Děti a škola. Dáte je na poslední měsíc?
Ahoj,
chtěla bych vědět Váš názor, zda pustíte děti do školy, někde je psáno 11.5 někde zase 25.5?
A když bych byla doma s mladším, stejně bych o poslání do školy uvažovala
@podestatka Já bych do práce šla ale žádna není jsem na 60%O ČR nechci jsem samoživitelka a musím do 15teho platit byt jsem v pronájmu a OCR by mi došlo možná v září tak na něj kašlu a k 11 let dítěti žádný nepotřebuji kluci jsou samostatný 11a 13 let .Nechápu naco je někomu O ČR na puberťáka.Pracuji v automobilce .
1 třída nedám (opakuje jí,po domluvě z p. učitelkou),4 třída uvažuji,nejraději bych nedala,protože jsem těhotná,ale na druhou stranu se doma moc nechce učit,tak si myslím,že aspoň ve škole by se něco naučil,ale ještě mám nějakých 20 dnů čas na rozmyšlení a pak uvidím,zda ho tam dám nebo ne,v pondělí mám poradnu tak se asi i zeptám sestřičky či doktora,zda ho mám dát do školy jak jsem těhu anebo si ho pro jistotu nechat doma.
@shaun40 to musí být teprve něco... A nebylo by teď lepší to OCR, když to má být 80%? Všechny samozivitelky, které mají opravdu malé děti, se kterými jsou doma nebo pro ně není práce, opravdu obdivuji
@podestatka No bylo ale ja mám kámošku ktera nemá zaplaceny nájem z důvodu že ji nepřišlo O ČR za březen. A bytna ji hrozí vyhazovem z bytu.Taky je samoživitelka. Mám strach o bydlení tak když beru 60%mám jistotu že desátého budu mit peníze na účtu a zaplaceny nájem nechci vypadat nedůvěryhodně .Radši se uskromnim na jídle .A pořád věřim každým dnem že půjdeme do práce snad to ne potrvá večne.A chvíli počkám když ne tak skusim brigádu nekde v obchoďáku.
@zdrivana 3.trida a nedám. Mám doma čerstvě miminko a myslím,že v tý škole se toho také moc učit nebudou. I dcera je z toho vystresovana,celý den v roušce by nedala. Co nás informovala škola tak pojedou v dost omezenem režimu. A např paní učitelka mi odpověděla na info,že dcera nepůjde,že je to jedno jestli se učí doma nebo ve škole... Takže asi tak
@shaun40 tak to je opravdu nedoresene. A přesně do téhle situace by se samozivitelky dostávat neměli, říkala jsem hned od začátku, že tady by měl stát zasáhnout okamžitě
@podestatka My oba s manželem děláme na HO. Vice hodin nez obvykle v praci, protoze práce mame ted hodne. Do toho doma jeden skolkar a dvě deti na prvním stupni, kterým posílají učitelé hodně učení ze školy. Zabere nam to par hodin denne, totéž uceni do ZUS. Jsme uz uplne KO, takze školu uvitame. Takto doma pracujeme za několik lidi a staráme se o tri prcky k tomu.
Mám 4 děti. Jeden prvňák, dvakrát školka a mimino. Prvňák jde do školy, do školky od poloviny května (školka otvírá už teď v pondělí). Do školky se těší, doma se nudí. Školák do školy nechce, ale doma se nudí, dostat ho k učení je peklo a nejeví žádný zájem o kamarády. Tak aspoň na dopoledne.
Dítě mám školkové a jen co školka otevře půjde.
@angelinie tak to je masakr.
@juliemichal Napsala byste mi prosím co vám řekl doktor? Já sem na tom podobně (akorát mám doma třeťáka) a poradnu mám až na konci měsíce. Děkuji
@monita0806 určitě napíšu,jen prosím se mi v pondělí připomeňte 🙂
@juliemichal Děkuji moc
@podestatka Na nás samoživitelky každý kašle když byl kluk tři lety tak mi na UP řekli že mi zaměstnavatel musí vyhovět ze směnami tak jsem běhala od dveří ke dveřím a nikdo mi ranní nechtěl dat tak ze je to jenom jako.Same kecy a skutek žádný naštěstí jsem sehnala skvělou paní na hlídání jenom za nákup jídla dnes ji děti říkají babi.Je to už deset let ale vůbec maminkám samoživitelkam nezávidím když im nepomáhá rodina.Děti už mám velke tak teť je to super. Je mi lito že v televizi slyším pořád o podnikatelych ze nemají z čeho žit a na maminky které poctive pracuji a nemají ani OČR každý kašle.A že někteří samoživitele nemají pět let alimenty to je taky každému jedno.Spousta lidi este řekne že co by chtěli ať si najdou chlapa.Jenom že některé z nás si žel prošly ve vztazích peklem a poznačilo nás to natolik že nejsme schopne navázat vztah.A myslím že se to nikdy nezmění. Pořád budeme pro politiky nezajímave.
Čestné prohlášení, tak nakonec oba s manželem skládáme do rizikové skupiny a jenom to potvrdilo mé rozhodnutí syna do školy nedávat. https://mkczimgmodrykonik.vshcdn.net/cckxGODrJp...
Zde podmínky provozu škol.
https://tn.nova.cz/clanek/ministerstvo-zverejni...
ráda bych dala, modlím se, aby vypadla ta nesmyslná podmánka, že dítě nesmí bydlet s prarodiči.. máme parto, vše oddělené, tak uvidíme
@kamino může jít i když bydlíte s prarodiči, neměli by mít ale nějakou chronickou nemoc... i tak ale může dítě do školy, ale na riziko rodiče. Synův spolužák žije s prarodiči a přesto prý půjde.
Náš syn nepůjde (prvňák), muž spadá do rizika a rozhodně to nehodlá riskovat.
Syn 5. třída, asi nepůjde, stále nejsme rozhodnutí. Učit se u nás má stále dálkově a děti, které půjdou do školy budou spíš hlídat družinářky. Mám výhodu možnosti HO s občasnou docházkou do práce. A doma maturanta, který už půjde až k maturitě.
@gajdosovag tchyne je po mrtvici, tchan lehčí cukrovku, oběma 75, partner lehce zvyšený tlak a ja kila navíc.. mazec, dítě bude analfabet.
Mám děti ve 3. a 4. třídě. Zatím je nahlášeno, že do školy půjdou. V obou třídách bude normálně probíhat výuka, a to dost intenzivně. Kolem poledne půjdou domů, takže provoz jídelny nebo odpolední podobu školy neřeším. Spíš mě zajímá, jak to bude se školkou. Naše školka je pro 120 dětí v pěti třídách. Syn by hrozně rád do školky šel, ale moc si nedovedu představit, jaké budou podmínky nástupu.

@anina32 no když Vám to služby dovolí, proč ne... Ja si ale nemohu jít lehnout ani před noční, ani po noční.... Manžel chodí od sedmi do pěti, rozjíždí dulezity projekt a bohužel ho nikdo nemůže nahradit. Možná když by pracoval na směny, šlo by to lépe. A určitě jsem neřekla, že všechnu rodiče čerpají OCR. Jen mě zajímalo jak to funguje jinde. Každopádně u mě v okolí většina dětí půjde, pokud se nezhorsi epidemiologicka situace. Pro mě osobně je výmluva učitelů, že se bojí dost směšná. Pokud jsou nemocní, ať jdou na nemocenskou, to jim nikdo nebere.