Roušky budou i ve třídách. Bude škola akceptovat lékařské potrzení o odmítnutí?

17. zář 2020

Ahoj, teď jsem se dozvěděla že budou roušky povinné i ve třídách. Zvažují že půjdu k doktorovi, aby napsal že nedoporučuje aby mě dítě muselo mít ruško ve třídě. Myslíte, že to bude škola akceptovat? Ještě dodávám že má syn silné astma a že by to ve škole s rouškou fakt nevydržel.

betelgeuzz
17. zář 2020

To není nařízení školy, ale ministerstva, tak se ptej tam, jestli to můžou školy akceptovat.

autor
17. zář 2020

@betelgeuzz dík, tak se teda zeptám

atomix
17. zář 2020

Bylo by ohleduplné aspoň zkusit, zda to udýchá.

autor
17. zář 2020

@atomix syn jezdí do školy autobusem a stěžuje si že to někdy nemůže ani vydržet.

zizlikova1987
17. zář 2020

@atomix Tak jasně. Proč nezkusit jestli se udusí, nebo ne. Popřípadě omdlí, a uhodí se do hlavy, nebo něco horšího. Hlavně že to zkusil.

nnnadja
17. zář 2020

V okamžiku, kdy budou roušky povinné ve třídách, děti do školy dávat nebudu!

krupka3
17. zář 2020

@nnnadja no ono to prave byt povinne zacalo, resp. od druheho stupne ZS a vys.

klokanka31
17. zář 2020

Ale ty rousky chrani vase deti...

mydvaapes1
17. zář 2020

Podle mě, je to absolutně zbytečné...zvlášť, když se pak sejdou na obědě v jídelně - vesele bez roušek...za mě je to šaškárna, chudák děti. A nikdo mi prosím netvrďte, že je ty roušky chrání.

autor
17. zář 2020

@klokanka31 nechrání, spíš naopak někomu škodí.

tulikiss
17. zář 2020

@mydvaapes1 hlavne na TV a Hv je mit nemusi, tak k cemu to je, ze na nektere hodiny je maji a na jine ne...

drakenn
17. zář 2020

@nnnadja už máš plán, jak to pořešit? Podělis se? Mě by to zajimalo

krupka3
17. zář 2020

@tulikiss a pritom zrovna dnes rikali, ze se to prenasi kapenkami hlavne pri hlasitem mluveni a zpevu... Kde se vic hlasite mluvi a zpiva nez v Hv a Tv? 😀 saskarna na Ntou

mamikry
17. zář 2020

Zkusila bych zavolat do školy a domluvit se, připadně i zavolat doktorce. Lépe se dýchá přes nano roušku, zkuste koupit tu, jestli máte jen látkovou, ale je to z bláta do louže. Podle mě je tohle nařízení na hlavu padlé, chudáci děti.

mamikry
17. zář 2020

Ještě se prodávají šatky z nanotextilie, přes ty by se mělo dýchat ještě lépe a mají 99% záchyt bakterií.

rebe
17. zář 2020

@atomix Jak moc pravděpodobné ti připadá, že v této zemi je ještě někdo, kdo zatím ani nezkusil, zda roušku udýchá? 😵

victress
17. zář 2020

no já hlavně považuju za komedii to, že na 1. stupni rouška být nemusí, na 2. stupni ano, pokud ty stupně nejsou trvale oddělené při všech aktivitách ve škole, tak je to zbytečné trápení dětí na 2.stupni....

konidana
17. zář 2020

@victress zejména ve velkých školách jsou stupne odděleně(napr.jiné patro) Mezi poschodimi deti nesměly chodit ani pred koronou.

klokanka31
17. zář 2020

Kdyby ty roušky tak škodily, proč teda na jaře, kdy byly povinné všude, tolik nakažených nebylo, a teď když je to jak se kde zachce, tak je každý den tolik nakažených? Ve školách, ve školkách... Vůbec to nechápu, na jaře každý měl hrůzu, nikdo nechtěl děti posílat do školy. A teď když to je horší, tak pohoda?

tulikiss
17. zář 2020

@klokanka31 ale na jare nepomohly rousky, jediny co na jare pomohlo bylo to, ze jsme museli sedet na prdeli a vsechno se zavrelo. s rouskama to nemelo nic spolecneho.

klokanka31
17. zář 2020

@tulikiss To taky nikdo nemůže vědět na 100%. Ale asi by bylo lepší pozavírat co by šlo, za to zdraví to stojí. Jasně, můžou se lidi ohánět tím, že mnohdy mají slabý průběh nebo jsou bez příznaků. Ale mohou nakazit někoho, kdo takové štěstí nemá.

mamikry
17. zář 2020

@klokanka31 Roušky zabraňují nákaze, mají smysl. Ale pokud v ní budete sedět ve špatně větrané místnosti 8 hodin, tak rouška naprosto ztratí smysl, protože zvlhne a začne se z ní odpařovat to, co nechcete + dycháte 8 hodin to, co už jste vydechli. Navíc ty děti jsou spolu v kontaktu, sedí v jedné lavici, půjčují si sešity, po škole spolu jdou domů nebo na oběd. Jsem příznivcem roušek, nejsem odborník, ale tohle mi prostě nepřijde dobré pro zdraví těch dětí.

tulikiss
17. zář 2020

@klokanka31 no to je jedne pohled a pak je treba druhy, ze pokud je nekdo rizikovy, tak at se chrani sam, at neceka, ze ho bude stale nekdo jiny chranit. at se vyvaruje kontaktu, poridi si respirator. ono zlikvidovat ekonomiku, kdy raketove naroste nezamestnanost a vsechno pujde od haje, kvuli necemu co uz nejspis nikdy nezmizi, neni asi nejrozumnejsi reseni. Lidi musi konecne prevzit za sebe zodpovednost a prestat cekat, ze je nekdo zazracne ochrani. A to pisu jako clovek po 3 operacich srdce co patri mezi rizikove.

amantgris
17. zář 2020

@nnnadja taky bych ráda, ale zatím jsem nenašla nic, na základě čeho by doma zůstaly. Rýmička, kašel... na pár dní... obě jsou na prvním stupni, ale je jen otázka času, kdy ten nesmysl dorazí i na první stupeň.

klokanka31
17. zář 2020

@tulikiss No jo ale jak chceš ochránit malé miminko? Které roušku mít nemůže?

ruzova_pastelka
17. zář 2020

@klokanka31 Co dělá malé miminko ve škole? Navíc malé děti jsou dost z obliga, u těch je riziko prakticky nulové.

drep
17. zář 2020

@klokanka31 Třeba nijak? U dětí je průběh velmi lehký. To jsem se mnohem víc bála spalniček, dokud nebyla dcera očkovaná. Roušky považuji za vcelku racionální opatření, likvidaci ekonomiky ne.

klokanka31
17. zář 2020

@ruzova_pastelka Já nemluvím jen o škole ale všeobecně

ahyt
17. zář 2020

@tulikiss a co ohleduplnost cloveka k cloveku??? Nemam rada nazor,at se chrani ten, kdo je rizikovej,on totiz vetsinou za ty svoje rizikove faktory nemuze.Existuje totiz princip sounáležitosti. Ale to se asi moc nenosi. Po mne potopa, že. 😥

hezz17
17. zář 2020

Doufám, ze tohle je troll s xy profily. Protoze jinak to zensky snad nemůžete myslet vazne....??? Hadr pres ksicht a jsme spaseni?