icon

Roušky budou i ve třídách. Bude škola akceptovat lékařské potrzení o odmítnutí?

17. zář 2020

Ahoj, teď jsem se dozvěděla že budou roušky povinné i ve třídách. Zvažují že půjdu k doktorovi, aby napsal že nedoporučuje aby mě dítě muselo mít ruško ve třídě. Myslíte, že to bude škola akceptovat? Ještě dodávám že má syn silné astma a že by to ve škole s rouškou fakt nevydržel.

Strana
z3
monika3456
17. zář 2020

@klokanka31 ne, roušky neochrání. Chtělo by se informovat od odborníků a ne z TV a ministersta zdravotnictví.

mamikry
17. zář 2020

@monika3456 Tak před nákazou možná ne, ale množství viru, kreté do sebe dostanete, omezit mohou. Navíc se dneska dělají roušky s ochranou srovnatelnou s dvojkovým respirátorem.

martt
17. zář 2020

Řešila jsem to se školou, kdyby situace nastala i na prvním stupni. Pokud budu mít potvrzení od lékaře roušku mít nemusí, ale musí mít štít.

tulikiss
17. zář 2020

@ahyt to uz je na delsi debatu jak moc si nekteri rizikovy za svou rizikovost muzou nebo ne.(obezita, nezdravy zivotni styl a pak vysoky tlak,...). Ona i ta ohleduplnost ma sve hranice. a na jare bylo krasne videt, jak moc jsou ohleduplni ti rizikovy k ostatnim lidem. Vyclenil se jim cas, kdy mohou chodit nakupovat ,aby se je ochranilo a stejne na to vetsina uplne kaslala. Ale po ostatnich se porad ohleduplnost chce. Ja nemam nic proti hadru na hube v obchode, i kdyz zrovna me zveda tep nad 180 a to je pro me srdce "hodne zdrave". Ale dusit x hodin deti a pak je nechat si uzit hodinu HV bez a pak zase nasadit, to je proste u me magorina.

ahyt
17. zář 2020

@tulikiss jasne, me trosku nadzvihlo,ze se maji chranit ti rizikovi pacienti .Je to vsechno komplikovaný a deti ve skolach mne je opravdu lito.I moje 2 vnucky/asthmaticky/ v tom jedou taky.

klokanka31
17. zář 2020

@monika3456 No já myslím že ohledně korony nikdo nic pořádně neví...

klokanka31
17. zář 2020

Takhle by se ale mohly bránit i těhotné, že chtějí výjimku z nošení roušek. Na jaře když se musely nosit všude, jsem těhotná sama byla, a fakt to nešlo udýchat, jednou jsem i díky ní omdlela. Ale nikdo ohledy neměl a ani dnes nemá. Tak proč by měly mít výjimku děti? Co mi teda rozum nebere, že při zpěvu nebo těláku ji mít nebudou. To je stejná blbost jako že restaurace mohou být otevřené jen do půlnoci. Korona může být i v 18.hodin, ne jen od půlnoci. Ale s tím my stejně nic neuděláme.

20190418
17. zář 2020

@klokanka31 ale nošení rousek není udržitelný způsob "boje" s covidem. Je to jen záchranná brzda, za kterou můžeš zatahnout jen v určitých intervalech...lidé musí v první řadě přijmout osobní zodpovednost. Pečovat o své celkové zdraví, byt ohleduplný k opravdu ohroženým skupinám a přijmout, ze lidé jsou cas od času nemocní...a bohužel na to i občas umírají, koneckonců jako na plno jiných nemocí:(

zizlikova1987
17. zář 2020

@klokanka31 ,,Ale s tím my stejně nic neuděláme."
Ato se právě pleteš. Kdyby každý ten člověk co nesouhlasí bombardoval ministerstvo, přidal se k žalobě, nebo prostě jen psal svým poslancům a senátorům něco by se s tím udělat dalo. Ale to ne. lidi si postěžují, ale aktivně si zapojit už se jim nechce.

