek84
13. lis 2020

@ckei myslis,ze ty home office budou mit lide az do smrti? Ja myslim,ze i zamestnavatele lidi povolaji zase zpet do prace, takze zatim mozbosti ma,ale to se taky muze rychle z tydne na tyden zmenit...a pokud to nechaji ve skole detem az do leta,tak to bude masakr....

ckei
13. lis 2020

@marcicek84 predstav si, nemyslim. Diskutujes o blbostech. Znovu opakuji,ptám se zakladatelky,ty reaguješ úplně mimo mísu. Já se ptám na jeji situaci právě teď, né na Tvoje zcestne domněnky pro příští léto 🙈

marcicek84
14. lis 2020

@ckei spíše jestli nekladeš autorce zbytečné otázky, když to už zodpovězeno bylo, takže...💃

pospis
14. lis 2020

Mam doma prvaka a druhaka a oba do školy půjdou. Moc se těší, vybrali si nové rousky a nemají s tim problém. Odcházet budou spolecne 13:30 na autobus a domů.
Manžel je na HO od jara a vypadáto, že se do kanceláře už nikdy nevrátí.... Já jedu střídavě 2x týdně kancelář a 3x týdně HO, do konce roku ke změně urcite nedojde.

ivca.konik
15. lis 2020

Ano, dám. Je s tím srozuměná, do školy chce (a musí, nemůžeme s ní být doma, oba pracujeme).

veverka33
15. lis 2020

Já považuji za hazard dítě do školy dat. Pokud teda člověku není jedno,že se nakazí dítě a pak celá rodina. Epidemie je horší než v září,kdy se školy zavřely. Na začátku října bylo kolem 20 tis.testu a kolem 4 tis.pozitivnich,teď je 30 tis. a 7 tis. pozit. Poměr počtu testu a pozit.je pořád skoro 30%,což je jasná známka toho,že nic neklesá,jen se min testuje. Zavírá se čím dál tím víc školek,je jich zavřená čtvrtina,ve Zlínském kraji 40%,raketové roste počet nakažených děti i učitelek. A za téhle situace ti ....otevrou školy a rodiče si ještě pomlaskavaji,jak je to bezva. Já do práce bohužel budu muset,ale alespoň na příští týden si vezmu neplacené volno. kdybych měla možnost,nedám tam dítě ani za zlaté prase. Jsem gramotná natolik,abych naučila dítě základní písmena a počty.

matire
15. lis 2020

@veverka33 přesně tak. Akorát na výběr nám nikdo nedal - školy otevřeli a tak děti mají povinnost jít. Byla nám zdůrazněná povinná docházka

alcar
15. lis 2020

@veverka33 a k cemu ti bude neplacene volno pristi tyden? 😃 Cobudes delat ty dalsi tydny a mesice? Vsak povinnou skolni dochazku muzes vykonavat i doma. Otazkou je, zda ti ten strach z covidu stoji za to dat vypoved v praci.

marcicek84
15. lis 2020

@matire někteří zase nesouhlasí s rouškama a dali by dítě nejlíp bez roušky, což má taky svou logiku, ale poté, co co někteří doporučovali i povinné testování dětí, tak ty roušky snad budou jen přechodná záležitost a k tomu testování snad ani nedoje...

veverka33
15. lis 2020

@matire povinné to rozhodně není,ale bohužel to moc neříkají...ale najít se to dá. Dají individuální plán,chodí se na konzultace.

veverka33
15. lis 2020

@alcar no nestojí,z něčeho žít musíme. Ty 3 dny pomůžou jen k tomu,že to za těch 5 dnů do příštího pondělí snad alespoň trochu klesne, než to teda pak zase raketové poroste...pak tu výpověď zvážím,když předem ti...řekli,že se ať je situace sebe horší,děti do školy půjdou...

ilonne
15. lis 2020

@veverka33 Chodí se max. na přezkoušení, nikoliv konzultace. To je pak na konkrétním pedagogovi. Nedostaneš žádný individuální plán. To bys musela s dítětem do PPP. Dite si samozřejmě omluvit můžeš, ale bude dostávat úkoly, stejně jako by bylo nemocné.

veverka33
15. lis 2020

@fire85 není,naštěstí. Vždyť je ta vláda k smíchu. Na jaře se musel podepisovat papír,že dítě nežije s nikým z rizikové skupiny a teď je to všem u zadele. Právo na ochranu zdraví je nadřazeno legislativě. A dá se to i dohledat,že povinné to opravdu není. Šťastní ti,co můžou být doma a dítě tam nedávat. Ostatní,zvlášť pokud jde o prarodiče starající se o děti nebo rodiče v rizikové skupině si musí připadat jako prasata,co je vedou na porážku...úplně bezmocní...

veverka33
15. lis 2020

@ilonne no tak bude dělat úkoly,pohodička. Počítat do pěti a asi 7 písmen,tak to je fakt k uzoufani...

veverka33
15. lis 2020

@matire není povinná,neboj. Rozumných rodičů,co tam děti nedají bude dost.

ilonne
15. lis 2020

@veverka33 Já tě nekritizuju, jen jsem ti napsala, jak to je. Vezmi si, že i učitele mají rodiny a nemůžou běžné učit, pak poskytovat individuální konzultace a pak ještě dělat přípravy a opravovat práce.

veverka33
15. lis 2020

@ilonne jasné,jen by mě fakt zajímalo,co běží hlavou těm rodičům,kteří se těší,až tam dítě půjde,když je situace taková,že se velmi pravděpodobně nakazí. Musí mít neochvějnou víru,že se dítě nenakazí nebo když ano,že nenakazí je a nebo když je nakazí,že to zvládnou obou zadní. Mě prostě fascinuje,kolik lidí si v tomhle všem věří...asi nečtou moc zkušeností těch,co to prodělali,nečtou názory lékařů atd.,jen slepě věří vládě...nebo je to jinak? Případně je možná pár těch,co si vyloženě nákazu přeji...jiné vysvětlení mě nenapadá...

bublisa
15. lis 2020

Dcera chodili už v květnu s rouškou a nic to s ní neudělalo. Řešíme to my dospělí. Taky chodím do práce a roušku mám nasazenou.

fire85
15. lis 2020

@veverka33 já doma jsem s mladším synem, a určitě by mě nenapadlo druhého syna do školy nedat.na jaře jste všichni řvali at školy otevrou, ted zase nechcete děti dát...rodiče jsou k smíchu.my máme v meilu psáno Zahájení povinné prezenční výuky...

fire85
15. lis 2020

@veverka33 a když se nakazí rodina tak co? stejně se musíme nakazit všichni tak co

fire85
15. lis 2020

@veverka33 ty nechoš do obchodu? nikdy nechodíš ven atd? ty jsi jedna z těch hysterických dam, co mě přijdou k smíchu...jsi nějak riziková snad? nákazu nejpíš proděláme všichni tak co....připmínáš mi tu paní co na jaře dezinfikovala celý nákup po příchodu z krámu....lidi fak zblbli

hafika
15. lis 2020

@veverka33 A to by mě fakt zajímal odkaz, že docházka není povinná, jestli to není tajné. Protože třeba na stránkách MŠMT není nic takového na první pohled vidět. Nikde není nic o dobrovolnosti, prostě jen že je prezenční výuka pro 1. a 2. třídu. Přejít na individuální vzdělávání není tak jednoduché a rozhodně to vyžaduje souhlas PPP. I individuální plán. Ve školce stačí oznámit, ale ve škole ne. Dřív šlo, aby měly individuální plán děti, co třeba byly hodně nemocné nebo jely s rodiči, co byli třeba 1-2 měsíce služebně v zahraničí, ale v novém školském zákoně jsem to už neviděla, tak nevím, jestli to stále lze. Opravdu to mělo fungovat tak, že byla podpora ze školy a i konzultace. Každopádně to vždy znamená návštěvu PPP a jejich souhlas, který není vymahatelný. A když jim tvé důvody nepřijdou dost dobré nebo dítě dost připravené, tak smůla.

knuffel
15. lis 2020

@veverka33 Máš pravdu, někteří lidé už to všechno nečtou, neciví večer na denní dávku masírky. Když mě něco zajímá, snažím se sama dohledat co nejobjektivnější informace a statistiky. Za mě je to celé jen nafouknutá bublina, je to prostě viróza. Kdyby byla úmrtnost 90%, nikdo by z toho baráku nevytáh paty. Život jako takový je prostě rizikový. V současné době jsem už jen nezúčastněný divák, nerozumím té hysterii, vážně ne.

fire85
15. lis 2020

@hafika podle mě to taky povinné je.

sudylichozrout
15. lis 2020

@knuffel Mluvis mi z duse.

betelgeuzz
15. lis 2020

@veverka33 odkud je prosím informace, že ve zlínském kraji je zavřeno 40% školek?

pospis
15. lis 2020

@veverka33 mě by zase zajímalo z čeho ty lidi co nechodí do práce a nemají v plánu dětí do školy posílat ziji... Mam strach z kovidu tak dám výpověď nebo si vezmu neplacené volno (které musí zaměstnavatel povolit) budu doma se s dítětem učit... A co dál a jak dlouho budeme takto sedet na zadku....Nejmladší syn 4r, chodí stále do školky, já jezdím do práce a díky bohu že starší děti 1 a 2 třída povalí už do školy. Těší se neskutečně.😉 A doufám že dodrží slib, že už 1 a 2tr. nikdy nezavrou.

fire85
15. lis 2020

@pospis já taky v tohle doufám.

Strana
z8