zizlikova1987
17. zář 2020

@20190418 přesně. je to jen umělé pozastavení. Až to zase spustí tak to máme znova jako teď. Spíš by jsme měly přijmout fakt že to tady prostě je a bude, a naučit se s tím žít. A bohužel i umírat. Kolik lidí ročně zemře kvůli chřipce a jiným nemocem? Ty čísla jsou mnohonásobně větší.

tulikiss
17. zář 2020

@ahyt ale tak ono to tak skutecne je, ze prvni kdo by mel mit zajem se chranit je ten rizikovy a mel by hlavne on sam delat vse mozne pro sebe, aby se ochranil. to ze i ostatni se chovaji ohleduplne by mel byt takovy doplnek k tomu, ze on dela maximum. ale porad tu pretrvava takovy ten komunisticky pozustatek "stat se o nas postara", stat to zaridi, nekdo nas ochrani.

marcicek84
17. zář 2020

A tak zase všichni ponadávají na diskuzi a neudělají s tím nic. Přeji tedy všem hodně úspěchů, jak budete muset vlastním dětem vysvětlovat, proč se musejí úplně nesmyslně dusit v rouškách ve škole, když v hudebce a tělocviku je mít nemusejí a po škole to po nich taky nechce, když si hrají s kamarády ze třídy. Pokud dobrovolně necháme ničit zdraví našich dětí a zase nikdo nic neudělá, tak nám dobře tak, když z toho budou mít psychické a zdravotní následky.
Ono se to už v některých školách zkoušelo a když jim začaly omdlévat a blít děti, tak s tím přestali. Aspoň ty štíty by měly být povolené, s něma by se to ještě dalo. Jedinou útěchou nám může být, že I. stupně se to zřejmě nedotkne, pokud bychom se řídili doporučením WHO může to být nařizováno dětem až od 12 let. (tedy ten II.stupeň výše).
Uvědomte si, že to nařízení ve školách je tvrdší než to, které platí v kancelářích ve vnitřních budovách staveb. Tam pokud se sedí od sebe 2 m není třeba ničeho.

nnnadja
17. zář 2020

@klokanka31 ty roušky tvé děti zabíjí!!!!

nnnadja
17. zář 2020

@amantgris já zítra volám do školy a přemýšlím o individuálním planu. Nenechám jim zničit zdraví, Další online výuku že své kapsy platit nebudu, to je raději budu učit doma sama. Věřím, že min rok tento blázinec ještě potrvá

vendelinka08
17. zář 2020

@klokanka31 protože jsi musela sedět doma na prdeli, děti také musely sedět na prdeli...a teď jsme z toho všichni v prdeli. A doufám, že lidé dostanou rozum a odloží roušky a budeme moci zase normálně dýchat. Tohle už je fakt nad mě síly. Přemýšlím, že pujdu do školy. Proč by měl 7 hodin sedět v roušce, když je to nezdravé. V jídelně ji odloží, v hudebce a v tělocviku také. Je to zdravé dítě a roušku fakt nepotřebuje.

vendelinka08
17. zář 2020

Jo a ještě tedy chodí na basket a na atletiku a tam roušky fakt nemá nikdo. Takže asi tak, no. Ať žije hadr na hubě

marcicek84
17. zář 2020

Holky je třeba podepisovat petice, sdílet je je třeba psát na vládu na ministerstvo zdravotnictví, Babišovi, prostě je bombardovat, má být 27.9. v Praze nějaká demonstrace proti vládě, nikdo za nás osud našich dětí nezmění, než my samy a je na nás se ozvat, pokud sklopíme uši, tak příště utáhnou ještě více a pak se bavíme už o povinném očkování atd. atd. atd. A ano vpadá to tak, že ještě mají v plánu s tím tento školní rok blbnout a další roky jsou stále s otazníkem...

xxx3d
18. zář 2020

K dotazu - jsem přesvědčená, že pokud je dítě silný astmatik, tak mu lékař nějaké doporučení ohledně nošení roušky vystaví, spíš mi přijde divný, vystavit dítě možnému nakažení, ale to je věc rodiče.
Jinak si myslím, že lepší roušky ve školách, než zavřené školy, stejně k tomu dojde, ale čím později, tím lépe, pro ty děti.

snahnah
18. zář 2020

Dala jsem synkovi na výběr, jestli chce sedět 8 hodin s rouškou nebo být doma. Vybral si školu a kamarády, než aby se učil doma. Stačilo mu to na jaře. Tak jsem aspoň našila roušky z jedné vrstvy, nejsem Rothschild, abych nakoupila kvanta nanoroušek. Taky to množství odpadu🤦
Myslím, že to bylo na FB, narazila jsem na video, kde anglicky mluvící zdravotníci vysvětlovali škodlivost plošného nošení roušek. Z dlouhodobého hlediska to není řešení, musíme si jako živočišný druh vytvořit imunitu. Jo a v buse si roušku sundávám, na blití se mi dělá i bez ní 😡

marcicek84
18. zář 2020

@snahnah jako pri tempu rusti 3100 nakazenych za den ty skoly uz moc dlouho otevrene nevydrzi,az to bude 4-5 tis.tak se leknou a strjne je zavrou a nejen je,uz i Anglie pripustila dalsi lockdown...

snahnah
18. zář 2020

@marcicek84 Tak školy se zavírají i při chřipkové epidemii, takže žádná novinka. Jen podmínky uzavření jsou jiné 🤷 Tím zavíráním a brzděním to jen prodlužují.

g_m
Autor odpověď smazal
snahnah
18. zář 2020

@g_m Přesně tak....u nás cesta děcek do školy: Celá dědina se sejde na zastávce bez roušky, nasadí roušky, jedou do vedlejší dědiny. Tam si sundají roušky, spromíchají se s děckama z dalších 2 dědin a jsou do školy. Tam nasadí roušky....odpoledne obráceně. Taky jsem ráda,že jsem na rodičáku. Být v obchodě 12 hodin s rouškou, fuj. Stačí mi občas cesta busem nebo obchod s rouškou a už cítím, jak se mi šíleně zhoršily projevy alergie, od které jsme měla léta klid 😡 ale aspoň mám kolem sebe v obchodě místo,jak zakašlu 😂 Covid to není, leda by se dal tlumit antihistaminiky.

marcicek84
18. zář 2020

@snahnah 14 denní zavření škol by asi přežili všichni, ale třeba měsíc, nebo dýl to už je oříšek, tipuji, že v listopadu k tomu dojde, ne-li dřív...před volbami málo pravděpodobné, ale po volbách je možné všechno...

tulikiss
18. zář 2020

jako uz se to blizi, Praha zavira stredni a VS skoly, takze se tomu asi brzo nevyhneme vsude.

marcicek84
18. zář 2020

@tulikiss tak hlavně, když semafor funguje jen podle Prahy, tak se nedivím, kdyby to platilo všude, přitom v MSK je bílo se zelenou Ostravou, ale přitom taky zdejší děti musejí ztrpět roušky...

tulikiss
18. zář 2020

@marcicek84 tak uz to opravili ze jen VS, boze to je banda debilu. nechapu ze nejdriv neco pusti do medii a pak az premysli.

marcicek84
18. zář 2020

@tulikiss tak je jasné, že SŠ můžou do týdne následovat, dle semaforu červena znamená distanční výuku ve všech školách, takže otázka času, ale jo, jsou vtipní, jeden lepší jak druhý...

snahnah
18. zář 2020

Nejdřív se to přece musí zveřejnit na Twitteru 🙈 a pak to 10x změnit, ať jsme pořád ve střehu a nevyjdem ze cviku.

Strana
z3